Főoldal » 2019, NBI A » A “paksi skalp” is megvan

A “paksi skalp” is megvan

Hullámzó teljesítményt nyújtva, egy röpke időszakot leszámítva végig vezetve, az utolsó bő 3 percet 11-3-ra nyerve őriztük meg hazai veretlenségünket a Paks legyőzésével. 
SKC – ASE 77-67 (24-11, 13-22, 23-17, 17-17)
Sopron, NB I,    néző. V.: Győrffy, Söjtöry, Goda.
SKC: WARNER 15/3, LEMAR 14/3, Gilbert 9/3, Dénes 2, Gordon 12.
Cs.: Supola 3, TAKÁCS 6/6, WIGGINS 13, MOLNÁR M.3/3.
Edző: Sabáli Balázs.
ASE: EVANS 15/6, Kovács Á. 7/3, Ruják 2, TRAJKOVSKI 21/9, JEVTOVICS 8.
Cs.: MEDVE 6/6, Eilingsfeld 2, Faust 6.
Edző: Szrecsko Szekulovics.
Bár Lawrence gyorsan “beköszönt” volt csapatának, mindkét fél tompán kezdte a találkozót,  2 perc 20 másodperc elteltével 2-0-ra “mentünk”, de nem a jó védekezés miatt. Wesley büntetőivel dupláztuk meg előnyünket, kezdtünk fölpörögni és elhúzni. Volt, hogy ellenfelünk képtelen volt 24 másodperc elteltével kosárra dobni. 4 és fél perc elteltével, 8-0-nál Evans triplából szerezte ellenfelünk első pontjait. Gilbert vezérletével tartottuk néhány pontos előnyünket, a vendégeket Trajkovski és Evans próbálta versenyben tartani. A negyed végén Alan, majd triplával Brynton villant. A negyed Supola Zoli parádés egész pályás szóló kosarával, és csapatunk 11 pontos vezetésével zárult.

Eilingsfeld “bepasszírozott” duplájával indult a második etap, ami egy 8-0-s paksi roham kezdetét jelentette. Rossz ritmusban, egyénieskedve kezdtük e szakaszt, időt is kért edzőnk. Zónára állt át az ASE, több, mint 2 és fél perc elteltével Alan szerezte első kosarunkat a negyedben. Medve állította meg sportszerűtlen hibát érő módon Angelót, aki értékesítette a büntetőket. Ennek ellenére nem kaptuk el azt a bizonyos fonalat, tiszta helyzetek maradtak ki távolról és közelről egyaránt. A második hármasát beemelő Medve révén a szakasz közepén 2-re jött föl a Paks, újból időt kellett kérni. Váltva estek a kosarak Alan, majd az őt váltó Dénes Gabi villant, szerencsére az első 6 triplakísérletéből ötöt beemelő ASE dobóhatékonysága kissé visszaesett. Brynton labdát, majd könnyű kosarat szerzett, 7-tel elléptünk, ekkor ellenfelünk kért időt. Trajkovszki újabb triplájával 4-re jöttek föl a vendégek és a szünetre megmaradt ez az előnyünk.

Ahogy a meccs,  a második félidő is csapkodó játékkal kezdődött. Közel másfél percet kellett várni az első szünet utáni kosárra, amelyet Brynton szerzett. Támadásban továbbra sem találtuk a ritmust, egy 7-0-lal fordítottak a paksiak. Jókor villant Wesley és Lawrence, ismét mi vezettünk, majd ismét fordíthattak volna a vendégek, de Faust zsákolást rontott, nem úgy Norbi visszaszedett támadó pattanója után Welsey! Norbi aztán Molnár Marcell remek ütemű átadásából egy hármast is beemelt, ezután Marcell Alant is ügyesen hozta helyzetbe, majd egy triplát is bevágott. Az ő és Norbi  vezérletével egy 13-4-gyel  sikerült 10 ponttal ellépni. Ekkora előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ennek elején Jevtovics duplájára, Alan felelt két büntetővel. Jött egy hullámvölgy eladott labdákkal, kihagyott dobásokkal, s egy 6-0-lal a “nyakunkra jött” az ASE. Angelo talált be betörés után, majd egy paksi zsákolás után, Wesley volt eredményes. “Tapadt” csapatunkra a Trajkovski-Jevtovics centerpár vezette Paks, amely a szakasz közepén 2 pontra zárkózott föl. Időt kértünk, és bár volt labdája az egyenlítéshez, sőt akár a fordításhoz is az ASE-nak, Angelo és Brynton egy-egy bravúrkosarával újra elléptünk, 2 és fél perccel a lefújás előtt 6 ponttal “mentünk”. Trajkovski triplával felezte ellenfelünk a hátrányát, de a közelmúlt visszafogottabb játéka után magára találó Brynton, bravúros támadópattanó utáni kosarat szerzett. A meccs végképp az utolsó perc elején dőlt el, amikor Jevtovic a Supolával szemben elkövetett egyértelmű személyije után dühösen elhajította a labdát, amiért technikait kapott. A végeredményt 1 másodperccel a lefújás előtt Angelo állította be hármassal.

Sabáli Balázs, vezetőedző: Az eredmény nagyon csalóka, hiszen végig kiélezett volt a mérkőzés, azt kaptuk, amire számítottunk. A Paks gyors játéka nagyon veszélyes tud lenni, a magas emberek külső dobásai miatt. A végjátékból jól jöttünk ki. A harmadik negyedben volt tíz pontunk, amelyeket most meg kell köszönnöm a közönségünknek, hiszen átlendítettek minket azon a holtponton, és belehajszoltak minket a győzelembe. Voltak hibák, de mindenki, aki pályára lépett, ha nem is pontokban, de akaratban hozzá tudott tenni a győzelemhez. Nagyon nehéz mérkőzés volt, féltem tőle. Azt gondolom, hogy a paksi csapat a továbbiakban is mindenkire veszélyes lesz, ezért örülünk a győzelemnek, és készülünk a következő találkozóra.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_1025

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·