Főoldal » 2019, NBI A » A sorozat megszakadt, a tartás megmaradt

A sorozat megszakadt, a tartás megmaradt

Tompán, enerváltan kezdve, hamar nagy hátrányba kerültünk Pakson, de szívós munkával és helyenként jó játékkal, a záróetap elején 4 pontra feljöttünk. A felzárkózás azonban nagyon sokat kivett csapatunk kulcsjátékosaiból, a hajrá egyértelműen a hazaiaké volt. A mérkőzés elejét és a végét ugyan a paksi csapat uralta, ám “megfogyva bár, de törve nem” kosarazó csapatunk, emelt fővel jöhetett le a pályáról

Atomerőmű SE – Sopron KC 101-83  (28-15, 21-22, 21-26, 31-20)
Paks, középszakasz. középház, 2. forduló, 600 néző.. V.: Papp., Praksch, Török

ASE: KOVÁCS Á. 18/6, HENTON 17/6, FAUST 26/15, EILINGSFELD 16, Jevtovics 8.
Cs.: MEDVE 7/6, RUJÁK 9/9, Szalai.
Edző: Dzunics Braniszlav
SKC: WARNER 14/3, LEMAR 18/12, TAKÁCS 11/3, Wiggins 5/3, GORDON 19.
Cs.: SUPOLA 13/3 , Molnár M 3., Werner.
Edző: Sabáli Balázs.
Kovács Ákos duplájával, majd triplájával indult a találkozó, amelyet elég tompán kezdtünk. Több, mint 2 és fél perc elteltével, 8-0-nál ügyes alapvonal bedobás figurából Wesley zsákolt nagyot, ám ez sem dobta fel csapatunkat, edzőnk 3 és fél perc elteltével, 13-2-nél kénytelen volt időt kérni. Ezt követően, elsősorban Wesley jóvoltából kiegyenlített lett a játék. A szakasz második felében első 4 tripláját bedobó hazai gárda játékosai pontatlanabbakká váltak, egy 8-3-mal 6 pontra feljöttünk. Időkéréssel rendezték soraikat a hazaiak, a mi fellángolásunk pedig elég rövidre sikeredett. Egy 7-0-lal ismét megugrott az ASE, Supola Zoli próbálta versenyben tartani csapatunkat, de a lendületesen, pontosan játszó hazaiakkal szemben jelentős, 13 pontos hátrányt szedtünk össze az első negyedben.
A második etap elején továbbra is Zoli tartotta versenyben csapatunkat, csereként pályára lépve a 13. percben 11 pontnál járt. A 2. etap eleje, az ő és Henton dobópárbajának jegyében telt, a hazaiak tartották 15 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén Norbi kapta el a fonalat, duplát, majd hármast is dobott. Norbi és Zoli vezérletével egy 8-0-lal 10 ponton belülre kerültünk. Abban, hogy még közelebb kerüljünk az ASE-hoz, a Faust-Henton duó akadályozott meg minket, bár utóbbi triplájára a hétközben Debrecenben remeklő Brynton felelt hármassal. 12 pontos hazai vezetéssel fordultak a felek.
Négy hazai pontra felelt büntetőkből Wesley. Ez adott némi lökést, Angelo lépett elő, és Brynton újabb hármassal villant, egy 7-2-vel 10 ponton belülre kerültünk. Hullámzó volt a játék, Eilingsfeld vezényelt egy 6-0-t. Nem törtünk meg, Angelo és Brynton triplával, Norbi lerohanás végén duplával jelentkezett és e 8-0-lal, rég látott közelségbe kerülve 7 pontra megközelítettük ellenfelünket, amely időt kért. Nagy dobópárbaj alakult ki, 10 pont körüli hazai vezetés mellett, Norbi és Brynton tartotta versenyben csapatunkat, amely 7 pontos hátrányból várhatta a 4. negyedet.
Ez Wesley kosarával indult és ezzel 5 pontra zsugorodott az ASE előnye. Eilingsfeld villant, Alan viszont triplát vágott, 4-re feljöttünk és labdánk volt, a kezdeti nagy hátrány után, sikerült éles meccset csinálunk. A szakasz közepén azonban Faust “megrázta” magát, három triplával, egy 14-3-as hazai rohamot vezényelve eldöntötte a meccset a hazaiak javára. Angelo kihagyott ziccere után technikait is kapott. Az, hogy a nagy hátrányból szorossá tették a meccset sokat kivett a srácokból, a hajrá egyértelműen a hazaiaké volt, akik végül 18 ponttal nyertek.
Sabáli Balázs: – Nagy “hullámlovaglást” mutattunk be ezen a találkozón. Katasztrofálisan kezdtünk, a Paks sokkal energikusabb volt, mind támadásban, mind pedig védekezésben, ráadásul játékosai zóna és emberfogás ellen is extrán dobtak. Amikor védekezésünk határozottabbá vált és jobb ritmusban támadva távolról is betaláltunk, és nem csak Wesley jelentett veszélyt a paksi kosárra, akkor tudtunk feljönni, de a vége a hazai csapaté volt. Szerintem a középház csapatai közül a paksiak védekezése a legenergikusabb, ők tudják a leginkább “megölni” ellenfelük játékát. Gyorsan jön a következő meccsünk, az is idegenben, szeretnénk minél jobban felkészülni rá.
A fotók a novemberi, hazai mérkőzésen készültek.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·