Főoldal » 2013 » Gyenge dobóteljesítmény – fájó vereség

Gyenge dobóteljesítmény – fájó vereség

Gyengén kezdett, s végig gyengén dobott csapatunk Pécsett, és nagy küzdelemben fájó vereséget szenvedett a tartalékos pécsi csapat otthonában

PVSK-PANNONPOWER – SKC 67-62 (17-7, 16-25, 20-19, 14-11)

zászló

Pécs:Nelson 6, CSABAY 17/12, , Kovács P. 5/3, BUDIMIR 20/3, Bödör 1. Cs: SOMOGYFOKI 6, HALÁSZ 12/6, Bíró, Nagy K.

SKC: THOMAS 24/12, Thompson 2, Takács, Dénes 4, BAROVICS 14. Cs: Tóth G. 7, RUJÁK 9, Molnár A. 2,  Trepák.

Bár Budimir kosara után JT  hamar megszerezte első pontjait magyarként, Csabay 4 pontos akciójával (tripla plusz büntető) meglépett a Pécs. Szédületesen kezdett a Pécs,persze ehhez az is kellett, hogy a mi fiaink bénultan, tompán kosárlabdázzanak az első percekben. Csabay újabb tripláját követően a negyed közepén már 11-4-re vezettek a hazaiak,  játékosaink pedig már 3 eladott labdánál jártak, érthető volt Sabáli időkérése. Utána Halász is beköszönt egy triplával, s 10-zel “mentek” a hazaiak,  a fiúk továbbra is sorra adták el a labdákat, s “lőtték” mellé a triplákat. Az SKC jó fél negyednyi kosárcsendjét egy jó büntetővel Tóth Geri törte meg. Csabay Ádám a negyed végén harmadik hármasát is bevágta, egyedül több pontot dobott (10) az első negyedben, mint egész csapatunk.
A második szakasz elején Kovács triplájval ez tovább nőtt a PVSK előnye. 25-13 után azonban már nem ültek a pécsi triplák. Villant Molnár Bandi és Filip is, majd a negyed közepén JT két triplájával s Ruják Andris kosarával 4-re zárkóztunk föl. A félidő végén rövid időre Thomas hármasával fordítottunk is, ám a félidő  Nelson kosarával, s 1 pontos hazai vezetéssel zárult.

Budimir kosarával kezdődött a második félidő, majd a duplája után triplát is  dobott a horvát, ismét megugrott a Pécs. Csabay beemelt egy újabb hármast, az SKC-t Thomas és Thompson próbálta versenyben tartani. A szakasz közepén előbbi újabb hármasával átvette a vezetést az SKC, Halász azonnal válaszolt egy hármassal, s ismét a PVSK-nál volt az előny.  Kemény, küzdelmes játékkal zárult a negyed, amely után 2 pontos pécsi vezetést mutatott az eredményjelző.
A záró szalaszt Tóth kosara és Dénes zsákolása révén mi kezdtük jobban, át is vettük a vezetést. Hatalmas volt a küzdelem, kevés a kosár. A végjátékban váltva vezettek a csapatok.  Az utolsó percre egál után Halász kosár plusz büntetős játéka révén 3 pontos hazai vezetéssel fordultak az együttesek. Dénes Gabi büntetőivel 1 pontra még följöttünk, a végjátékban azonban a hősiesen küzdő pécsiek Budimir büntetőivel bebiztosították bravúros győzelmüket a bajnokverő, de ezúttal támadásban gyenge napot kifogó, távoltól igen gyenge, 4/28-as triplamutatóval dobó csapatunk ellen.

Sabáli Balázs: – A mérkőzés elején olyan szituációkból kaptunk triplákat, amilyenekre próbáltunk készülni. A második negyedben ugyan visszajöttünk, de a pécsiek behúzódó védekezése ellen végig nagyon rosszul dobtunk. A játékvezetésről addig nem szeretnék nyilatkozni, amíg nem néztem vissza a meccset. Óriási lehetőséget szalasztottunk el, olyan meccsen maradtunk alul, amelyet idegenben is illett volna megnyerni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·