Főoldal » 2013 » Visszavágni a Kecskemétnek

Visszavágni a Kecskemétnek

kezdo3pp(1)

A hétközi, Pécsett elszenvedett fájó vereség után ma este a bajnoki tabella második helyén álló Kecskemét látogat az MKB Arénába. A válogatottat is vezető szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics csapata egy nappal korábban játszott, mint az SKC, s biztosan verte a Falco együttesét Kecskeméten

Sabáli Balázs, csapatunk edzője elmondta, csütörtökön nem tudott az Arénában edzeni együttese, a létesítmény felújítása zajlok, ajtókat cseréltek, cserélnek. A  tréning elején röviden értékelte a pécsi meccset,. majd a csapat az idei utolsó rivális, a Kecskemét elleni összecsapásra kezdett készülni.

A szakvezető a játékosok állapotával kapcsolatban kijelentette: Dénes Gábor könyökében folyadékkal teli duzzanat keletkezett, amit le kellett szívni. A remekül védekező kosaras nem nagyon tudta mozgatni a kezét, nem edzett, de az edző reméli: a ma esti meccsre rendbe jön.

A kecskeméti csapatról annyit mondott Sabáli: egy nagyon szervezetten, fegyelmezetten precízen kosárlabdázó gárda a KTE, mind támadásban mind pedig védekezésben nagyon stabil együttes. Szereplésük elsősorban a Wittmann Djeraszimovics kettős teljesítményétől függ, ők a vezéregyéniségei a Kecskemétnek, tehát az ő megfékezésük kulcskérdés lehet. Az a rivális malmára hajthatja a vizet, hogy egy nappal korábban játszott, többet pihenhetett, ez ilyen erőltetett menetben azért számíthat. Kecskeméten az ősszel a harmadik negyedben volt egy rövidzárlat, kihagyás a koncentrációban, amire sajnos Pécsett is előfordult.
Viszont – tette hozzá Sabáli – a hazai pálya most saját csapata, az SKC mellett szól. Mint mondta, itthon veretlen a gárda, rendre jó hangulatú meccseket játszik a csapat, s a soproni szurkolótábor mindig sokat segít a srácoknak a kritikus helyzetekben – Sabáli most is számít a segítségre a lelátóról. De ahhoz, hogy csapatunk továbbra is veretlen maradjon hazai környezetben, nem engedhet meg magának hullámvölgyet, kihagyást, az első pillanattól, a feldobástól a lefújásig maximális koncentráció kell a győzelemhez – mert azt mondani sem kell, hazai környezetben ez a cél.

Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs annyit tett hozzá, kéri a szurkolókat, hogy most is, csak úgy, mint az eddigi meccseken a csapatot sportszerűen biztatva segítsék hozzá szezonbeli hazai veretlensége megőrzéséhez CSAPATUNKAT.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·