Főoldal » 2013 » A fiataloknak sikerült a visszavágás

A fiataloknak sikerült a visszavágás

Magas színvonalú, élvezetes, fordulatos meccsen a szünet utáni hatékony védekezésnek és időnként kifejezetten ügyes támadójátéknak köszönhetően fiataljaink visszavágtak a kecskemétieknek az őszi, kétszeri hosszabbításban elszenvedett veresééért

SKC-KTE Duna Aszfalt 83-72 (14-18, 27-22, 23-15, 19-17)

Sopron U23-as mérkőzés, Morgen Ferdinánd emlékbajnokság

SKC:  BUS 13/3, RUJÁK B. 18/6, RÁTVAY 15/9, TÖRÖK B. 15/3, MOLNÁR M 14. Cs: Nárai 8, Szekeres Z., Czérna, Pongrácz.

Kecskeméten kétszeri hosszabbításos meccset játszott egymással a két amúgy a felnőtt NB I B-ben is vitézkedő alakulat – ősszel a KTE nyert.  Most is a kecskemétiek kezdtek jobban, betörésekből, 2-2 elleni leválásokkal 6-2-re megugrottak. Utána a mi fiataljaink is vezettek hasonló ügyes akciókat. A szakasz közepén a védekezés, a küzdelem dominált, 6-6-nál “befagyott a tábla”, mindkét csapat jó néhány támadást elhibázott. A holtpontról a vendégek mozdultak el, de fiataljaink Ruják Bence ügyes betörése révén tartották a lépést. A negyed végén a vendégek bevertek két triplát – igaz egyet Toti is – és fiataljaink eladott labdáiból indulva 4 pontos előnyt szereztek.

A második negyed elején Kuntics villanásaival 8 pontra nőtt a kecskeméti előny. Totira nagyon figyeltek a vendégek, ám a szakasz közepén Bus, Nárai és Ruják villanásaival, azaz jó csapatmunkával sikerült egy 9-3-es futással 2 pontra feljönni. Magas szerkezetre s zónára tértek át a srácok, s Nárai ügyes megmozdulásaival előbb egyenlítettek, majd Ruják újabb szép betörésével fordítottak a fiúk. A félidő hajrájában váltva vezettek a csapatok, a vendégek triplákkal operáltak, csapatunkból pedig az ekkor ügyesen megjátszott Molnár Marci villant előbb egy nagy zsákolás, majd két látványos félhorog formájában.  E műfajból az utóbbi egy igen színvonalas első félidő után 1 ponttal vezettek fiataljaink.

Kecskeméti duplával kezdődött a második félidő, amelyre Bus Iván triplával felelt. Továbbra is nagy iramú, élvezetes volt a játék, amelynek menete annyit változott az első félidőhöz képest, hogy a vendégek futottak az eredmény s fiataljaink után. A srácok szereztek pár labdát, dobtak pár könnyű kosarat, s a Ruják-Molnár duó ponterőssége révén 7 ponttal elléptek.  A szakasz második fele kemény  küzdelmet hozott, amelyben Ruják vezérletével tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket a fiúk.

Török duplájával a táró szakasz elején 10 pont fölé nőtt a különbség.  S ezt tartani is tudták a fiúk az ügyesen kosarazó kecskemétiekkel szemben. Bus Iván jól szervezte a játékot, Török pedig triplát is dobott.  A szakasz közepén Kuntics vezérletével 5 pontra feljöttek a hazaiak, a legjobbkor szólt hozzá Toti a játékhoz egy szép tripla formájában.  Letámadásra jöttek ki a negyed közepén a vendégek. Az első ilyen védekezésükkel labdát szereztek, de nem tudták pontokra váltani, ugyanakkor fiataljaink ezt követően egy-két könnyű kosárral ismét 10 pont fölé tornázták a különbséget. A srácoktól óriási koncentrációt igénylet időnként a labda felhozatala is, de amikor ez sikerült, akkor nem ritkán igen látványos akciókat mutatott be a társaság, mint például a szünet után látványosan feljavuló Török Balázs óriási zsákolása.

Patonay Imre: – Jól küzdöttek, s helyenként jól is játszottak a srácok a nagyon erős kecskeméti csapat ellen. A második félidőben sikerült “elállítani” a kecskeméti triplaesőt, s elsősorban ennek köszönhetően tudtunk nyerni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·