Főoldal » 2013 » Ruják remeklésével őriztük meg a hazai veretlenséget

Ruják remeklésével őriztük meg a hazai veretlenséget

Végig kiélezett, szoros, kemény meccsen megőrizte hazai veretlenségét az SKC, amelyben Ruják András volt a vezéregyéniség, aki kritikus pillanatokban rendre “gyilkos” triplákkal verte vissza a szövetségi kapitány szívósan, keményen küzdő klubcsapatának felzárkózási kísérleteit

Sopron KC-KTE Duna Aszfalt  66-60(17-16, 21-17, 13-13, 15-14)

Sopron, 1200 néző. V: Földházi, Bognár, Balogh.
Sopron: THOMAS 18/3, RUJÁK 20/12,, Takács 8/6, Tóth G. 3, Barovics. 7 Cs: Thompson 8/6, Trepák 2,
Kecskemét: Wittmann 5/3, Mészáros, DJERASZIMOVICS 16, JOVANOVICS 16/6, Karahodzsics 12. Cs: Hegedűs, Pongó Martin 2, Sztefanovics 3, Pongó Máté 6/3.

 

Dénes Gabi civilben, alaposan bekötött, bebugyolált jobb könyökkel figyelte jelenlegi és előző csapata bemelegítését. A remek védekezésével Sopronban hamar a közönség egyik kedvenccé váló kosaras nélkül próbálta megőrizni hazai veretlenségét az SKC.

Idegesen kezdtek a csapatok, több, mint 1 perc elteltével Jovanovics a vendégeknek szerzett vezetést rendezetlen védelem elleni akció végén, majd Djreaszimovics is beköszönt. Több, mint két perc elteltével JT betörése után szereztük első pontjainkat. Ruják büntetőivel a 4. percben 6-6-nál utolértük az ellenfelet.

A negyed közepén Filip egy jó büntetőjével átvettük a vezetést. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a Kecskemétet a két Pongó “húzta”, de Ruják Andris és Thomas betöréseit nem tudták megállítani a vendégek. Talán éppen ezért rendelt el zónát a negyed hajrájában, 4 pontos SKC-vezetésnél Ivkovics. Ez ellen kétszer is eladtuk a labdát, villant Djeraszimovics és Jovanovics, mégis 1 ponttal  mi nyertük a nyitó 10 percet.

Takács Norbi triplájával kezdődött a második negyed, Jovanovics büntetői után pedig egy ügyes hazai bedobás figura végén Trepák Zoli “köszönt be” a vendégeknek, ami arra késztette Ivkovicsot, hogy maga köré gyűjtse fiait. Karahodzsics center kosara után Thompson a támadóidő utolsó pillanatában dobott bravúros hármast. Mindkét csapat óriási figyelmet fordított a védekezésre. Pongó szerzett labdát s kosarat, Thomas felelt középtávolról. Hatalmas küzdelemben tartottuk a szúk előnyt. A  héten honosított irányítónk triplájával 8-cal elléptünk.  Ruják hármasára Jovanovics felelt triplával, állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés. Thompson két kihagyott büntetője után Djeraszimovics nem hibázott a vonalról, 4-re csökkent az előny. A talán a kapitánynak is bizonyítani próbáló Ruják újabb triplát dobott a támadóidő utolsó pillanatában. A félidő végeredményét a vendégek vezére, Djeraszimovics alakította ki, dinamikus, betörés utáni kosarával.

A második félidő Jovanovics kosár plusz büntetős akciójával kezdődött, Tóth Geri megkapta a 3. hibáját. Filip kosara után Karahodzsics rontott zsákolást szurkolóink nem kis örömére, majd miután visszakerült hozzá a labda s Trepák szabálytalankodott vele szemben, a büntetőket is kihagyta a Barovicsot amúgy remekül őrző kecskeméti center. Thomas büntetői után Wittmann felezte meg első triplájával az azt megelőzően 6 pontos kecskeméti hátrányt, majd egy eladott hazai labda után Sztefanovics kosarával 1-re zárkózott fel a KTE – időt kértünk.  A hosszabb soproni kosárcsendet Filip törte meg. Alacsony szerkezetre váltottunk,  Takács Nprbi  játszott négyest. A visszatérő Karahodzsics újabb zsákolása sikerült, egyenlített a Kecskemét. Norbi triplája adott jókora lökést az SKC-nak, majd Ruják fellöbbölt labdáját Thompson pöckölte szépen a vendégek kosarába. Az ekkor szerzett 5 pontos előnyt tartottuk meg a negyed végéig hatalmas küzdelemben a Sopron.
A záró szakasz elején Filpi megkapta a 3. hibáját, de az utóbbi hetekben remek formában kosarazó Ruják Andris a harmadik tripláját is beemelte. Barovics begyűjtötte a 4. személyijét, majd Djeraszimovics szép középtávoli találata után Thompson triplájával 9-cel léptünk el a kecskemétiektől a Sopron. Ivkovics időkérése után a Pongó Mátével szemben a labdát elvesztő Thompson ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. A vendégeket Djeraszimovics szinte egymaga próbálta versenyben tartani. A Kecskemét pedig Ruják Andrissal nem tudptt mit kezdeni,, aki 58-53-nál, a 37. percben “gyilkos” hármast dobott. Utána  minden kecskemétit lerázva duplát dobott, amellyel 10-re nőtt a  hazai előny. Jovanovics triplát dobott, majd jött egy újabb (két)pontos hazai alapvonali bedobás-figura – Tóth Geri volt a végrehajtó.
40 másodperccel a befejezés előtt Wittmann duplájával 5-re jött fel a vendégcsapat. Ennél feljebb azonban nem tudott zárkózni, egy kőkemény mérkőzésen, igazi rangadón őriztük meg hazai veretlenségünket. skckte

Sabáli Balázs: – Fontos volt, hogy ellenfelünk több büntetőt is kihagyott, de szinte végig vezettünk és kontroll alatt tartottuk a játékot. Sejtettük, hogy nem lesz kosáreső, Ruják András támadás mellett védekezésben is extrát nyújtott, Thomas támadásban felnőtt a feladathoz. Dénes Gábor nélkül is sikerült, úgy érzem, megérdemelten nyernünk, s újra örömet szerezni szurkolóinknak, karácsony előtt egy szép győzelemmel megajándékozni őket.

Sztojan Ivkovics: – Gratulálok a Sopronnak. Úgy érzem, ha nem rontunk kritikus helyzetekben annyi büntetőt, sokkal izgalmasabb, szorosabb lehetett volna a végjáték. A mai vereség ellenére az egész éves teljesítményéért le a kalappal csapatom előtt.

Fotó: Tóth Zsombor

 

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·