Főoldal » 2021, NBI A » Emberfeletti eredmény, elvettük a Falco veretlenségét

Emberfeletti eredmény, elvettük a Falco veretlenségét

Szenzációs mérkőzésen a 3. negyed közepén 14 pontos hátrányban voltunk, de innen felállva első számú centerünk, Tyler nélkül sikerült megfosztani veretlenségétől a nemzetközi porondon is vitézkedő Falco csapatát

SKC – Falco Vulcano Energia KC Szombathely 101-98 (21-27, 30-25, 23-30, 27-16)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Győrffy, Minár, Pozsonyi

SKC: JACKSON 12/6, FAZEKAS 6, THOMPSON 24/12, JOGELA 22/9, Bagó 2
Cs.: Werner, BORISOV 26/9, TAKÁCS 9/6, Supola, Sitku, Halász
Edző: Kostas Flevarakis

Falco: ANDERSON 22/12, Doktor 2, VÁRADI 14/6, BRUINSMA 18/6, Searcy 6
Cs.: Lake 7, PERL 12, Benke 7, MILOSEVIC 10, Kovács B.
Edző: Gasper Okorn

Searcy zsákolására Csabi lerohanás utáni ziccerével feleltünk. Sajnos támadásban kapkodtunk, egy 7-0-lal megugrott a remekül dobó, nagy önbizalommal játszó Falco. 14-5-re vezetett ellenfelünk, amikor irányítónk, Jackson próbált “riadót” fújni egy triplával. Jött egy labdaszerzés utáni zsák a korábban hármast is szerző Jogitól és 4 pontra megközelítettük ellenfelünket. Hogy igazán ne tudjuk szorossá tenni a mérkőzést, arról Váradi gondoskodott, aki a szakasz hajrájában a 2. tripláját emelte be – időt kért edzőnk. Bernard hármasával próbáltunk zárkózni. A negyed végén szinte “hideg kézzel” Norbi is beemelt egy hármast, ám távoli találatainkra hol 3 sikeres büntetővel, hol 2+1-gyel felelve tartotta előnyét ellenfelünk.

Bár vendég kosárral kezdődött a 2. negyed, Norbi 2+1-es játéka és Milos kosara után 3 pontra feljöttünk. Erre azonban Anderson  vezérletével egy 9-0-t bemutatva 10 pont fölé növelte előnyét ellenfelünk, edzőnk meglehetősen “emelt hangú” időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Jackson törte meg hosszabb kosárcsendünket és ezzel átlendítette a csapatot a holtponton. “Visszaadtuk” a 9-0-t, úgy, hogy közben Milosevic  “akadt össze” Jogival egy könyökös formájában. A vendégek légiósa ellen sportszerűtlen hibát ítéltek, de sajnos litván erőcsatárunk kihagyta a büntetőket és cserét is kért. A vendégek edzője pedig, amikor visszajöttünk 3-ra – időt. A félidő hajrájában Milos vezérletével – aki előbb egy triplát, majd 2 büntetőt dobott be – sikerült ledolgozni a hátrányt. A félidő hajrája rendkívül színvonalas játékot hozott, a Falco nyugodt, türelmes, pontos játékával igazolta, miért is oly sikeres a nemzetközi porondon, mi viszont Antino és Bernard villanásaival abszolút felnőttünk a feladathoz, szünetben 1 ponttal vezetett ellenfelünk.

Ahogy a meccset, a 2. félidőt is a vendégek kezdték jobban, Anderson és Bruinsma vezetésével a 3. negyed első felét 18-6-ra nyerve ismét 10 pont fölötti előnyt szereztek. Felzárkózásunkat elkapkodott akciók, kihagyott büntetők is akadályozták, míg ellenfelünk 15 sikeres büntető után hibázott először a vonalról. A szakasz közepén ismét kénytelen volt időt kérni Kostas. Norbi és Bernard újabb hármasa villantott föl némi reménysugarat és indított el a szakasz második felében egy 13-4-es rohamot, amellyel szorossá tettük a meccset és feljöttünk.  A negyed végén Perl villantotta fel klasszisát, 8 pontos Falco vezetéssel fordultak a felek a zárószakaszra.

Jogi két remek hármasára építve 8-3-mal kezdve a 4. negyedet, 3 pontra feljöttünk. A jó példa ragadósnak bizonyult, Milos is bevágott két hármast, átvettük a vezetést. A szakasz közepén 3 pontos vezetésünknél az időt kérő Okorn hangjától zengett az amúgy üres aréna. Meg is törte a lendületünket, kőkemény letámadással labdát szerezve, valamint Milosevic villanásaival fordított a Falco, amikor Csabi szerzett roppant fontos támadópattanót és kosarat. A drámai hajrában váltva vezettek a csapatok. A végjátékban Jogi előbb labdát szerzett – s az akciót Milos fejezte be kosárral -, majd blokkolta a kosárra törő Anderson dobását. A legvégén tripla kellett volna a Falco csapatának a hosszabbításhoz, nem hagytuk, hogy tiszta helyzetük legyen, így egy parádés mérkőzésen sikerült a bravúr!

Videó: IMG_2089


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·