Főoldal » 2021, NBI A » Erős “Atom” otthonában

Erős “Atom” otthonában

Holnap este Pakson folytatja bajnoki szereplését együttesünk. Kostas Flevarakis a bajnoki tabellán a 10. helyen tanyázó fiai, a 6. helyen álló ASE csapatához látogatnak

A helyzet fordítottnak mondható a DEAC elleni hazai bajnokihoz képest: akkor a debreceniek 2 nappal korábban játszották előző meccsüket és frissebbek is voltak, mint Flevarakis fiai. Most az ASE hét közben kemény meccset játszott – és vesztett el – az éllovas Falco csapatával, játékosaink viszont egész héten a holnapi összecsapásra készülhettek. Ennek kapcsán görög mesterünk azt fejtegette:
“Amellett, hogy keményen dolgoztunk és készültünk a mérkőzésre, próbáltuk főként mentálisan, de azért fizikálisan is frissíteni a játékosokat. Fontosnak és hasznosnak tartom, hogy a héten tudtunk dolgozni, edzeni. Volt, hogy kulcsjátékosainkat csak a meccsekre “drótozták össze”, s emiatt nem, vagy alig tudtak együtt gyakorolni a régebbi meghatározó játékosok az újabbakkal, szinte csak a meccseken játszottak együtt. A csapat egységét, jó “kémiáját” nem a mérkőzéseken kellene javítani.”
Kostas reméli, hogy – bár Fazekas és Jogela játéka kérdéses -, látszik majd az előrelépés csapata játékán Pakson. Mint kiemelte, egy nagyon atletikus, dinamikus játékosok alkotta, gyors kosárlabdát játszó gárda vár majd csapatára, amely nagyon szeret rendezetlen védelem ellen támadni. Emellett az ASE egyik legnagyobb erőssége éppen az, amivel csapatunknak az előző mérkőzéseken a legtöbb nehézsége, problémája adódott, ez pedig a lepattanók megszerzése. Amellett, hogy erre az eddigieknél sokkal jobban kell koncentrálni, ahhoz, hogy legyen esély egy bravúrra kulcskérdés, mennyire sikerül lelassítani az ASE lendületes, rohanós játékát.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·