Főoldal » 2022, NBI A » Kemény, hasznos meccsen hosszabbításos vereség

Kemény, hasznos meccsen hosszabbításos vereség

Remek kezdés után a mérkőzés nagy részében hátrányban játszottunk, majd a hajrában átvettük a vezetést és végül hosszabbítás után két ponttal kikaptunk

SKC – Oberwart 95-97 (13-15, 22-27, 25-21, 25-22, 10-12)
Sopron, 1. Krasznai emlékmérkőzés, 250 néző
V.: Pálla, Kulcsár, Kaposi

SKC: HALÁSZ 14/6, Fazekas 3, BORISZOV 21/12, SITKU 17/6, Werner 4
Cs.: COLLINS 17/6, Schöll, 4 Csátaljay P., TAKÁCS 15/15, Csendes

Az Oberwart legjobb dobói: Gardner 28/9, Howard 26/6, Rickman 11, Knessl 10

Ákos és Marci ügyes – előbb 2 triplával, utóbbi egy hármassal és bátor betörésből dobott duplával indított – eredményes játékával a meccs délelőttjén is tréningező csapatunk 11-2-es bő 3 perccel indított a 3 amerikaival felálló osztrák bronzérmes ellen. Időkéréssel a vendégek megtörték lendületünket, új irányítónk, Chauncey Collins pedig elkezdett ismerkedni társaival. Megálltunk 11 pontnál, a fizikai erejüket kihasználó vendégek ledolgozták hátrányukat. Hosszú kosárcsendünknek a 36. születésnapját ünneplő Milos vetett véget, de 2 pontos osztrák vezetéssel zárult az első szakasz.


A 2. etap új irányítónk 2+1-es akciójával indult. A srácok lábaiban nyilván benne volt a délelőtti edzés, s úgy tűnt a dobásokra nem maradt elég erő a kezekben, lábakban. A felsőőriek egy 5-7 pont körüli előnyt állandósítottak, csapatunkat Halász Ákos tartotta versenyben. A félidő hajrájában Csabi és Schöll Ricsi ügyes akciójának, majd Chauncey triplájának örülhettek szurkolóink. Amikor viszont nem sikerült “pontosan” befejezni a támadásokat, rögtön “büntettek” a vendégek. A félidő végén Norbi, majd Milos dobott 1-1 triplát, szünetben 7 pontos volt a vendég előny.

Norbi a 2. félidő elején is dobott egy hármast, ám a lepattanóknál újra érvényesült a vendég erőfölény. Marci is villant, egy technikai kaptak a vendégek. A szakasz közepéhez közeledve Milos elkapta a fonalat, remek sorozatával 1 pontra felhozta csapatunkat. A szakasz hajrájában Ricsi és a két osztrákot is “elreptető” Vitya révén tapadtunk ellenfelünkre, 3 pontos vendég vezetésről indult a 4. negyed.

Ennek eleje valóságos triplaesőt hozott, Norbi háromszor is villant távolról, de ellenfelünk is jól dobott. Továbbra is ott lihegtünk ellenfelünk nyakában. A pattanóknál továbbra is érvényesült az osztrák erőfölény, így nem sikerült fordítani. Egészen a 39. perc kezdetéig, amikor Milos átadását a remek ütemben befutó Marci váltotta pontokra, miközben a srácok csúsztak-másztak a szabad labdákért. Az izgalmas végjátékban már Chauncey révén jobbára mi vezettünk, 6 másodperccel a vége előtt egálnál támadhattunk nem találtunk be, jöhetett a hosszabbítás.

Ez Marci hármasával kezdődött, majd Milos kipontozódott, 2+1-gyel egyenlítettek a vendégek. Csabi a legjobbkor szerezte első pontjait egy bravúros floater formájában, de jött 1-2 rutintalanságból adódó hiba és fordítottak a hajrában két triplát beemelő vendégek. A végén Chauncey hármasával 1 pontra feljöttünk, de fordítani nem tudtunk. Az eredmény annak tükrében különösen értékes, hogy a lepattanó csatát 52-28-ra nyerte ellenfelünk.

Holnap 16.45-kor a ZTE csapatát fogadjuk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·