Főoldal » 2022, NBI A » Ez már nagyon szoros volt

Ez már nagyon szoros volt

Közel álltunk a visszavágáshoz a ZTE ellen a múlt hét végén, a Krasznai emlékmérkőzésen elszenvedett nagy különbségű vereség után. Ahhoz a meccshez képest két légiós magas játékosunkkal, valamint Supival kiegészülve gyenge kezdés után sokáig vezettünk, a végjátékban azonban a felkészülésben  előrébb tartó ellenfelünk játszott pontosabban és 2 ponttal győzött
SKC – Zalakerámia ZTE KK  73-75 (17-18, 25-19, 15-21,16-17)
Zalaegerszeg, Göcsej-kupa felkészülési torna

SKC: Collins 6/3, Myers 10/3, BORISZOV 14/6, Ford 4, Werner 2
Cs.: SITKU 5, Montgomery 8,  Takács 6/6, SUPOLA 7/3, HALÁSZ 7/3, Csendes, Schöll 4

A ZTE legjobb dobói: Guyton 19/12, Barnett 14/3

A hazaiak vezető kosarára Vitya még válaszolt, ám ezt követően egy 9-0-lal elhúztak a hazaiak.  A szakasz közepén Teyvon villanásaival és Norbi hármasával kezdtünk “éledezni”, egy 13-4-es rohammal a szakasz hajrájára le is dolgoztuk a hátrányt. A szakasz végül 1 pontos ZTE vezetéssel zárult.

Norbi második triplájával indult a 2. etap, átvettük a vezetést. Jó védekezéssel és büntetőzéssel – az első 13 dobást értékesítettük a vonalról, Montgomery is büntetőkből szerezte első pontjait – 6 ponttal elléptünk. A szakasz közepén nagy dobópárbaj alakult ki, Milos két triplájával, valamint Quincy zsákolásával tartottuk az előnyt. A félidő hajrájában egy tripla erejéig Chauncey is “megvillant”, 5 pontos vezetéssel fordultunk.

ZTE triplára légiós centerünk, E.J. felelt első mezőnykosarával. Ezzel együtt gyorsan ledolgozta hátrányát a ZTE, de hogy fordítani ne tudjon, arról Sitku Marci (2+1) és Supi (tripla) “gondoskodott”. A szakasz közepén ismét utolértek minket az egerszegiek, abszolút fifty-fifty (50-50) volt a meccs. Schöll Ricsi révén újra előnyt szereztünk, ám egy triplával fordított a ZTE.Váltott vezetéssel haladtak a felek, Ákos hármasa jól jött ebben az időszakban. A szakasz hajrájában egymás hibáiból éltek a felek, 1 pontos  ZTE előnyről indult a zárószakasz.

Milos és Chauncey egy-egy duplájával indult a záróetap, majd egerszegi pillanatok következtek,  fordított a vendéglátó. Jókor villant újra E.J., majd hosszú “hallgatás”után szólt ismét hozzá a játékhoz Teywon, aki triplával növelte 4 pontosra előnyünket. “Tapadt” ránk  a ZTE, de a hajrában egy triplával fordított, és az izgalmas végjátékban valamivel pontosabban játszva  győzött.


Fotók: Bálizs Zsuzsa


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·