Főoldal » 2022, NBI A » A második félidőre már lehet építeni

A második félidőre már lehet építeni

Az első félidőben a frissebb körmendiek két hullámvölgyünket könyörtelenül büntetve, 16 pontos előnyt szereztek. Szünet után feljavult a játékunk, a 3. és a 4. negyedet egyaránt megnyertük 3-3 ponttal, s erre a játékra már lehet építeni, még akkor is, ha nem sikerült igazán szorossá tenni a mérkőzést

Egis Körmend -SKC 79-69 (25-15, 22-16, 19-22, 13-16)

Sopron KC: Collins 9/6, SUPOLA 4, Boriszov 6, Sitku 2, MONTGOMERY 15
Cs.: Werner 4, TAKÁCS 12/12, Halász, Schöll, Csendes, FORD 17/9

Az Egis Körmend legjobb dobói: Stokes 18/12, Savic 14/6, Takács K. 13, Krivacsevics 12, White 10

Ahogy tegnap a ZTE, úgy ma a Körmend ellen is “beragadtunk a rajtnál”, ellenfelünk gyorsan ellépett 12-3-ra. A negyed közepén, elsősorban centerünk, E. J. villanásaival – pikáns volt párharca a pár éve nálunk kiválóan teljesítő Gordonnal – kiegyenlítetté tettük a játékot. A negyed hajrájában Norbi “köszönt be” egy triplával, de a vasiak tartották 10 pont körüli előnyüket, a ZTE ellen kisebb sérülést elszenvedő Teyvont nélkülöző csapatunk ellen.

Quincy két duplájával – a második zsákolás volt – indítottuk a 2. etapot, de aztán egy 11-0-t “repesztett” érezhetően frissebb ellenfelünk és közel 20 pontosra nőtt előnye. Chauncey próbálta triplával megállítani a Körmend száguldását, majd a félidő végén két légiós magas emberünk, Ford és Montgomery tartotta versenyben csapatunkat. A szakasz végén Chauncey beemelt ugyan egy hármast, de a duplákat és a büntetőket sokkal jobban dobó, agresszívebb Körmend 16 ponttal vezetett félidőben.

Bár körmendi hármassal indult a 2. félidő, utána a triplát szerző Norbi és Quincy, valamint E. J. jóvoltából egy 12-5-ös “részhajrával” a 10 pontos lélektani határ közelébe kerültünk. Újra megugrott ellenfelünk, ám Norbi elkapta a fonalat, és a szakasz hajrájában két triplájával 11-re csökkent a hátrány. A zárónegyed 13 pontos körmendi vezetésről indult.

Ennek elején fiataljaink, Vitya és Marci villantak, majd Quincy újabb triplájával 10-re csökkentettük a hátrányt. A hajrában állandósult a 10 és 15 pont közötti körmendi vezetés, végül 10 ponttal győzött ellenfelünk.

Fotók: Bálizs Zsuzsa


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·