Főoldal » 2022, NBI A » Itthon a nyitányon győzni kell

Itthon a nyitányon győzni kell

Szerdán este 19 órától, az Oroszlány elleni hazai mérkőzéssel csapatunk megkezdi bajnoki szereplését

Új edzőnknek, Dzunics Braniszlávnak és stábjának a felkészülés során sok nehézséggel kellett megküzdenie. Mint mondta, a társaság, jórészt rajtunk kívül álló okok miatt még nincs olyan állapotban, amilyenben a bajnokság kezdetére lennie kellene.

Mint köztudott, két légiós szerződtetésénél különböző okokból menet közben kellett váltani. “Két palánk alatti amerikai játékosunk csupán bő két hete csatlakozott csak hozzánk, ők erőnlétileg még nincsenek a legjobb állapotban. Másrészt még taktikailag sem teljes a repertoár. Eddig elsősorban a védekezést próbáltuk összerakni, ami a támadójátékot illeti, annak kialakítása kapcsán van még bőven feladat. Erőltetett menetben kezdődik a bajnokság, eközben kellene fizikailag is azonos szintre hozni a játékosokat és csiszolni a taktikát, ami nem egyszerű feladat.  Persze más csapatoknak is vannak nehézségeik, amiket elmondtam, nem kifogások, hanem tények – ebben a helyzetében, állapotában kell megpróbálni a legtöbbet kihozni a csapatból.”

A fiatalokkal kapcsolatban új edzőnk így vélekedik:  “Fazekas Csabira fontos szerep várt volna fiatalként, de ő sajnos jelenleg sérült, és beteg is volt a felkészülés során. Hogy egyelőre a rutinos, de szintén sérült Juhos Leventére sem számíthatunk, az köztudott, így aztán itt a lehetőség ifjú magas játékosaink, Sitku Marci, Schöll Ricsi és Werner Viktor számára. Túl nagy terhet nem akarunk rájuk rakni, de sokat és jól dolgoztak, bízom bennük, biztos vagyok benne, hogy fejlődnek és nagy hasznára lesznek a csapatnak.”

Rátérve az évadra és az elvárásokra, Báne hangsúlyozta: szeretnénk bejutni a rájátszásba. Arról, milyen  bajnokságra számít, ezt mondta: “Kell pár forduló, hogy az erőviszonyok tekintetében tisztán lássunk. Előzetesen úgy vélem, nagyon sok lesz a közel azonos tudású, képességű csapat, rengeteg mérkőzésen dönthetnek majd nüanszok”.
Az első ellenfélről, az Oroszlányról és az esélyekről a rajton így vélekedik szakvezetőnk:  “Az edző, aki évek óta ott dolgozik, és jó munkát végez, maradt a csapat élén, a játékoskeret viszont jelentős mértékben átalakult Oroszlányban. Ott, ahogy bizonyos mértékig nálunk is új csapat építése zajlik. Fizikálisan jól felkészített játékosok alkotta, szervezett gárda alakul az OSE Lions-nál. Éppen ezért nagyon nehéz, kemény mérkőzésre számítok, sajnos a térdével bajlódó Montgomery edzéseket hagyott ki a hét elején, így kérdéses a játéka. Itthon azonban a nyitányon, nehézségeink ellenére győzni kell. Remélem, a szurkolók segíteni fogják ebben a fiúkat, ráadásul, tekintettel arra, hogy nagyon sűrű programmal indul a szezon, győzelemmel kezdeni az évadot az nagy lökést, lendületet adhat.”


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·