Főoldal » 2022, NBI A » Fordulatos mérkőzésen értékes győzelem

Fordulatos mérkőzésen értékes győzelem

Fordulatos találkozón a harmadik negyed közepén még 10 pont fölötti előnyünk volt az Oroszlány elleni szezonnyitón, ám ellenfelünk fordítani tudott és egészen a hajráig vezetett. A végjátékra azonban új erőre kapott csapatunk, és győzelemmel kezdte a szezont! Külön öröm, hogy a sikerből fiataljaink is kivették részüket, minden pályára lépő játékosunk szerzett kosarat
Sopron KC – MVM OSE Lions 86-80 (22-20, 20-17, 17-27, 27-16)
STATISZTIKA ITT>>>
Sopron, férfi kosárlabda NB I A,  800  néző
V.: Kapitány, Török, Makrai
SKC: HALÁSZ 8/6, MYERS 16/6, Boriszov 15/3, SITKU 6/6, MONTGOMERY 14
Cs.: Werner 4, Ford 7/3, SUPOLA 7/3, Takács 6/6, Csendes 3
Edző: Dzunics Braniszlav
MVM-OSE Lions: IHRING 9/3, MILISZAVLJEVICS 15/6, Carev 5/3, MINCSEV 14/6, Molnár M. 6
Cs.: Tóth B.,RUJÁK, 15/15, Dorogi, Parrish 15/3, Garamvölgyi 1
Edző: Sebastjan Krasovec
Klubunk fénykorát idézték azok a régi, szép idők, amikor két bedobónk, Milos és Norbi, valamint Molnár Marci és Ruják Andis egyszerre “pattogtattak” csapatunkban. Ma azonban e két utóbbi kosaras ellenfélként, oroszlányi színekben érkezett – első irányítóját, Chauncey Collins-t a meccs előtti utolsó edzésen elvesztő – csapatunkhoz.
Sitku Marci jegyezte első pontjainkat a szezonban, méghozzá egy szép tripla formájában, ám erre 8 ponttal – benne 2 hármas – feleltek a vendégek. Kissé kapkodó csapatunk kosárcsendjét Myers törte meg, aki alaposan ránk ijesztett, hiszen betörésből szerzett kosara után elterült a parketten, de szerencsére folytathatta.  A szakasz közepén E. J. villanásával és Ákos triplájával utolértük ellenfelünket. Újra az OSE pillanatai következtek, ellenfelünk ismét ellépett 6 ponttal, de a negyed végén Viktor villanása egy parádés 10-0-t indított útjára csapatunk részéről, amelyben volt 1-1 tripla is, Norbitól az egyik majd Supitól a másik sarokból, így előnnyel zártuk a szakaszt.
Viktor újabb kosarával kezdődött a második etap, ám nem sokkal később megkapta a 3. hibáját. A 2. etap elején, ha szűken is, de vezettünk, a vendégeket Miliszavljevics egymaga tartotta versenyben. A szakasz közepén hangos üdvrivalgás fogadta Csendes Peti remek 2+1-es akcióját. A palánk alá rendre jó ütemben belépő E. J. kosaraival tartottuk az előny. Lett volna esély akár 7-8 ponttal is ellépni, de “belehaltunk a szépségbe” és triplákra építve, a félidő hajrájában ledolgozta hátrányát az Oroszlány. Még a szünet előtt új erőre kaptunk,  E. J  újabb duplájával ismét vezettünk, a félidő pedig úgy zárult, ahogy a meccs kezdődött: Sitku Marci hármasával, így 5 pont előnnyel térhettünk pihenőre.
Vendégkosárral kezdődött a 2. félidő, de erre az első félidőt pont nélkül záró Milos felelt. Sikerült labdákat, s Teyvon Myers, valamint Milos révén könnyű kosarakat szerezni. Milos vezérletével 10-3-mal kezdtünk szünet után s 10 pont fölé nőtt előnyünk. A szakasz közepén megtört a lendület, becsúszott 1-2 eladott labda, s Ruják 3 triplájára építve egyenlített az Oroszlány. Hosszú kosárcsendünket Milos ugyan megtörte, de Mincsev jóvoltából 5 pontos előnyt szerzett a negyed végére ellenfelünk.
A záróetap elején kapkodtunk, de jól védekeztünk. Közel 2 perc elteltével Myers hármasa adott nagy lökést csapatunknak, Ákos triplájával pedig újra vezettünk. Mincsev szintén hármassal vette vissza a vezetést az Oroszlánynak. Nagy triplapárbaj alakult ki, ha szűken is, de a vendégek vezettek. 3 és fél perccel a vége előtt Quincy hármasával egyenlítettünk. Ez hatalmas lökést adott a srácoknak, Supi floatere után Milos, majd Norbi is “bevert” 1-1 triplát, és egy 11-3-mal bő 1 perccel a vége előtt 5 ponttal “mentünk”, a végén pedig Teywon és Milos révén jól büntetőzve megnyertük a találkozót.

E. J. Montgomery: Jó volt végre pályára lépni! Végig követtük az edző utasításait és ez meghozta a sikert, most pedig tovább edzünk, hogy felkészülten várjuk a következő összecsapást!

Braniszlav Dzunics, vezetőedző: Nagyon kiélezett meccsen, nekünk sikerült jobban a végjáték. Ha fordított eredmény születik, az sem lett volna érdemtelen az Oroszlánytól. Várható volt, mert előzetesen is úgy tűnt, hogy két hasonló csapat találkozik majd. Sok ilyen meccset fogunk játszani hazai pályán és idegenben is, ezért úgy gondolom, nagyon jó bajnokság elé nézünk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·