Főoldal » 2022, NBI A » Erődemonstráció a bajnoktól – Supi is megsérült

Erődemonstráció a bajnoktól – Supi is megsérült

Bár jól kezdtünk, a sokkal összeszokottabb és kiváló formában lévő Falco fölényes győzelmet aratott ellenünk, ráadásul Supi a hajrában meg is sérült a fiataljaink számára tanulságos találkozón

Falco Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC 95-64 (24-15, 23-18, 26-14, 22-17)
Szombathely, férfi NB I, 1200 néző
V.: Győrffy, Farkas, Fodor

Falco KC: VÁRADI 13/6, Somogyi 9/3, BENKE 23/15, Clark 2, BARAC 19
Cs.: Keller 2, PERL 19, Golomán 8, Verasztó, Sövegjártó, Horváth Á., Takács Z.
Edző: Milos Konakov

Sopron KC: Supola 3, Myers 11/3, Boriszov 15/3, Sitku 6/3, MONTGOMERY 12
Cs.: Werner 5, Halász 5/3, Ford 5/3, Csátaljay P. 2, Takács, Csendes, Schöll
Edző: Dzunics Braniszlav

Ügyes akció végén Marci triplájával indítottunk a bajnok otthonában, majd sajnos a büntetőit elrontotta, de E. J. is megvillant, miközben a hazai befejezések nem sikerültek. Ezt követően megtört a lendület, de ellenfelünk csak közel 3 perc elteltével szerezte első akciókosarát, majd Somogyi triplájával átvette a vezetést. A szakasz közepén pazar alley-oop akcióval törtük meg hosszabb kosárcsendünket, Milos fellöbbölt labdáját Montgomery húzta a hazai gyűrűbe. Ezt követően váltva estek a kosarak és váltva vezettek a csapatok, tőlünk Teywon és Milos volt eredményes, hazai részről pedig Benke “termelte” a pontokat. A szakasz hajrájában egy 10-0-lal, néhányszor a labda eladásába zavarva fiainkat ellépett a bajnok. A negyed végén Csátaljay Péter talált be ügyes, bátor betörés után.
A szakasz Perl villanásaival és 9 pontos hazai vezetéssel zárult. Váradi triplájával, majd 2+1-es akciójával a 2. etap elején gyorsan megugrott 30-15-re a Falco, támadásban nem tudtunk kibontakozni a bajnok szervezett védekezése ellen. Edzőnk sokat forgatta a csapatot, próbált olyan ötösfogatot találni, amely tudja tartani a lépést a hazaiakkal. Rövid időre kiegyenlítetté tettük a játékot, de a szakasz közepén érződött, hogy alakuló, épülő csapatunkat egy egységes, összeszokott gárda fogadta. Benke újabb tripláival nőtt tovább a hátrány, ráadásul a szakasz közepén Milos már a 3. hibáját kapta. Ákos tett róla két jó büntetővel, majd egy szép triplával, valamint egy Vityának adott ügyes gólpasszal, hogy maradjon a 15 pont körüli különbség. Szünetben 14 ponttal vezettek a hazaiak.

Supi egy jó büntetőjével kezdődött a második félidő, majd Teywon és E. J. jóvoltából a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdöttük vissza magunkat, de ekkor jött egy újabb Benke tripla. Nagy dobópárbaj alakult ki Teywon és Montgomery, illetve Perl és Benke főszereplésével, állandósult a 15 pont körüli különbség. A szakasz közepén szétestünk, és ezt egy 10-0-lal büntetve 20 pont fölé növelte előnyét a bajnok.
Nem sikerült rendezni a sorokat, a záróetap elején rossz dobások és eladott labdák jellemezték játékunkat, 30 pont fölé nőtt a hátrány.
Sajnos a meccs mellett, a hajrában a betörés után a bokasérülést szenvedő Supit is elveszítettük.

Dzunics Braniszlav: – Az első perceket leszámítva nem tudtuk tartani azt a tempót, amit ellenfelünk diktált. A Falco a játék minden elemében sokkal jobb volt nálunk, sok könnyű, indításos kosarat szereztek és a palánk alatt is eredményesebbek voltak. Amellett, hogy kiváló csapat a Falco, sokkal összeszokottabb nálunk, a srácok hajtottak, küzdöttek, most itt tartunk, senkit  nem marasztalhatok el!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·