Főoldal » 2022, NBI A » 110 százalék kell

110 százalék kell

Nehéz helyzetben lévő csapatunk, holnap edzőnk előző csapatát az Atomerőmű gárdáját fogadja. Bár a paksi gárda nem kezdte jól a bajnokságot, még nyeretlen, sérülések sújtotta együttesünkre kőkemény harc, hatalmas küzdelem vár

Mint ismeretes, Juhos Levente, valamint Chauncey Collins és Fazekas Csaba után a Szombathelyen súlyos sérülést szenvedő Supira sem számíthat Báne. Edzőnk apró örömhírt – minden ilyen ráfér csapatunkra – osztott meg honlapunkkal, jelesül azt, hogy a szombathelyi mérkőzés után, ha könnyített jelleggel is, de Chauncey és Csabi edzésbe állt. A hosszú kihagyás miatt azonban mind fizikálisan, mind pedig játékban nagy a lemaradásuk, arról nem is szólva, hogy esetleges pályára küldésük azért még elég kockázatos lenne. Úgy viszont, fejtegette Dzunics, nagyon nehéz csapatot építeni, hogy lényegében meccsről meccsre kevesebben és kevesebben vagyunk.
Viszont most ez a helyzet, ebből kell a lehető legtöbbet kihozni a paksi csapat ellen. Hogy az mennyit jelenthet, segíthet, hogy Báne ismeri volt csapatának néhány játékosát, erről így vélekedett edzőnk: “Személyesen nem ismerek túl sok játékost a paksi keretből, amely a nyáron jelentősen átalakult – csupán a csapatban maradó magyar játékosokat. Most új koncepcióval játszanak, úgy érzem, még nem állt teljesen össze a játékuk, így kell megpróbálni a lehető legjobb eredményt elérni.”
Korábbi csapatával kapcsolatban még azt fejtegette edzőnk, hogy vélhetően Pakson is az új csapat építésének a nehézségeivel küzdenek, talán éppen ezért nem egyszerű – akár ismer néhány játékost edzőnk, akár nem – felkészülni ellenük.

Bár csapatunk – ellentétben az ellenféllel – hét közben is játszott bajnokit, edzőnk bízik benne, hogy a srácokban meglesz az az energia, fizikai és mentális erő, amely ahhoz kell, hogy jó eredményt érjünk el. Mivel újabb kulcsembert veszítettünk el, meghatározó játékosainkra nagyobb teher hárul majd – örömteli, hogy fiataljainknak akadnak villanásaik. Jelen helyzetben edzőnk úgy véli, a sikerhez nem is 100, hanem inkább 110 százalék kell. Hihetetlenül fontos, hogy óriási segítség lehet szurkolótáborunk, támogatása buzdítása a fiúknak.

 

 

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·