Főoldal » 2022, NBI A » Hosszabbításos hősköltemény

Hosszabbításos hősköltemény

Tartalékos, meghatározó játékosai egész sorát nélkülöző, hét közben is bajnokit játszó csapatunk rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtva, ugyanakkor emberfelettit harcolva és küzdve, többször is jelentős hátrányból felzárkózva, több extra egyéni teljesítménnyel szenzációs, hosszabbításos győzelmet aratott a paksiak ellen. Milos szenzációs dobóformát mutatva a 40 pont közelébe jutott, Halász Ákos  12 pontos, 14 gólpasszos dupla-duplát ért el, Quincy Ford pedig szinte észrevétlenül tett egy 13-13 pontos és lepattanós dupla-duplát a közösbe
Sopron KC – Atomerőmű SE: 109-107 (24-24, 26-34, 24-16, 23-23, 12-10)
Sopron, férfi NB I A,  1.200 néző
V.: Tőzsér, Söjtöry, Kovács N.
SKC: MYERS 18/9, Fazekas 2, BORISZOV 36/18, FORD 13, Montgomery 11
Cs.: Werner 2, HALÁSZ 12/9, Sitku 6, TAKÁCS 9/9, Csendes
Edző: Dzunics Braniszlav
ASE: BROWN 21/9, Frank, Brzoja 8/3, EILINGSFELD 29, Melvin 9
Cs.: KAROSI 7/3, DJUKANOVICS 20/9, KOVÁCS Á. 11/9, Buljevic 2. Kis R., Orgona
Edző: Teo Hojc

Vendégtriplára felelt a sérüléséből visszatérve magát a kezdőben találó Fazekas Csabi, aki egy támadópattanó harcos megszerzése után talált be. Sokkal frissebbeknek tűntek a vendégek, akik eladott labdáink után nemegyszer leindították csapatunkat, nem csoda, hogy bő 3 és fél perc után, 12-4-es vendég vezetésnél időt kért edzőnk. Teyvon Myers faragott a hátrányon egy 2+1-es akcióval, majd eladott labdája után blokkolt, s a megszerzett labda után Quincyt akadályozták szabálytalanul a vendégek – sportszerűtlen hibáért.  Felpörögtünk, Teyvon, majd Ákos is triplát dobott, igaz rendre jött a válasz a túloldalon a fiatal Karositól, így 1 pontra feljöttünk, de fordítani nem sikerült. Másfél perccel a szakasz vége előtt azonban igen, egy szerzett labda utáni parádés Ákos-E.J. alley-oop-játékkal. Marci távoli duplájával nőtt az előny, de a szakasz végén Melvin egalizált triplával.

Lendületben maradtunk, E.J közeli duplájával, majd Norbi triplájával indítottuk a 2. etapot, ezután centerünk 2+1-es játéka következett, parádés 8-0-lal kezdtük a szakaszt. Utána sajnos “túlpörögtünk” sok labdát eladtunk és ettől ellenfelünk játéka jobb ritmusú, pontosabb lett, a miénk pedig szétesett. Az ASE szerzett kosarat távolról, közelről, valamint indításból is, és a szakasz középső periódusában egy 27-7-es rohamot “repesztve” 10 pont fölötti előnyt szerzett, elsősorban azért, mert a 18. percben már 11 eladott labdánál jártunk. A félidő hajrájában Milos és Myers tripláival próbáltunk közelíteni, de Eilingsfeld és Brown tett róla, hogy ne kerüljünk igazán közel ellenfelünkhöz. A félidő végén ráadásul Teyvon  színészkedésért kapott egy igen szigorúnak tűnő technikait. 8 pontos hátrányban voltunk a szünetben.

Sok hibával tarkított játékkal indult a második félidő. Mi nyugodtunk meg előbb, labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal egy 12-4-gyel nem egészen 3 perc alatt 2-re feljöttünk. Időt kért a  Paks és megtört a lendület, ráadásul Myers egy támadóhibával begyűjtötte a 4. személyijét. A nagy rohanás újabb eladott labdákat eredményezett,  7 ponttal ellépett a Paks. Norbi hármasa adott új lökést, majd Marci és Milos is biztos kézzel “büntetett”, utóbbi hármasával pedig 10-0-t “repesztve” átvettük a vezetést, miközben a vendégek amúgy jól játszó irányítója, Brown vívta ki szurkolóink ellenszenvét. A negyed végül döntetlennel zárult.

Norbi 3. triplájával indult a 4. negyed, de a vendégeknél Djukanovics is elkapta a fonalat. 4 pontos paksi vezetésnél Brown kapott személyit, majd technikait, de sajnos nem tudtunk élni az eséllyel. 81-77-es ASE-vezetésnél “beállt” az eredmény, mindkét csapat több támadást is elrontott. A holtpontról Eilingsfeld ellenfelünket mozdította el. Bár óriásit küzdöttek a srácok, állandósult az 5 pont körüli paksi vezetés. 2 és fél perccel a befejezés előtt Ákos dobott fontos hármast, de újabb eladott labdák miatt nem sikerült igazán közel kerülni a paksiakhoz. Milos újabb triplájával 3-ra csökkent a hátrány, majd Myers megkapta az 5. hibáját és tett pár futó lépést, amelyért technikait kapott. Mivel ez volt neki a második, a kiállítás sorsára jutott. A büntetőkkel 5-re nőtt ellenfelünk előnye, de letámadva és labdákat szerezve Quincy büntetőivel 2-re feljöttünk. A drámai végjátékban ellenfelünk jól büntetőzött, de Milos, miután egy triplát beemelt 8 másodperccel a befejezés előtt 8 másodperccel büntetőkből egalizált, jött a hosszabbítás.

Kovács triplájára Quincy felelt közelről, majd Milos büntetőivel vezettünk. Kovács Ákos újabb hármassal jelentkezett, de Milos is. Majd a mi Ákosunk is triplát “vágott”, 4 ponttal “mentünk” az utolsó percre fordulva és végül 2 pontot megtartva előnyünkből, hősies és rendkívül értékes diadalt arattunk.

Quincy Ford: Nagyon kemény mérkőzés volt, de szórakoztató, jó környezetben. Úgy érzem, a szurkolóink rengeteg energiát adtak nekünk. Nem adtuk fel, küzdöttünk a végsőkig, hosszabbításra mentettük a mérkőzést és örülök, hogy végül meg is tudtuk nyerni!

Braniszlav Dzunics: Ez a szív és az akarat diadala volt! Nagyon rosszul kezdtünk, főleg védekezésben. Tudtuk, hogy a Paks egy sokat futó csapat, rengeteget mozognak, és az első félidőben erre nem volt válaszunk. A második félidőben teljesen másképp álltunk ki, sok jó védekezésünk volt és ez a támadásainkat is segítette. Úgy érzem, a szurkolótáborunknak nagy része van ebben a győzelemben!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·