Főoldal » 2022, NBI A » Késői hajrá, fájó, de megérdemelt vereség

Késői hajrá, fájó, de megérdemelt vereség

A mérkőzés nagy részében messze nem játszottunk azzal az elszántsággal és energiával, mint múlt héten Debrecenben. A sokkal szervezettebben és pontosabban játszó, a palánkunk alatt rengeteg lepattanót, valamint a szinte az összes szabad labdát megszerző, eddig nyeretlen ellenfelünk a záróetap elején 20 ponttal elhúzott. A hajrában ugyan feljött tartalékos csapatunk, de ez késő volt, fordítani már nem tudtunk, így a mi pályánkon szerezte meg első győzelmét az eddig nyeretlen újonc Nyíregyháza

Sopron KC – Hübner Nyíregyháza BS: 82-90 (18-23, 21-25, 20-29, 23-13)
Sopron,1000 néző
V.: Frányó, Török, Győrfy

SKC: Halász 11/3, COLLINS 14/9, Sitku 5/3, Ford 10, MONTGOMERY 21
Cs.: CSENDES 6/6, Takács 3/3, Werner, Myers 12
Edző: Dzunics Braniszlav

Nyíregyháza: JOHNSON 16, BRYCE 17/3, KISS B. 10/6, PIPIRAS 13/6, Anda 2
Cs.: Suarez 5/3, MOKÁNSZKI 8/6, Bus 2, Bazsó, LEDAY 17
Edző: Pethő Ákos

Quincy látványos zsákolásával indítottunk, utána azonban kapkodtunk és ezt kihasználva a vendégek könnyű kosarakkal 6-2-re elhúztak. A szakasz közepe felé kezdtünk felpörögni. E. J. 2+1-es akciója, majd Marci szép hármasa után már mi vezettünk. Ákos jó védekezését és remek ütemű passzát követően Chauncey hármasával 4 ponttal elléptünk. Ellenfelünk időkéréssel próbálta megtörni lendületünket – sikerült nekik. Pontatlanokká váltunk támadásban, lemaradtunk védekezésben és el is adtunk pár labdát. Johnson, Bryce és Pipiras villanásaival visszavette a vezetést, sőt el is lépett ellenfelünk és a szakasz hajráját 12-3-ra nyerve 5 ponttal megnyerték a nyitótapot.

Bár E. J. és Teywon is villant a második etap elején, a lepattanókat és a szabad labdákat rendre megszerző vendégek ismét megugrottak. Szurkolóink próbáltak erőt adni fásultnak tűnő játékosainknak. A szakasz közepén Suarez hármasával 10 fölé nőtt a nyíregyházi előny, s bár Chauncey válaszolt hármassal, jött a jogos időkérés edzőnktől. Chauncey próbálta versenyben tartani csapatunkat újabb hármassal, de a palánkunk alatt a pattanókat sorra visszaszerző vendégek Kiss tripláival tartották 10 pont körüli előnyüket, 9-cel “mentek” a félidőben.

A 2. félidő elején sem változott a játék képe, eladott labdáink, pontatlan dobásaink után a sokkal nyugodtabb, pontosabb vendégek 9-2-vel kezdve a 3. negyedet, 16 pontosra növelték előnyüket. Ákos bátor betöréssel, majd triplával próbálta felrázni a csapatot és E. J is felpörgött, de nem tudtunk 10 ponton belülre kerülni, mert a túloldalon Bryce villogott és Mokánszki is beemelt egy hármast. Szétestünk, 18 pontosra nőtt a különbség, ébresztőt kiáltott a közönség. Chauncey szerzett szép kosarat, de az egyre növekvő önbizalommal kosarazó vendégek Leday vezetésével mindenre feleltek. A szakasz hajrájában labdát, majd Norbi révén triplát szereztünk, majd Marci blokkolt óriásit. Reméltük, hogy lendületbe jövünk, de jött egy újabb eladott labda és 18 pontos hátrányról vágtunk neki a 4. negyednek.

Ennek elején támadópattanóból újabb kosarat kaptunk, 20 pontosra nőtt a hátrány. Jött 1-2 felvillanás, de 16 pontos hátránynál bár több tiszta helyzetünk is volt, ám azok kimaradtak. Ákos hármasával próbáltunk hosszú hajrát nyitni, E. J zsákolása és a fiatal Csendes Péter két hármasa után 2 és fél perccel a vége előtt, egy 17-5-ös rohammal 10 ponton belülre kerültünk. Szurkolóink elkezdték űzni-hajtani a srácokat. A hajrában a vendégek bedobták a büntetőket, E. J sajnos kihagyta, így eldőlt a mérkőzés.

Braniszlav Dzunics: Gratulálok a Nyíregházának, mert megérdemelten nyerték meg a meccset. Minden játékelemben jobbak voltak. Próbáltunk tenni ez ellen, de ma a küzdésen kívül másra nem futotta. Főleg védekezésben volt nagy a különbség. Meg kell néznünk, hogy miért kapunk ennyi pontot a festékből, mert ez is hozzájárult a vereséghez.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·