Főoldal » 2022, NBI A » Hősiesen harcoltunk, de kikaptunk

Hősiesen harcoltunk, de kikaptunk

A kezdéskor 6 játékosunkat nélkülözve, majd a mérkőzés elején egy újabb kulcsember elveszítve óriásit küzdött csapatunk a Pécs ellen. A találkozó nagy részében futottunk az eredmény és az ellenfél után, majd a hajrában fiainknak a szurkolókat tűzbe-lázba hozva sikerült fordítani, a végjátékot azonban a pécsiek bírták jobban

Sopron KC – PVSK-Veolia: 70-76 (15-13,  15-19, 14.22, 26-22)
Sopron, férfi NB I, 1200  néző
V.: Földházi, Tóth C., Farkas

Sopron KC: Collins 3/3, MYERS 29/9 , Sitku 2, FORD 13/3, Montgomery 8
Cs.: Werner 2, CSÁTALJAY 8/3., Takács 5/3, Csendes, Schöll
Edző: Dzunics Braniszlav

PVSK-Panthers: Illés 8/6, Bryson 9/9, Gordon 3, Armaghani 3/3, BRKICS 15
Cs.: Ivosev 9, HAYNES-JONES 19/9, Popadic, BÍRÓ 8/6
Edző: Dragan Alekszics

Több, mint egy csapatra való játékosra: a hosszabb ideje “maródi” Borsov-Fazekas-Juhos-Supola kvartett tagjaira, a szintén sérült Halász Ákosra, valamint még a héten szerződtetett Quincy Diggsre sem számíthattunk a pécsiek ellen.
Brkics a vendégeknek szerzett vezetést, Quincy egalizált, ezután Brkic újabb kosara után E. J. zsákolt nagyot, majd Chauncey pazar triplájával először vezettünk. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok. Vitya szerzett értékes duplát támadópattanó után,  továbbra is nálunk volt az előny. Tetézte nehézségeinket, hogy Chauncey is megsérült.  A vendégeket az Ivosev-Brkic belső kettős tartotta versenyben, jól jött Teywon triplája, 2-vel nyertük a negyedet.

Brkics újabb közeli kosarára, Teywon felelt bátor betörés után a 2. etap elején. Ő és Quincy tartotta versenyben csapatunkat, ám a szakasz közepén védekezésben többször is lemaradtunk, 3 pécsi tripla is beesett. Haynes-Jones vezetésével 7 ponttal ellépett ellenfelünk, érthető volt az időkérés. Jót tett, hiszen fiataljaink, Csátaljay Péter és Sitku Marci büntetőire építve ledolgoztuk a hátrányt. Az alacsony színvonalú félidő 2 pontos vendég vezetéssel zárult.

Szünet után több, mint másfél percet kellett várni az első kosárra – sajnos nem mi dobtuk. Megvoltak a helyzetek, de nem találtunk be, majd Norbi villant tőle elég szokatlan módon betörésből. Aztán a már tőle megszokott módon egy triplát is beemelt, amellyel jó védekezés mellett fordítottunk, lázba hozva szurkolóinkat. Utána sajnos “túlpörögtünk”, több labdát eladtunk, Bíró és Haynes-Jones hármasa egy 8-0-s baranyai futást indított útjára, jött is az időkérés. Az ezúttal többnyire irányítót játszó Teywon betörésekből tartotta versenyben csapatunkat, amelynek Csátaljay hármasa adott lökést. A negyed hajrájában újra be-becsúszott egy-egy hiba és ezeket többnyire triplákkal könyörtelenül büntetve, a negyed végén egy 9-2-vel 10 ponttal ellépett ellenfelünk.

Teywon 2 büntetővel, majd egy triplával gyorsan megfelezte a hátrányt, Hősiesen harcoltunk, Csátaljay újra villant, Ricsi támadó pattanója után, majd Quincy hármasával 2-re feljöttünk. Az igazán kiélezett pillanatokban azonban valaki mindig villant ellenfelünknél. Egészen a szakasz közepéig, amikor kimaradt 1-2 pécsi tripla, mi pedig E. J. remek megmozdulásaival egyenlítettünk. Szurkolóink űzték-hajtották a srácokat, Quincy büntetőivel 3 és fél perccel a vége előtt fordítottunk, de a végjátékban Haynes-Jones vezérletével a Pécs kerekedett fölül.

Dzunics Braniszlav: Gratulálok a pécsi csapatnak, megérdemelten nyertek. Mi csak futottunk az eredmény után. A mi fiainknak is jár a dicséret, mert ebben a helyzetben mindenki a maximumot nyújtotta, és a szurkolók támogatásával a végjátékban közel jártunk egy kisebb csodához, de nem volt elég erőnk. Remélem, hogy javulni fog a helyzet, mert ez már a harmadik olyan hét, amikor nagyon kevés emberrel tudunk edzeni, de ma is helytálltunk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·