Főoldal » 2022, NBI A » Tartalékos csapatunk tisztes helytállása

Tartalékos csapatunk tisztes helytállása

Helyenként szép akciókat vezetve, az utolsó pillanatig megalkuvást nem tűrve, harcolva maradt alul erősen tartalékos csapatunk azzal a hibátlanul büntetőző Albával szemben, amelynél – velünk ellentétben – felépültek a sérültek

SKC – Alba Fehérvár: 82-95 (17-28, 17-20, 22-24, 26-23)
Sopron, férfi NB I, 1000 néző
V.: Praksch, dr. Mészáros, Fodor

Sopron KC: MYERS 20/6, Diggs 11/3, Sitku 5, FORD 17, MONTGOMERY 13
Cs.: Csátaljay, TAKÁCS N. 15/15,, Werner, Csendes
Edző: Dzunics Brainszlav

Alba Fehérvár: STARK 13, VOJVODA 19/9, Mulalic 3/3, Szabó Zs. 7/3, Omenaka 6
Cs.: Pongó 3/3, LAKSA, STEELE 16/6, LUKÁCS 6, TAKÁCS MILÁN 9/3
Edző: Dejan Mihevc

Teyvon büntetőivel mi szereztünk vezetést, Vojvoda révén egyenlítettek a fehérváriak. A vendégek irányítója, Stark gyorsan összeszedett két személyit Myersen, érződött az idegesség mindkét csapaton. A 3. percben Szöszi is megkapta a második hibáját Fordon. Új játékosunknak, Diggsnek jutott a hálátlan feladat, Vojvoda őrzése. E. J. zsákolása után jött az első erőteljesebb buzdítás a lelátóról, de Vojvoda 2+1-es játékával újra a vendégeknél volt az előny. Új játékosunk, a debütáló Diggs a szakasz közepén büntetőből szerezte első pontjait. A szakasz közepén padról érkező légiósai, Laksa és Steele villanásaival ellépett ellenfelünk, csapatunkat Myers és Ford tartotta versenyben. A szakasz hajrájában lerohanást hibáztunk, Steele viszont triplát, egy 10-2-vel 11 pontos előnyt szerzett a negyed végére az Alba.

A második etap elején közel másfél percig nem esett kosár. Steele büntetői után Teyvon törte meg elég hosszú kosárcsendünket. Felállt védelem ellen egyénileg erőlködtünk, ám amikor kicsit “járt” a labda, Norbi dobott szép triplát. Sajnos Szöszi rögtön hármassal felelt és Marci bátor kosarára is jött válasz. E.J. kihagyott büntetői után a szakasz közepén tovább “nyílt az olló”, 17 ponttal elment az Alba. A félidő hajrájában Ford büntetői és zsákolása révén próbáltunk faragni a hátrányon, ám a vendégek fiataljaik, a triplát szerző Lukács és a palánkunk alatt szerzett pattanó után eredményes Omenaka révén, tartották 10 pont fölötti előnyüket. Stark dudaszóra dobott kosarával 14 pontos előnnyel fordultak a vendégek.

Teyvon büntetői, majd “kalandos előzmények” után dobott triplájával, a 2. félidő elején gyorsan 10 ponton belülre kerültünk. Laksa ugyan betalált, ám Diggs büntetőivel, majd Norbi triplájával 6 pontra feljöttünk, 12-4-gyel kezdve a 2. félidőt, jött is az időkérés a vendégektől. Stark próbálta megtörni lendületünket, miközben E. J előbb blokkolt egy óriásit, majd őt szerelték, aztán zsákolt hatalmasat. Marci dobott bravúros kosarat, ám Vojvoda és Takács Milán vezérletével, ismét 15 pontosra növelte a különbséget az Alba. A szakasz Pongó hármasával és 16 pontos vendég vezetéssel zárult.

A záróetap Teyvon 3+1-es akciójával indult, majd egy videózásból jöttünk ki rosszul, Diggs kapott sportszerűtlen hibát, ráadásul Omenaka “húzott” egy demoralizálót. Látványos volt a játék, Norbi újabb hármast dobott és E. J. is húzott egy nagyot. Fehérvári oldalon Vojvoda volt a vezér, hármasaival tartotta megnyugtató előnyét ellenfelünk. Kezdett fáradni tartalékos csapatunk, hiába dobta be 4., majd 5. hármasát is Norbi, védekezésben nem igazán tudtuk követni a hajrára frissebb fehérváriakat, így bár harcoltunk az utolsó pillanatig, újra alulmaradtunk.

Braniszlav Dzunics: Gratulálok az Albának, megérdemelten nyerték meg a meccset. Nagyon kevesen vagyunk, ezért nem tudunk úgy játszani, ahogy ezen a szinten kellene. A játékosaink a maximumot nyújtották, ezért szeretnék gratulálni nekik a mai teljesítményért, mert tudom, hogy milyen körülmények között készülünk.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·