Főoldal » 2022, NBI A » Hatalmas hajrá, mégis újabb vereség

Hatalmas hajrá, mégis újabb vereség

Nagyon hasonló módon kaptunk ki a Kecskeméttől, ahogy pár hete a Nyíregyházától. Az első három negyed egy-két röpke felvillanással “megspékelt”, de alapvetően elképzelés nélküli, egyénieskedő játéka után közel 20 pontos hátrányba kerültünk. A záróetapban óriási hajrát indítottunk, akkor már jól is játszottunk. Sikerült szorossá tenni a találkozót, izgalmassá a végjátékot, de végül az utolsó pillanatokban egy vitathatónak tűnő ítéletnek is köszönhetően alulmaradtunk
Sopron KC – KTE Duna Aszfalt 72-75  (16-23, 18-18, 14-25, 24-9)
Sopron, férfi kosárlabda NB I,  800  néző. V.: Kapitány, Csabai-Kaskötő, Jakab
SKC: Halász 3/3, Myers 14, SITKU 11/6, FORD 11, MONTGOMERY 11
Cs.:  Schöll, Diggs 2, MCGILL 15/9, Fazekas, Takács 5/3
Edző: Dzunics BraniszlavKecskemét:  WITTMANN 15/9, Jaramaz 11/6, MILUTINOVICS 22/9, Kucsera, KARAHODZSICS 10
Cs.: DRAMICANIN 14/12, Kiss D., Körmendi 3/3, Tóth B.
Edző: Forray Gábor

Az első percekben nagy volt a rohanás, de sok a pontatlanság mindkét fél részéről. Eleinte triplákból születtek a pontok, Milutinovics és Jaramaz hármasa között Sitku Marci is betalált távolról. A folytatásban büntetőkből tartottuk a lépést a Kecskeméttel, amelyből Dramicanin is beemelt egy hármast. A szakasz hajrájában sikerült egyenlíteni, majd két labdát eladva könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek, majd a szakasz végén ismét jöttek a triplák. Ezekből Dramicanin és Wittmann révén a vendégek jöttek ki jobban. Bár tőlünk Marci ismét beemelt egyet, 7 pontos hátránnyal zártuk az első szakaszt.

Ahogy a mérkőzés, a 2. szakasz is kapkodó játékkal kezdődött. 2 perc elteltével Diggs szerezte az első pontokat a negyedben. Továbbra is görcsösen, sok hibával játszottunk, a távolról remekül célzó vendégek előnye 10 pont fölé nőtt. Ákos betörésből löbbölte föl a labdát Fordnak, aki szép pöci kosarat dobott. E. J. is villant, s ellenfelünk időkéréssel próbálta megakadályozni, hogy lendületbe jöjjünk. Marci ügyes alapvonali belépések után dobott kosaraival – az egyik pazar zsákolás volt – tartottuk a lépést ellenfelünkkel.  Teywon 2+1-es játékával 4-re feljöttünk. Ekkor újra ki nem kényszerített hibák és eladott labdák következtek, a tiszta triplák pedig kimaradtak. Egészen addig, amíg a félidő hajrájában új játékosunk, McGill be nem emelt be egyet és ezzel 2-re feljöttünk. Azonnal érkezett a válasz a rutinos Wittmanntól és Dramincanintól triplák formájában. Ugyanúgy 7 pont volt a hátrány szünetben, mint az első negyed után.

Milutinovics triplája után E. J. zsákolt vissza roppant látványosan egy le, illetve a gyűrűről felpattanó labdát.  Továbbra is remekül dobtak a vendégek, Jaramaz hármasával 10 fölé nőtt a különbség. Új irányítónk faragott a hátrányon, E. J. blokkolt igen látványosan, Ford pedig bevert egy triplát. A jó periódust ismét bosszantó hibák követtek, s ezeket Milutinovics vezetésével könyörtelenül büntette ellenfelünk. Kapkodtunk támadásban, 14-re nőtt a hátrány, ezen faragott hármasával Norbi. A szakasz a mi egyénieskedő játékunk mellett Wittmann és Dramicanin triplájával és 18 pontos vendég vezetéssel zárult.
A záróetap elején ellenfelünk dobásai pontatlanokká váltak, McGill villanásaival közelítettünk. Kimentünk letámadni, lendületbe jöttünk, Ákos és McGill 1-1 triplájával bő 3 perccel a vége előtt 6 pontra feljöttünk egy 16-1-gyel. Karahodzsics kihagyott ziccere és McGill újabb hármasa után, 3 pontra csökkent a hátrány. Jaramaz tört be, s törte meg a hosszú kecskeméti kosárcsendet. Teyvon 1 büntetőt dobott be, majd volt labdánk 1-re feljönni, ám Norbi triplája kimaradt. Teywon ziccerécel fél perccel a vége előtt 2-re feljöttünk. Jaramaz 1 büntetőt bedobott, 7 másodperccel a vége előtt, s a kihagyott második büntetője után visszaszerezte a lepattanót, majd eladta a labdát. Az Fordhoz került, aki dobni akart, de közben ütközött Wittmannal, a játékvezetők pedig támadó hibát ítéltek légiósunk ellen. A videózás után ezt megerősítették, így hiába hajráztunk hatalmasat – kikaptunk.
Dzunics Braniszlav: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelt győzelem volt. Mi három negyeden keresztül futottunk az eredmény után, majd a végén sikerült utolérni a vendégeket, és egy labdás végjátékot játszani, ezért a játékosaim megérdemlik a dicséretet a hozzáállásuk miatt. Hosszú vereségsorozatban vagyunk, ilyenkor pedig az edzőnek kell vállalni a felelősséget.
Takács Norbert: Gratulálok a Kecskemétnek, végig kontroll alatt tartották a mérkőzést. Úgy érzem, az volt a legnagyobb problémánk, hogy felvettük a ritmusukat, és nem tudtuk rájuk erőltetni a mi futós stílusunkat. A harmadik negyedben el is húztak tizennyolc-húsz ponttal, innen pedig nagyon nehéz volt visszakapaszkodni, de védekezést váltottunk, agresszívebbek voltunk, nekik pedig néhány dobásuk kiperdült. Visszajöttünk a meccsbe, a végén pedig egy-két labda döntött.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·