Főoldal » 2022, NBI A » Borsot törni az oroszlányiak orra alá

Borsot törni az oroszlányiak orra alá

Amint arról már beszámoltunk, a távozó vezetőedző, Dzunics Braniszlav eddigi segítője, Bors Miklós készíti föl a csapatot és meccsel holnap Oroszlányban

Miklós nem először vezeti csapatunkat, Sabáli Balázs és Kostas Flevarakis idején is, amikor említett urak a kiállítás sorsára jutottak, volt, hogy ő meccselt amíg a szakvezetők eltiltásukat töltötték. Holnap, Oroszlányban, ha nem is eltiltás miatt, de ismét ő meccsel.
A közelmúltról, a csapat mögött álló hetekről Bors Miklós annyit mondott: kívülről nyilván az látszott, hogy nincs igazán meg a kémia a csapaton belül, ami igaz is volt, csak hát a sérülések miatt szinte meccsről meccsre változott a keret összetétele, játékosok estek ki, újak érkeztek, nem is nagyon volt mód összeszokni. Ugyanakkor a sok munka mellett, a vereségek fásultakká, frusztráltakká tették a játékosokat, akik közül néhányra igen nagy teher hárult, így eléggé fáradtan és enerváltan mozogtak a mérkőzéseken.
Éppen ezért az oroszlányi összecsapásra való felkészülés – ami összesen 2 edzést, plusz egy videós elemzést jelent – azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy egy kicsit mind mentálisan, mind pedig fizikálisan megpróbálja felfrissíteni játékosait. Hogy ez mennyire sikerül, azt kulcsfontosságúnak tartja, mint ahogy az is, hogy folytatódjon a vasárnapi meccsen – főleg a 4. negyedben – jó benyomást keltő McGill beépítése. Bors szerint ha neki meglesz a helye, mindenkinek könnyebb lesz játszani. Ugyanakkor természetesen az Oroszlány játékából is próbálja a lehető legalaposabban felkészíteni a fiúkat. Kiemelte: a rendelkezésre álló 2-3 nap alatt nagy változásokat nem lehet elérni. Bár az Oroszlányt a szezonnyitón hazai pályán legyőztük, azon a mérkőzésen nem játszott ellenfelünknél a center, Burns, nálunk pedig jóval nagyobb változások történtek. Kulcskérdés, hogy ellenfelünk kulcsjátékosait ne engedjük érvényesülni, ne hagyjuk az irányító Ihringet szervezni, limitáljuk Miliszavljevics akcióit, Parish külső dobásait és a Mincsev-Burns duó palánk alatti játékát. Próbáljuk mindezt egyszerű szabályok lefektetésével elérni.
Nehéz helyzetünk ellenére nem feltartott kézzel lépünk majd pályára, az elveszített hazai meccsek után idegenben bravúrokra lesz szükség, szeretnénk holnap egy ilyet elérni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·