Főoldal » 2022, NBI A » “Borsos” meglepetés – bravúrgyőzelem Oroszlányban

“Borsos” meglepetés – bravúrgyőzelem Oroszlányban

A második negyed közepéig sok hibával játszva futottunk az eredmény és az Oroszlány után, majd a félidő hajrájától elkezdtünk – főleg az előző hetek eredményei, játéka fényében – parádézni. A félidő hajrájában remek játékkal fordítottunk, szünet után pedig szervezetten védekezve, csapatként, helyenként kifejezetten szellemesen, pontosan, jól kosárlabdázva már 17 ponttal is vezetett az ezúttal Bors Miklós dirigálta csapatunk. A végén ugyan 10 ponton belülre kerültek a hazaiak, ám a bravúros, mégis teljesen megérdemelt győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben
MVM OSE Lions – Sopron KC 72-80 (20-16, 14,24, 19-25, 19-15)
Oroszlány, férfi NB I, 800 néző
V.: Benczur, Török, Söjtöry

Oroszlány: IHRING 18/6, MILISZAVLJEVICS 20/3,Parrish 12/6,  Dorogi, Mincsev 8
Cs.: Mucza, Burns 7, Tóth B., Ruják 7/3, Garamvölgyi
Edző: Sebastian Krasovec

Sopron KC: MCGILL 17, Fazekas, Myers 8, FORD 11, MONTGOMERY 11
Cs.: DIGGS 14/12, SITKU 6, Halász 2, TAKÁCS 11/9, Schöll
Mb. edző: Bors Miklós

Görcsösen, kapkodva kezdtünk, főleg távolról operálva, sajnos eredménytelenül. 5-0-s hazai vezetés és több, mint 2 perc elteltével sikerült bejuttatni a labdát a festékbe, E. J. megszerezte első pontjainkat. Ez nagy lökést adott, labdaszerzések után Ford két ziccerével fordítottunk. Ellenfelünk nem akarta, hogy túlságosan lendületbe jöjjünk, azonnal időt kért az OSE edzője. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, hazai részről az Ihring-Miliszavljevics hátvédpár, nálunk a Ford-Montgomery palánk alatti kettős szállította a pontokat. A szakasz közepén túlpörögtünk, eladtunk pár labdát, 4 ponttal elléptek a hazaiak, érthető volt hogy időt kért edzőnk. Marci nem sokkal pályára lépése után azonnal beköszönt, ám mindez nem lendítette át a holtponton a srácokat, újabb eladott labdák és hazai kosarak – köztük egy Parrish-tripla – következtek.  A szakasz végén Diggs hármasával jöttünk vissza 4-re.

A 2. etap elején mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, Diggs, majd ügyes támadás végén Marci villant, de Ihring és Parrish révén tartotta előnyét az OSE. A szakasz közepén Diggs újabb hármasával 2-re följöttünk, Ruják rögtön triplával felelt. Ezt követően Marci újabb kosara egy parádés sorozatot indított útjára a félidő hajrájában. Pontosan, csapatként kosarazva és fegyelmezetten, egy 13-2-es rohammal 6 pontos előnyt szereztünk szünetre.
A 2. félidő Teywon kosarával indult, sajnos a bónusz büntető kimaradt. McGill viszont biztos kézzel talált be a vonalról a vele szemben elkövetett sportszerűtlen hiba után. Teywon lépett elő, 8-2-vel indítva  2. félidőt megdupláztuk a félidei előnyt. Utána megtört a lendület, egy gyors 6-0-lal közelített az Oroszlány, azonnal időt kért Bors. Norbi újabb hármasával és Teywvon újabb duplájával akadályoztuk meg, hogy a Miliszavljevics vezette OSE közel kerüljön, Halász Ákos bátor betörése után újra 10-zel “mentünk”. Norbi újabb hármasa és McGill ziccere után 14-re nőtt a különbség, 12-vel “mentünk” a 4. negyed előtt.

Ez Norbi újabb hármasával kezdődött, majd E. J. zsákolt indításból. 17-re nőtt az előny. Ezt követően ugyan akadtak hibák és a végén 10 ponton belülre került az OSE, de az előzmények ismeretében  bravúros, a látottak alapján teljesen megérdemelt sikerünk nem forgott veszélyben.

Bors Miklós: – A kissé megilletődött kezdés után összeállt a védekezés, és ennek köszönhetően indításos kosarakat is dobtunk, jó ritmusban támadtunk. Megvolt az egyensúly a külső és a belső pozíciós játékok között. Csináltunk ugyan butaságokat is, de az előny megszerzése után sikerült visszaverni az Oroszlány felzárkózási kísérleteit. A védekezés volt a kulcs, csapatként nyertünk, minden pályára lépő játékos kivette részét a sikerből.
A fotók korábbi hazai mérkőzéseken készültek.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·