Főoldal » 2022, NBI A » Kostas: egészség és kemény munka

Kostas: egészség és kemény munka

Egy hete vette át – újból a meglehetősen nehéz helyzetben lévő – csapatunknál a szakmai munka irányítását a SKC-t az előző évadban a rájátszásba vezető görög edző, Kostas Flevarakis. Újabb soproni edzői időszaka első hetéről, tehát gyakorlatilag a régi-új csapatával kapcsolatos első benyomásokról beszélgettünk vele
– Üdv újra Sopronban, Kostas! Mennyire kísérted figyelemmel a szezon elején a csapat szereplését?
– Bár “fizikailag” nem dolgoztam, azért nem tétlenkedtem, folyamatosan figyeltem több bajnokság, így a magyar történéseit is, azon belül pedig természetesen kiemelt figyelmet szenteltem a korábbi – és most már újra jelenlegi csapatomnak.

– Most is, ahogy nagyjából két éve, egy nehéz helyzetben lévő SKC-t vettél át. Nagyon hasonló a két szituáció? – kérdeztül Kostast.
– Abban nagyon, hogy sem két éve, nem állt, sem pedig most nem áll jól a csapat. A jelenlegi szituáció szerintem azért nehezebb, mert a szezon elején sajnos több olyan hazai mérkőzést is elveszített a társaság, amelyek az esélyek alapján elvileg nyerhetőek lettek volna, s amelyeket az előző években itthon azért többnyire “behúztunk”. Ezeket a vereségeket valahogy idegenben kell majd megpróbálni visszahoznunk.

– Hogy látod, mi volt az eddigi gyengébb szereplés oka?
– Úgy láttam, hogy a sok sérülés, betegség miatt azokra a játékosokra, akik egészségesek maradtak, nagyon nagy teher hárult, és szerintem emiatt egy idő után elfáradtak, ráadásul ahogy jöttek a vereségek, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is.

– Mi volt az első dolgod azok után, hogy újra átvetted a csapatot?
– Először is lefektettünk néhány szabályt, alapelvet, majd egyénileg is beszélgettem a játékosokkal arról, mit várok tőlük.

– Milyenek az első személyes benyomásaid a régi, mégis nyári távozásod óta óta alaposan átalakuló, tehát számodra azért bizonyos mértékig elég új csapatról?
– Ha nem is feltétlenül személyesen, de ismertem minden játékost, légióst, még akkor is, ha az előző évad csapatának külföldi játékosai közül csak Milos maradt. A srácok keményen, jól dolgoznak, s emellett a legfontosabb, hogy akik egészségesek, ők maradjanak is, akik pedig sérültek, vagy betegek – mint amilyen a napokban centerünk, a szerencsére már meggyógyuló E. J. volt, – mielőbb meggyógyuljanak, felépüljenek. Szerencsére már Milos is napról napra többet bír!

– És te mit vársz a közeljövőben a csapattól?
– Mint már említettem, elsősorban egészséget! Dolgoznak keményen a játékosok, motiváltak az edzéseken. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, de bízom benne, hogy ahogy egyre inkább kiegészül és bővül majd a keret, úgy leszünk egyre jobbak és hatékonyabbak.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·