Főoldal » 2022, NBI A » Kostas káprázatos (újra)kezdése kispadunkon

Kostas káprázatos (újra)kezdése kispadunkon

Fantasztikus bravúrral tért vissza csapatunk kispadjára Kostas Flevarakis. A mérkőzés nagy részében kontrollálva, irányítva a játékot, helyenként kifejezetten szépen kosarazva, szervezetten védekezve óriási bravúrgyőzelmet arattunk Szolnokon, az ezüstérmes Olaj otthonában. A 4. negyed elején már 10 pontos előnyünk is volt, a hajrá viszont elég “meleg” lett, de a legvégén az addig pont nélküli Norbi a “helyére küldte” a nyerő triplát

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 73-76 (15-19, 24-19, 16-24, 18-14)
Szolnok, férfi NB I, 500 néző
V.: Cziffra, Tőzsér, Pozsonyi

Szolnok: PONGÓ 9/9, Pallai, Kovács P. 2, SZUBOTICS 20/3, CAKARUN 15
Cs.: BADZIM 16/6, Cummings 4, Taiwo, Zsíros, Gilszki 4, Rudner 3
Edző: Gasper Potocnik

SKC: MCGILL 11/3, MYERS 11, Sitku, FORD 11, MONTGOMERY 2
Cs.: DIGGS 12/9, Werner 2, TAKÁCS 3/3, Halász, Fazekas 2
Edző: Kostas Flevarakis

Quincy Fordot nagy taps fogadta bemutatásakor, a szolnoki szurkolók nem feledkeztek meg a pár éve a Tiszaligetben igen sikeresen szereplő kosarasról.
Az első percekben nagyon érződött a meccshiány a csapatokon. Közel másfél perc elteltével Teyvon labdát és vezetést szerzett nekünk. Megnyugodtunk, és a palánk alatt többször is ügyesen megjátszott E.J. zsákolásaira építve 10-4-re elléptünk. Miután E.J blokkolta Subotic zsákolási kísérletét a támadó pattanót szerző Cakarun villant egy 2+1-es játékkal, de Teyvon, majd Ford kosarával tartottuk az előnyt. Szolnoki időkérés után Subotic lépett elő a hazaiaknál, míg nálunk Vitya szerzett szép közeli duplát McGill ügyes passzából. A szakasz hajrájában Diggs emelt be egy hármast, a negyed kapkodó játékkal és csapatunk 4 pontos vezetésével ért véget.

A 2. etap elején is egymás hibáiból éltek a felek, a szakasz elején Teyvon a 3. személyijét gyűjtötte be. Újra E. J. lépett elő, ám Badzim egy 4 pontos akcióval 2-re hozta föl a hazaiakat, majd Subotic büntetőivel egyenlített is az Olaj. Időt kért Kostas, majd McGill és Diggs is 2+1-gyel jelentkezett. A félidő hajrájában sűrűn váltogatták egymást a szép megoldások és a bosszantó hibák, McGill hármasa után eladtuk a labdát, Pongót pedig kétszer is engedtük triplát dobni – fordítottak a hazaiak. A félidő Csabi szép duplájával, és 1 pontos hazai vezetéssel zárult.

Rickey McGill szép kosarára Cakarun felelt támadópattanó után a 2. félidő elején. Újra E.J vette vállaira a csapatot, s Teyvon is felnőtt mellé, egy 11-2-es rohammal 8 pontos előnyt szereztünk. Időkéréssel, büntetőkkel, majd egy újabb Bazim-hármassal próbálta megtörni lendületünket a Szolnok, de Ford és Myers nem engedte közel hozzánk a hazaiakat. Az Olaj ekkor Subotic büntetőivel tartotta a lépést csapatunkkal. A szakasz végén a hazaiak erőlködő légiósa, Cumming kapott technikait utánrúgásért, 7 pontos előnnyel várhattuk a záró felvonást.

Zónával kezdte a 4. negyedet az Olaj, mi pedig idegesen. Közel 2 és fél perc elteltével szerezte E.J. az első pontjainkat, szerencsére ellenfelünk nem tudott igazán közel kerülni. Sőt, Diggs hármasa után már 10 pontra nőtt az előny – igaz rögtön jött a válasz tripla Pongótól, Cakarun pöckölése után pedig 5-re csökkent a különbség. Kostas újra időt kért. Diggs ismét betalált távolról, de szorongatott helyzetből Subotic is. “Megálltunk” támadásban, kimaradtak a helyzetek, 2 perccel a vége előtt Subotic és Cakarun 1 pontra hozta föl a Szolnokot. Ekkor előbb E. J. 1, majd Ford, a neki ismerős gyűrűre 2 büntetőt dobott be. 4 pontos előnnyel mentünk bele az utolsó perc és egy okos akció végén, az addig egyetlen dobást vállaló Norbi a sarokból bevágta a triplát, s hiába “húzott” még egy nagyot Cakarun, a legvégén kapkodva “homályt” dobott triplából, s így ÓRIÁSI GYŐZELMET arattunk az ezüstérmes otthonában.

Kostas Flevarakis: – Győztünk! Az első félidő hajráját leszámítva végig mi vezettünk, csapatként játszva és védekezésben óriásit harcolva sikerült nyerni az egyik legjobb csapat, az előző alapszakasz győztes és ezüstérmes otthonában. Megérdemelten nyertünk, és ez a bravúr lélektanilag nagyon sokat jelenthet a srácoknak a következő mérkőzés előtt.

A fotók a Kecskemét elleni hazai mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·