Főoldal » 2022, NBI A » Ajándék a szurkolóknak: parádés 3. negyed, és zsinórban az 5. győzelem

Ajándék a szurkolóknak: parádés 3. negyed, és zsinórban az 5. győzelem

Rossz ritmusban, sok hibával kezdtük a mérkőzést és játszottuk végig az első félidőt, amely után egyetlen ponttal vezettünk. A 3. negyedben aztán a szezon legjobb 10 percét produkálta csapatunk, valóságos tripla, és zsákoló bemutatót tartottak a srácok, amelynek köszönhetően egyrészt megszületett zsinórban az 5. győzelmünk, másrészt ezzel a sikerrel kívántunk kellemes karácsonyt szurkolóinknak, akiktől méltán szólt a lefújás után a SZÉP VOLT FIÚK rigmus
SKC – Zalakerámia ZTE KK 77-54   (16-21, 15-9, 35-8, 11-16)
Sopron, férfi NB I, 1.200 néző
V.: Praksch, Tőzsér, Farkas
SKC: MCGILL 23/12, MYERS 16/12, Sitku 1, Ford 2, MONTGOMERY 21
Cs.: Diggs, Werner, TAKÁCS 12/12, Halász 2, Fazekas
Edző: Kostas Flevarakis
ZTE: Parks 11/6, Guyton 8, Polster, BARNETT 11/3, Holton 6
Cs.: Horti 2, CSUTI 5/3, Wilson 6, Németh Á. 5/3, Révész, Bonifert
Edző: Emir Mutapc
Guyton a vendégeknek szerzett vezetést. Több, közel 2 és fél perc elteltével egy lerohanás végén Ford zsákolásával egyenlített  görcsösen kezdő csapatunk. A találat úgy tűnt áttörés hoz, Teywon jelentkezett be triplával, majd E. J. zsákolt szépen támadó pattanó után – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. A szakasz közepéig tartott lendületünk, egy eladott labda utáni 2+1-es Barnett akció ellenfelünknek adott lendületet, amely a fiatal Csuti triplájával visszavette a vezetést. A szakasz hajrájában ziccerek maradtak ki, védőoldalon pedig lepattanókat engedtünk a ZTE-nek. Büntetőkkel, továbbá Halász Ákos bravúros kosarával próbáltuk tartani a lépést a sereghajtóval, amely Parks dudaszóra dobott szerencsés palánkos triplájával 5 ponttal vezetett szünetben. A második etap elején továbbra is idegesen, kapkodva, rossz ritmusban játszottunk, érthető, hogy hamar időt kért Kostas. Több, mint 2 perc elteltével született meg a szakasz első kosara, ezt Norbi jegyezte 3 pontért. Csapatunkat lendületbe, szurkolóinkat pedig tűzbe hozta a tripla, E. J. pöcijével egyenlítettünk, s ekkor a vendégek kértek időt. Meg is törték lendületünket. A triplák nem (s)ültek, E. J. gyakorlatilag egyedül tartotta versenyben a csapatot, a 17. percben dupla-dupla közelében (10 pont, 9 pattanó) járva. McGill lépett elő, hármasával sikerült hosszú idő után visszaszerezni a vezetést, majd gyorsan “megfejelte” egy szép duplával, ismét időt kért a ZTE. A nem túl szép játékot, de annál nagyobb küzdelmet hozó félidő végén 1 ponttal “mentünk”.

A második félidő újabb Montgomery-“sziporkákkal” indult, a védőpalánknál elérte a dupla-duplát, majd újabb pöci kosárral, aztán pedig ügyes akció végén zsákolással vétette észre magát. A srácok próbáltak adni a látványra, McGill hármasával 8 ponttal elléptünk, jött az időkérés zalai részről. Parádés Norbi-McGill akcióval nyitottuk tovább az ollót, bedobónk volt a feladó, irányítónk a végrehajtó és ezzel 10-re nőtt az előny. Aztán az eredeti szereposztás szerinti támadás végén Norbi suvasztott be egy hármast Rickey átadásából, 10 pont fölé hizlalva a 12-0-lal kezdő csapatunk előnyét.  Teyvon is elkapta a fonalat, két triplát tett hozzá a parádéhoz, “eszelős” 23-2-es 6 és fél percet produkáltunk, 20 pont fölé növelve az előnyt. Nem volt megállás, Teyvon lépett elő vezérré, a 28. perc végén 27 ponttal vezettünk, 28-2-es száguldással. Teyvon és Norbi váltva dobta a hármasokat, s időnként E. J. fokozta a hangulatot zsákolással, csak ebben a negyedben több pontot szereztünk, mint az egész első félidőben, döntő csapást mértünk ellenfelünkre. Gólpasszok tekintetében még szembetűnőbb volt a különbség, szünetben 4-nél álltunk, a 3. negyed után 13-nál e mutatóban, érthető és hallható volt szurkolóink öröme.

A 4. negyed így már csak formalitás volt, gyakoroltunk kicsit alacsony szerkezetben, újabb McGill hármasokkal. A vendégek küzdöttek becsülettel és a palánkunk alatt visszatett lepattanókból szereztek kosarakat, de sima, magabiztos győzelmünket nem tudták kétségessé tenni.

Kostas Flevarakis: Az első félidőben egyik csapat sem játszott jó ritmusban, ezt mutatja a gólpasszok alacsony száma is, a második félidőben azonban teljesen másként jöttünk ki a pályára. Az ellenfelünk hét gólpasszal fejezte be a találkozót, mi tizenhattal, de ez mind nagyszerű a második félidei védekezésünknek köszönhető. Jól játszottunk a második félidőben, kitettük a szívünket a pályára, és csapatként működtünk. Jó látni, hogy minden mérkőzésen más-más játékosok vállalnak kulcsszerepet, mert mindig a csapat az, amely végül megnyeri a találkozót. Nehéz meccsre számítottam, és az első félidő bizonyította is, hogy a ZTE jobb, mint amit a tabella mutat.
Mindenkinek boldog karácsonyt, és ami a legfontosabb, jó egészséget kívánok!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·