Főoldal » 2022, NBI A » Ötről hatra

Ötről hatra

Ötről hatra juthat – és akar is jutni – csapatunk a sorozatban elért győzelmek számát tekintve a holnap este, 18 órakor kezdődő Szeged elleni hazai összecsapáson

Edzőnk, Kostas, mint elmondta, az utóbbi napokban elég sokat videózta a remek formába lendülő szegedi gárda meccseit. Honlapunknak elárulta: karácsonykor leginkább a Tisza-parti társulat pécsi győzelmét elemezte, ahol a holnapi rivális 115 pontot szerzett, majd az utóbbi napokban már a Szolnok elleni hétfői fölényes, 81-57-es hazai sikerét vette “górcső alá”.
Görög szakvezetőnk hangsúlyozta: a Szegednek van egy a keretéhez, szerkezetéhez tökéletesen illő játéka, amelyet nagy hatékonysággal alkalmaz. Kostas három kulcsjátékost emelt ki ellenfelünktől, az irányító Personst, aki amellett, hogy rendkívül eredményes, a mezőnymunkából is kiveszi a részét, nagyon kreatív és remekül szervezi csapata játékát. A szintén amerikai játékos, a bedobó Cook, ha elkapja a fonalat, egészen elképesztő dolgokra lehet képes, Pécsett például 34 pontig jutott 8 triplával. Védekezésben kulcskérdés e két légiós megfékezése, valamint a belső pozícióban a kiváló évadot “futó”, a palánk alól és távolról egyaránt rendkívül veszélyes Bognár Kristóf megállítása. És persze a többi szegedi játékosra is figyelni kell, egyénileg és csapat szinten is próbáltak a srácok egy röpke karácsonyi pihenő után felkészülni a mai találkozóra.
Ami a támadójátékot illeti, Kostas azt fejtegette: szeretnénk az eddigi 5 mérkőzésen mutatott, a zsinórban 5 győzelmet hozó saját játékunkat játszani.
Kiemelte: a remek formában lévő szegediek ellen nagyon nagy szükség lesz a szurkolók egyre fokozódó támogatására, segítségére ahhoz, hogy ötről a hatra jussunk, azaz, hogy sikerrel zárjuk az évet!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·