Főoldal » 2022, NBI A » Az “évzárón” meglett a sorozatban hatodik diadal

Az “évzárón” meglett a sorozatban hatodik diadal

A 2021. november 17 – december 30. közötti időszak klubunk történetének egyik legjobb másfél hónapja. Az Oroszlány, a Szolnok, a Körmend, a Kaposvár és a Zalaegerszeg legyőzése után csapatunk a Szegedet is felülmúlta, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva az “évzárón”. Ellenfelünk a zárószakasz közepéig tartotta magát, de a hajrára felőröltük ellenállásukat, és helyenként egészen látványos, szép megoldásokkal kiszolgálva szurkolóinkat megszereztük zsinórban a 6. győzelmünket. A sorozatot jövőre Pakson nyújthatjuk tovább…

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák: 95-77 (25-21, 27-19, 18-20, 25-17)
Sopron, NB IA, 1.300 néző
V.: Söjtöry, Goda, Makrai

SKC: MCGILL 20/3, MYERS 21/9, Sitku, FORD 16, MONTGOMERY 16
Cs.: Werner 2, Boriszov 5/3, HALÁSZ 7/3, FAZEKAS 5/3, Takács 3/3
Edző: Kosztasz Flevarakisz

Szeged: PERSONS 20/3, Cook 9/6, Szatmári 3/3, Bognár 6, ALSTON 18
Cs.: HUNT 18, Keller, Polányi, Balogh, Kerpel-Fronius 3/3
Edző: Simándi Árpád

Bemutatásakor nagy üdvrivalgás fogadta a sérüléséből felépülve közel 3 hónap után visszatérő Milost. A vastaps ezt követően sem ült el, hiszen ügyvezetőnk ajándékkal köszönte meg a fölöttébb hatékony segítséget a mérkőzést immár civilben a padról figyelő, lábadozása és felépülése alatt Borisovot helyettesítő Quincy Diggsnek.

E. J. pazar alley-oop zsákolására Szatmári révén triplával feleltek a vendégek, ám Ford hármasa egy remek, egységes csapatmunkával és látványos kosarakkal elért 7-0-s futást indított útjára csapatunktól. A folytatásban a Szeged centere, Alston révén a lépést, csapatunk pedig Ford és Montgomery jóvoltából az első percekben szerzett előnyt tartotta. A szakasz közepén Teyvon és Persons “váltott” triplát, majd megtört a lendület. Cook triplájával 1 pontra zárkóztak föl a vendégek. A szakasz hajrájában játékra jelentkezett Milos, csapatunk pedig a Ford-McGill kettős révén 4 pontos előnnyel zárta a nyitószakaszt.

A második negyed elején büntetőkből születtek a pontok. E. J. le, illetve felpattanó utáni zsákolását követően időt kért ellenfelünk. Ezt követően váltva estek a kosarak, E. J. és a bátor betörésből bravúros kosarat szerző Ákosnak köszönhetően, tartottuk az 5 pont körüli előnyt. A szakasz közepén Rickey McGill és E.J. jóvoltából egy 6-0-lal 10 ponttal megugrottunk. A Csabi által alapvetően jól őrzött Persons villant, ám fiatal játékosunk duplával, majd triplával vétette észre magát. A vendégeket a félidő hajrájában a Bognár-Alston centerkettős tartotta versenyben, ám Teyvon hármasával 10 fölé nőtt a különbség. A félidő végén Hunt villant többször a vendégeknél, ám Ford és McGill kosaraival tartottuk a “tízen túli” előnyt és 12 pontos vezetéssel fordultunk.

A második félidőt mi kicsit kapkodva kezdtük, ellenfelünk ezt kihasználva egy 6-2-es rohammal indított. Teyvon villant egy újabb hármassal, de nem játszottunk, pontosabban nem dobtunk jól, mert a helyzetek megvoltak, de kimaradtak. A szakasz közepén megfelezte hátrányát és 6-ra jött föl a Szeged, és Rickey a büntetőket is kihagyta. Időt is kért Kostas, majd e kritikus szituációban talált be Rickey ügyes átadásából Viktor,majd Ákos hármasa után ismét 10 fölé nőtt az előny. A szakasz végén váltva estek a kosarak, 10 pontos vezetéssel vártuk a 4. negyedet.

A záróetapot sem kezdtük jól, feljöttek 6 pontra a vendégek, több, mint másfél perc elteltével E. J. büntetőiből szereztük első pontjainkat. A vendéggárdát vállaira vevő Persons kosara után, fontos pillanatban talált be visszatérése után először Milos, majd nem sokkal később első hármasát is megszerezte +6-nál, tűzbe hozva a szurkolókat. A hangulatot csak fokozta E. J. szemet gyönyörködtető zsákolása a szakasz közepén, nem mellesleg újra 10 fölé nőtt az előny. Vendégidő után a sokat hibázó Cook dobott hármast, de Rickey keze ekkor nem remegett meg a vonalon. Teyvoné sem, Norbi szép akció végén bedobott hármasával pedig 3 perccel a befejezés előtt 15-re nőtt az előny. Innen már nem volt visszaút, s végül összevetésben is jobbak vagyunk a szegedieknél, hiszen a 17 pontos idegenbeli vereségre 18 pontos sikerrel feleltünk!

Kostas Flevarakis: Nagy győzelmet arattak a srácok! Egy olyan ellenféllel néztünk szembe, akik mindig nagyon veszélyesek, és mostanában volt néhány nagyszerű mérkőzésük. Ha egy csapat nem fut és nem koncentrál negyven percen keresztül a Szeged ellen, akkor bajba kerülhet, de mi a találkozó nagy részében tudtuk ezt tartani, és ennek köszönhető ez az eredmény. Ott voltunk fejben akkor is, amikor a Szeged elkezdett felzárkózni, fontos lepattanókat szereztünk és gólpasszokat adtunk, csapatként játszottunk. Ahogy már többször említettem, mindig más játékos lép elő, és ez most is fontos volt a győzelem szempontjából. Gratulálok a saját csapatomnak és a Szegednek is! Boldog új évet kívánok mindenkinek, és örülök, hogy ebben a vírusos helyzetben továbbra is tudunk mérkőzéseket játszani, azt csinálhatjuk, amit szeretünk, és ezzel örömet okozhatunk a szurkolóinknak, de a legfontosabb az, hogy egészségesek maradjunk!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·