Főoldal » 2022, NBI A » A bajnok ellen lehet nekünk nyolc…

A bajnok ellen lehet nekünk nyolc…

Holnap 18 órától a hetes győzelmi sorozatot építő csapatunk, a bajnok Falco ellen szerezheti meg zsinórban nyolcadik sikerét. Erre is készül edzőnk, Kostas és persze a srácok is
Görög mesterünknek az előző évadban már sikerült győzelemre vezetni a csapatot a Novomatic Arénában a szombathelyiek ellen. Bár azóta mindkét gárdában több változás is történt, Kostas – elvben – tudja a receptet a Falco legyőzéséhez.
Edzőnk kiemelte: egy nemzetközi szinten is évek óta bizonyító társaság látogat hozzánk, amelyet nagyon tisztelünk, de nem félünk tőle. A hetes győzelmi széria után egészséges önbizalommal várhatjuk az utóbbi évek kiemelkedően legeredményesebb, legsikeresebb csapatát, amely jelenleg is vezeti a bajnoki tabellát, s amely egy értékes szolnoki siker után látogat hozzánk.
Hangsúlyozta: a szombathelyi gárda mezőnysorát rutinos, nemzetközi szinten is igen tapasztalt magyar válogatottak alkotják, mint Váradi, Perl és Benke, sőt időnként – mint Szolnokon – a fiatal Somogyi is felnő melléjük. A belső egységben Clark és Keller rendkívül atletikus játékosok, Barac és Golomán pedig közelről és távolról egyaránt veszélyes, tehát egy nagyon mély, teljes és erős kerettel rendelkező együttest fogadunk – persze másként nem is nagyon érhette el eddigi sikereit az évek óta ugyanazon rendszerben játszó Falco.Hogy ellenük mi vezethet sikerre:? Először is ugyanaz az intenzitás, energia, mint ami az eddigi győzelmeket hozta, ám az biztos, hogy sokkal többet és többször kell jól csinálni, mint eddig. Másként megfogalmazva – fejtegette Kostas – túl sok hiba nem fér bele:  “Nagyon kell figyelni, hogy ne adjuk el a labdát, mert rendezetlen védelem ellen nagyon erős a Falco. Egyaránt fontos az egy-egy elleni, mint a szervezett csapatvédekezés. Fontos lesz a lepattanók kontrollálása, valamint, hogy mi szabjuk meg a játék ritmusát. Támadásban továbbra is saját játékunkat próbáljuk játszani, és reméljük több meghatározó játékosunk is jó napot, dobóformát fog majd ki.”
Zárszavában Kostas azt taglalta, várhatóan Szombathelyről is sok szurkoló látogat el majd a mérkőzésre, és reméli, hogy csapatunk drukkerei, ahogy eddig, ezúttal is sokat segítenek majd buzdításukkal, és szinte hatodik emberként segítenek a zsinórban nyolcadik győzelem kivívásában.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·