Főoldal » 2022, NBI A » “Görögtűzben” a 9. győzelemért

“Görögtűzben” a 9. győzelemért

Holnap este 19 órától sorozatban 9. győzelmének megszerzéséért lép pályára csapatunk, amely a DEAC gárdáját fogadja. Rangadó lesz a javából, mindkét együttes 10 győzelemmel és 7 vereséggel áll

A mérkőzés pikantériája lesz, hogy görög sikeredzőnk Kostas Flevarakis, honfitársa Jorgos Vovoras ellen meccsel. Bár a debreceniek legutóbb otthonukban kikaptak a Szolnoktól, azt megelőzően egy ötös győzelmi sorozatot építettek, legyőzve többek között otthonukban a Falco csapatát és Székesfehérváron, az Alba otthonában diadalmaskodva.

Kostas, mint mondta, ismeri honfitársát és amikor találkoztak, Vovoras másodedző volt. Hangsúlyozta: lehet, hogy ez a kívülállóknak érdekes, de a történet nem az edzőkről, hanem a csapatokról, játékosokról szól, az edzők a vonalon kívülről segíthetik csapatukat a győzelem megszerzésében – Kostas a mi fiainkat a zsinórban a 9. diadal elérésében.
Szakvezetőnk az ellenféllel kapcsolatban azt taglalta, hogy egy újabb nagyon bő, mély rotációval rendelkező csapattal találkozunk amelynél nem 2-3 kulcsjátékosra kell kiemelten figyelni, hanem sok olyan játékosuk van, akik képesek mérkőzéseket eldönteni. Kiemelte: Dzeletovic az előző évadban parádézó Szegednek is a vezéregyénisége volt, ő és Drenovac közelről és távolról is rendkívül veszélyesek, Tóth Ádám és Aska személyében a bajnokság egyik legjobb, legerősebb center párosát vonultatják föl, a két amerikai kisember, Thames és Hagins pedig rendkívül gyors, jól bontja a védelmet, ráadásul remekül dobnak távolról, és Polyák László is sokat tud lendíteni a DEAC játékán.

Edzőnk hangsúlyozta: ezúttal is próbálta a stábbal a lehető legjobban feltérképezni az ellenfelet, s felkészülni a játékából. Kiemelten fontos, hogy fiai ne engedjék a rendezetlen védelem elleni játékot ellenfelüknek, és hogy nem hagyjanak túl sok második esélyt a támadópattanókat jól szedő debreceni legénységnek. Támadásban továbbra is próbálja saját játékát játszani csapatunk, bár Ford és Myers is bajlódott kisebb sérüléssel a héten.
Kiemelte: ezúttal is számít a buzdításával, lelkesedésével a csapatnak a bajnok Falco és több rivális hazai legyőzése alkalmával egyaránt rengeteget segítő szurkolótábor támogatására!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·