Főoldal » 2022, NBI A » Parádé a páratlan negyedekben – megvan sorozatban a 9. diadal

Parádé a páratlan negyedekben – megvan sorozatban a 9. diadal

Szenzációs első negyedet produkáltunk, de a srácok a 3. negyedben ezt is felül tudták múlni, így helyenként örömjátékot bemutatva fölényesen vertük a debrecenieket, megszerezve sorozatban a 9. győzelmünket

Sopron KC – DEAC-Tungsram: 100-75 (29-15, 24-25, 36-15, 11-18)
Sopron, 2.000 néző
V.: Praksch, Török R., Balog Gy.

SKC: MCGILL 28/12, MYERS 19/9, Sitku, FORD 17/9, MONTGOMERY 11
Cs.: Werner, BORISZOV 10, Fazekas 5/3, HALÁSZ 7/3, Takács 3/3
Edző: Kostas Flevarakis

DEAC-Tungsram: THAMES 13/9, Hagins 9/9, Drenovac 17, Valerio-Bodon 5/3, ASKA 11
Cs.: Dzletovics 4, TÓTH Á. 12, Balázsi
Edző: Jorgos Vovoras

Telt ház és remek kiváló hangulat fogadta a két igen jó formában lévő csapatot. Valerio-Bodon triplájával a vendégek szereztek vezetést, Quincy szintén hármassal egalizált. Látványos volt a játék, váltva estek a kosarak, Drenovac bő 2 perc elteltével 2 személyinél járt. Teyvon és Rickey villanásaival, a szakasz közepén 13-8-ra elléptünk, hátvédjeink ügyesen használták ki, amikor magasabb, lassabb védőkkel kerültek szembe. Milos kosárral köszönt be előző csapatának, majd a centerek, Tóth Ádám és E. J. “váltottak” kosarat. Qincy labdát szerzett és zsákolt, a lelátókon pedig szinte elemi erővel harsant föl az “eskácé-eskácé” – 9 pontos vezetésünknél ellenfelünk időt kért. Zónára állt át a DEAC, McGill köszönte szépen és triplájával 10-re növelte az előnyt. Ezt fejelte meg Csabi egy hármassal, remekül játszottunk, a DEAC szinte csak büntetőkből talált be, 14-gyel nyertük az első etapot.

A kis szünet nem törte meg a lendületet. Miközben Ákos ügyesen szervezte a játékot, Milos két duplájával és Teyvon szinte a “terem búráját” súroló hármasával egy 7-2-vel indítva a 2. etapot 1 híján 20 pontosra növeltük az előnyt. Jött az újabb debreceni időkérés, majd egy szép tripla Thames-től. Ákos dobott igen szemtelen kosarat, alapvonali bedobásból ellenfele hátára pattintotta a labdát, amely visszapattant hozzá és értékesítette a ziccert. A szakasz közepén az addig szinte tökéletes játékba becsúszott pár hiba, egy Thames vezete 11-4-gyel közelített a DEAC, időt is kért Kostas. A félidő hajrájában jó és rossz megoldások váltogatták egymás csapatunknál, Teyvon vezetésével tartottuk a 10 és 15 pont közötti előnyt.

A második félidőben Rickey 3. triplája adott kiváló alaphangulatot, Quincy kosara és E. J. visszazsákolt lepattanója után pedig ezzel a 7-0-lal, 20-ra nőtt a különbség – szurkolóink pedig dalra fakadtak. A csapat pedig gálázott, Quincy is beemelt egy hármast, szédületes 12-1-gyel kezdtük a 2. félidőt és 24-gyel “mentünk” amikor Vovoras időt kért. Hagins beemelt 2 triplát, de Teyvon,vezetésével mindenre volt válaszunk. Öröm volt nézni, ahogy élvezték a játékot a fiúk, egyre csak nyílt az olló. E. J. zsákoló bemutatót tartott, Norbi és Ákos is beemelt 1-1 triplát, 30 fölé nőtt az előny, ebben a szakaszban a szédületes, 36-15-ös 3. negyeddel eldöntöttük a találkozót. A nagy előny birtokában a záróetapban csökkent kicsit a koncentráció, de másfél perccel a befejezés előtt az amúgy is örömmámorban úszó szurkolótáborunk utolsó kívánságát is teljesítve, Milos bedobta a 100. pontot.

Rickey McGill: – Ismét jól védekeztünk és csapatként játszottunk, főleg az első és a harmadik negyedben, ennek lett az eredménye az újabb győzelem, amelyet remek hangulatban harcoltunk ki.

Kostas Flevarakis: – Újabb nagyon szép győzelmet arattunk, a szervezett védekezés hozta meg a sikert, támadásban pedig harminc-harmincöt percig csapatként, remekül működtünk, nyolcvankilenc pontnál jártunk három negyed után. Szurkolóink ismét szenzációs hangulatot teremtettek, ma örülünk a sikernek, holnap pihenünk, aztán készülünk a következő mérkőzésre.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·