Főoldal » 2021/22, NBI A » Hosszú szünet után nagy rangadó

Hosszú szünet után nagy rangadó

Közel egy hónap után folytatódik a férfi kosárlabda NB I, amelyben csapatunk holnap 17 órától tévés rangadót játszik Körmenden.

Együttesünk szédületes 13 mérkőzéses győzelmi sorozata a szünet előtt Kecskeméten megszakadt, és holnap Körmenden is nehéz csata vár a srácokra.
Edzőnk, Kostas Flevarakis a a holnapi körmendi találkozó kapcsán először azt taglalta, hogy a hosszú szünet után minden csapat számára kérdéses lesz, hogy milyen formában fogja lejátszani az első mérkőzést. Mint mondta, egész Európában a magyar élvonalban volt a leghosszabb a szünet a vb-selejtezők miatt. Ennek elején Kostas közel egy hét pihenőt adott a srácoknak, hogy feltöltődjenek, hiszen a nagy menetelés, a 3 hónapos “csúcsra járatás” után azért érződött a fiúkon a fizikai és a mentális fáradtság.

Csapatunk szakvezetője hangsúlyozta, a csapat következő célja, hogy biztosítsa helyét a felsőházi középszakaszban. Ehhez az első lépést Körmenden tehetik meg Takács Norbiék, de ez nagyon nehéz lesz. Kostas kiemelte: a Körmend a bajnokság egyik topcsapata. Gyors, egy az egy elleni játékban kiváló hátvédekkel, rutinos bedobókkal, és többek között a korábban Sopronban is kiválóan teljesítő Gordon személyében egy remek centerrel a soraiban. Edzőnk hozzátette, a körmendiek különösen saját pályájukon erősek és veszélyesek, ott nyerni óriási bravúr lenne.
Ahhoz, hogy sikerüljön, alapvetően fontos lesz, hogy a srácok kontrollálják a játék ritmusát, ne hagyják az ellenfélnek a saját gyors, lerohanásokra épülő játékát játszani. Fontos, hogy a lepattanókra kiemelten figyeljen a társaság, s ne engedjen sok második esélyt a pontszerzésre a Körmendnek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·