Főoldal » 2022, NBI A » Volt tartásunk, de kikaptunk

Volt tartásunk, de kikaptunk

Sok szurkoló kísérte el csapatunkat Körmendre, s az első perceket leszámítva a 3. negyed közepéig túl sok örömre nem volt okuk. Az addig sokkal lendületesebb, harcosabb, pontosabb Körmend addigra közel 20 pontos előnyt szerzett. Ezt követően azonban a srácok, alaposan felkeményítve védekezésüket a hajrában 3 pontra felzárkóztak, de fordítani nem tudtak ezen a feszült légkörű, igazi rangadón
Egis Körmend – Sopron KC 84-77  (28-19, 19-17, 19-22, 15-16)
Körmend, férfi NB I,  2500 néző
V.: Cziffra, Farkas, Török
Egis Körmend: White 10, STOKES 27/12, SAVIC 13/9, Martinez, Gordon 7
Cs.: Takács K. 4, DURÁZI 7, FERENCZ 16/6, Kiss M.
Edző: Antonis Konstantinides
Sopron KC: MACK 18/9,  MYERS 13/6, Sitku, Ford 12/3, MONTGOMERY 20
Cs.: Fazekas, Boriszov 12, Supola 2, Werner, Takács N.
Edző: Kostas Flevarakis

Mack labdaszerzése és okos gólpassza után E. J zsákolt hatalmasat, ám erre Stokes révén triplával felelt a hazai gárda. Váltva estek a kosarak, Stokes és Savic révén triplákkal indított a Körmend, de E. J, valamint a 2+1-es akcióval jelentkező Mack révén tartottuk velük a lépést. Sajnos az agresszív hazai védekezés ellen több labdát is eladtunk, s egy 6-0-lal 5 ponttal ellépett a Körmend. A csapatunkat vállaira vevő E. J.  lendítette át a holtponton csapatunkat, korábbi centerünk Welsey Gordon nem nagyon tudta őt tartani, 9 pontál járt a szakasz közepén. Betörésekből, lerohanásokból szerzett kosarakkal egy 7-0-lal újra ellépett a Körmend, s Kostas egy érzelemdús, emelt hangú időkéréssel próbálta felrázni a srácokat. Teyvon ugyan betörésből betalált, de Stokes beemelte a 3. tripláját. A negyed végén újabb indításos kosarakkal 9 pontosra növelte előnyét a Körmend.

Teyvon triplájával indult a 2. etap, majd 1 jó hazai büntető után Milos villant szép duplával. E. J. kosarával feljöttünk 3-ra. A hazaiakat Stokes rendezetlen védelem elleni betöréses kosárral próbálta átlendíteni. A szakasz közepén Mack hármasa fokozta az izgalmakat. Hazai időkérés után Ferencz hármasa egy 6-0-s hazai “részhajrá” kezdetét jelentette. A félidő végén nem igazán sültek távoli dobásaink, Durázi, valamint Stokes újabb villanásaival, 10 pont fölé nőtt a különbség, ráadásul az egy-két eset kapcsán nem alaptalanul reklamáló edzőnk már a szünetben technikait is kapott. A 10 pont fölötti hátrány fő oka a 2/13-as első félidei triplamutató volt.

A második félidő Ferencz bedobott büntetőjével, majd Stokes duplájával indult. Továbbra sem találtunk be távolról, újabb labdákat adtunk el, 8-2-vel kezdte a 2. félidőt és közel 20 pontos előnyre tett szert a Körmend, érthető volt edzőnk időkérése. Több, mint 3 perc elteltével Milos dobta szünet után az első akciókosarunkat, a mezőnyből ezúttal rosszul célzó Quincy büntetőivel “araszolgattunk”, de az ihletett napot kifogó Stokes újabb hármasával visszaverte a felzárkózási kísérletünket a Körmend. Mentek, akartak, hajtottak a srácok, s bár Milos technikait kapott, Stokes pedig gúnyosan megtapsolta. Kis tumultus alakult ki, a hazaiak “meghaltak a szépségben”, mi pedig Milos és Mack révén egy 9-0-lal 10 ponton belülre kerültünk. A negyed végén Savic, Gordon és Stokes is betalált, de Mack két triplát – egy bravúrosat a dudaszó pillanatában – dobott és 8-ra visszajöttünk a 4. negyed előtt.

Gordon és Milos kosárváltása után, Quincy 4 rossz triplakísérlet után betalált távolról, és 5 pontra feljöttünk. Savic próbálta megnyugtatni egy duplával övéit, majd beütötte 4. személyijét. Tapadtunk a kissé elbizonytalanodó hazaiakra, de amikor – 5-nél  igazán közel kerülhettünk volna, nem találtunk be. A szakasz közepén Supi talált be közelről, de Ferencz triplájával, majd duplájával 10 pontra nőtt a hátrány. Teyvon triplája váltott ki nagy üdvrivalgást a csapatot szép számmal elkísérő szurkolónkból, majd másfél perccel a befejezés előtt Milos duplájával ismét visszajöttünk 5-re. Labdát szerezve 1 perccel a vége előtt E. J. 3-ra hozta vissza a csapatot, de bő fél perccel a vége előtt Savic triplája döntött. Ráadásul az ellenakciónál Teyvon is technikait kapott, így végül ellenfelünk győzött.

Kostas Flevarakis: – Kissé csalódott vagyok, mert a hajrában felzárkóztunk, és volt esélyünk is arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Sajnos nem sikerült, de fontos az is, hogy mi otthon tíz ponttal nyertünk, s most csak héttel veszítettünk. Remélem, hogy a középszakaszban ismét találkozunk, és visszavághatunk ezért a vereségért.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·