Főoldal » 2022, NBI A » Középszakasz: kezdés a kupagyőztesnél

Középszakasz: kezdés a kupagyőztesnél

Csapatunk, holnap 18 órakor a friss kupagyőztes otthonában, Szolnokon kezdi szereplését a felsőházi középszakaszban

Mivel az összes középszakaszbeli rivális érintett volt a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, edzőnk, Kostas Flevarakis természetesen figyelemmel kísérte a debreceni finálé eseményeit. Fiai éppen a serleget elhódító szolnoki legénység otthonában kezdik meg  szereplésüket a felsőházi középszakaszban. Kostas így látta a friss kupagyőztest, első ellenfelünket a felsőházi középszakaszban: – A Szolnok, amely amúgy is egy nagyon erős csapat, a kupadöntőre időzítette a szezon során a legjobb formáját. Minden mérkőzésen dominálva, magabiztosan nyerte meg a kupát, ráadásul úgy, hogy a kulcsemberei mellett a rotációban általában kevesebb szerephez jutó kiegészítő játékosok is sokat tettek hozzá a sikerhez. Egy ilyen remek formában lévő együtteshez látogatunk és szeretnénk maximális koncentrációval, nagy energiával egy jó meccset játszani náluk, majd meglátjuk mire lehet ez elég.
Csapatunk Kostas irányításával, az alapszakaszban mindkétszer legyőzte a szolnokiakat. Edzőnk még visszatérve az Olaj csapatra kiemelte: egy nagyon erős, bő rotációval rendelkező gárda a szolnoki, vannak belső pozíciókban nagyon erős, távolról borzasztó veszélyes és a védelmet remekül bontó gyors, egy-egy ellen nagyon erős játékosai egyaránt. Ahhoz, hogy legyen esélyünk jó eredményt elérni, a legfontosabb, hogy csapatként jól működjünk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Nagyon fontos lenne feljavulni a védőlepattanók megszerzésében, ezzel sok gondunk volt az utóbbi időszakban.


Ami pedig az egész középszakasszal kapcsolatos célokat illeti, arról azt mondta edzőnk: ez a szakasz egy remek lehetőség a fejlődésre, hiszen kiváló együttesek, a bajnokság topcsapatai ellen edződhet a legénység, amely bizonyíthatja. hogy nem érdemtelenül került az elitbe. A cél természetesen a minél jobb eredmény elérése, hogy minél több mérkőzést nyerjen meg csapatunk, amely az 5. helyről kezdi a felsőházi középszakaszt. Kostas úgy véli, a Falco és a friss kupagyőztes Szolnok még ebből az ötösből is kiemelkedik,  szerinte a hab a tortán az lenne,  ha a középszakaszban valamelyik riválisát meg tudná előzni együttese, ami azt jelentené, hogy pályaelőnyből kezdi majd a  playoff-ot…

A 2022.04.06-án (szerdán) megrendezésre kerülő Szolnoki Olajbányász –Sopron KC mérkőzésre a jegyvásárlás CSAK online lehetséges.
Hely kiválasztása: vendégszektorok,  vendég jobb és vendég bal

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·