Főoldal » 2022, NBI A » Hosszabbításos vereség – vastapssal a végén

Hosszabbításos vereség – vastapssal a végén

Remek hangulatban zajló, végig szoros, kiélezett és feszült légkörű találkozón a rendes játékidő nagyobb részében mi vezettünk, ám a végén E.J. nekünk mentette hosszabbításra a találkozót. A ráadásban mindkét csapat sokat hibázott, végül 10 másodperccel a “túlóra” lejárta előtt Savic triplája ellenfelünk javára döntött, de nagyot küzdő csapatunk a vereség ellenére megérdemelte a nagy tapsot

Sopron KC – Egis Körmend 89-90 (19-20, 24-19, 19-24, 21-20, 6-7)
Sopron, NB I, középszakasz, felsőház, 2. forduló, 2.000 néző
V.: Földházi, Győrfy, Makrai

Sopron KC: MACK 13/9, Myers 9/3, SITKU 5, FORD 12/3, MONTGOMERY 18
Cs.: BORISOV 21/3, Fazekas, Halász 4, Takács N. 7/6, Werner
Edző: Kostas Flevarakis

Egis Körmend: White 13, STOKES 14/3, Takács K., SAVIC 16/9, GORDON 18
Cs.: FERENCZ 9/9, Martinez, Henry 8/6, DURÁZI 12/3
Edző: Antonis Constantinides

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a mérkőzés előtti napon tragikus hirtelenséggel elhalálozó korábbi játékvezető és ellenőr Gorka Szabolcs emlékére.
Támadópattanó után korábbi játékosunk, Wesley Gordon ellenfelünknek szerzett vezetést. E.J. remek ütemű belépésből egalizált, jelezve: egészséges, harcra kész. Marci is hamar beköszönt egy támadópattanó után, de a vasiak kezdtek frissebben, jobban, pontosabban, nálunk nem ültek a triplák, sőt egy eladott labda után, az induló Stokes-t “lefékező” Marci sportszerűtlen hibát kapott. Sorra adtuk el a labdákat, ellenfelünk Gordon és Savic vezérletével 15-4-re elhúzott, érthető, hogy időt kért Kostas. Milos két szép duplája egy jórészt általa vezetett, egyenlítést érő 13-2-es rohamot indított útjára, benne egy Mack triplával. Henry triplával törte meg a körmendi kosárcsendet, 1 pontos vendégvezetéssel zárult a nyitóetap.

A második Ákos kihagyott büntetői után Milos triplájával indult, de erre egy 7-0-lal, benne egy Ferencz triplával reagált és újból ellépett ellenfelünk. E. J. és Quincy révén a negyed közepén “visszaadtuk” a 7-0-t és visszavettük a vezetést. Ahogy fordítottunk, megzavarodtunk és újabb labdákat adtunk el, így ismét futhattunk az eredmény és ellenfelünk után. Szerencsére ezúttal nagyon nem engedtük el őket, Mack és Norbi triplájával újra nálunk volt az előny. A triplák után ügyes támadás végén E. J zsákolt, majd Marci mutatott be ügyes és bátor 2+1-es akciót, a Körmendet büntetőkből Stokes tartotta versenyben, 4 ponttal vezettünk szünetben.

Savic felezte meg közelről előnyünket a 2. félidő elején. majd Stokes sportszerűtlen hibája után Mack büntetett, de sajnos a labdabirtoklással nem tudtunk élni. Milos és E. J. révén tartottuk a szűk előnyt a Stokes-White duó vezette Körmend ellen. Jött egy kis “kollektív ámokfutás”, majd Teyvon triplája. Sűrűn potyogtak a kosarak, a vendégeknél Ferencz, majd Henry is triplát dobott, nálunk pedig Teyvon lépett elő vezérré. A szakasz hajrájában White egalizált, nagyon jól jött Mack hármasa, majd ziccere. A két remek megmozdulás tűzbe hozta szurkolóinkat, Gordon azonban visszahozta 1-re ellenfelünket. A szakasz Ferencz triplájával, majd Ákos – sajnos 3-ból – 1 jó büntetőjével és 1 pontos vendégvezetéssel zárult.

A 4. negyed Ákos remek passza után Quincy zsákolásával indult, kár, hogy a bónusz kimaradt, nem úgy Norbi hármasa. Ellenfelünket volt játékosunk, Gordon tartotta versenyben, majd Durázi triplájával a szakasz közepéhez közeledve egalizált. Jól jött Ákos 2+1-es akciója. Mack a már megszerzett labdát “adta vissza”, s White 2+1-es akciója után ismét a Körmend vezetett, egészen Savic bravúros triplájáig. White újabb találata után 3-mal “ment” ellenfelünk. 101 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, Quincy triplával egalizált. Savic újra a vendégeket juttatta előnyhöz, de E.J. 15 másodperccel a befejezés előtt hosszabbításra mentette a találkozót.

A ráadás Gordon zsákolásával indult, majd mindkét csapat sokat hibázott. Közel 3 percig nem esett kosár. E.J. büntetőkből egyenlített, de Durázi újra ellenfelünket juttatta előnyhöz. Körmendi támadásnál Durázi ellen sportszerűtlen hibát ítéltek, Quincy büntetett. Sajnos E. J dobása leperdült a gyűrűről, 10 másodperccel a vége előtt Savic vagy 8 méterről dobott triplát. Milos betörésből ugyan betalált, de utána nem tudtunk szabálytalankodni, nyert a Körmend, de nagyot küzdő csapatunk is megérdemelte a vastapsot.

Kostas Flevarakis: Kemény mérkőzés volt, és egy nehéz helyzet. Úgy gondolom, hogy a csapat azt nyújtja, amit ígért, keményen küzdünk minden meccsen. Természetesen vannak problémáink, sérülések, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk, de ez normális. Ma is több olyan eset volt, amikor olyan játékos kért cserét, akit nem akartam lecserélni. Végül csak az számít, hogy a legjobb ötben vagyunk és küzdünk. Ismét elveszítettünk egy találkozót, hosszabbításban, de ahogy eddig, most is a végsőkig hajtottunk. Amikor egy szoros mérkőzésen gyorsindítást csinálunk, és az irányítónak megfájdul a combja, majd az ellenfél megszerzi a labdát, és betalál, ezek kritikus helyzetek egy szoros meccsen. A srácok mindent megtettek, és azt akarom, hogy továbbra is minden meccsen küzdjenek. Természetesen van, akitől elvárjuk, hogy feljavuljon, mert ez már a szezon vége, áprilisban vagyunk, már nem decemberben, és még mindig minden megtörténhet az első ötben. Örülök, hogy a Sopron eljutott idáig ebben a szezonban, és még mindig úgy gondolom, hogy tudunk ennél jobbak is lenni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·