Főoldal » 2022, NBI A » Kiütéses vereség Szombathelyen

Kiütéses vereség Szombathelyen

Csapatunk harmadik mérkőzését is elveszítette a középszakaszban, miután a Falco a térfélcsere után valósággal lejátszotta a pályáról a soproni együttes

A mérkőzés előtt tudni lehetett már, hogy irányítónk, Myles Mack, aki kisebb sérüléssel bajlódik, nem vesz részt a találkozón, így nem a legjobb előjelekkel vártuk az összecsapást.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Sopron KC 102-56 (23-15, 20-26, 31-7,28-8)
Szombathely, NB I, középszakasz, felsőház, 3. forduló
V.: Praksch, Tóth C., Török

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 22/15, Somogyi 3/3, Clark 11/3, Golomán 10, Keller 9
Cs.: Hawkins 10/6, Perl 16/3, Kovács 3/3, Barac 9, Verasztó 7/3, Sövegjártó –

Sopron KC: Fazekas 5/3, Myers 16, Borisov 13/6, Ford 14/6, Montgomery 4
Cs.: Halász, Takács -, Werner -, Sitku -, Supola 2, Halász 2

Keller és Golomán pontjaival a Falco szerezte meg a vezetést, majd Teyvon révén mi is megkezdtük a pontgyártást. A hazaiak Golomán 2+1-es akciójával tovább növelték az előnyüket, azonban Milos trojkája után már nálunk volt az előny. A szombathelyiek ezután négy pontot szereztek válasz nélkül, majd EJ értékesített kettőből egy büntetőt (5. perc 10-8). Nem sokkal később Csabi triplájával egy pontra zárkóztunk, ezután azonban ráléptek a gázra a hazaiak, és egy 11-4-es futással megnyugtató előnyre tettek szert az első játékrész végére (10. perc 23-15).

EJ és Perl kosárváltásával kezdődött a második etap, majd centerünk egy büntetőt is a helyére küldött. 27-18 után két sikeres soproni támadás következett, Ford szép betörése után pedig időt kértek a hazaiak (13. perc 27-22). A rövid tanácskozást követően előbb Váradi emelt be egy triplát, majd Barac dobott egy kettest, ekkor pedig már vezetőedzőnknek kellett időt kérnie, hiszen a különbség elérte a tíz pontos határt (32-22). A következő percekben tíz egység körül állandósult a differencia, bő négy perccel a nagyszünet előtt azonban újfent időt kellett kérnie a soproni kispadnak (16. perc 39-26). A megbeszélés után egy 5-0-s futással közelebb kerültünk a Falcóhoz, majd Perl jelentkezett egy 2+1-es akcióval. A túloldalon Quincy hintett egy távolit, amellyel egy nagy futást indított el, amikor pedig már csak öt pont maradt a Falco korábbi kétszámjegyű előnyéből, időt kértek a hazaiak (43-38). Az utolsó percekben Milos büntetőjével tovább csökkent a hátrányunk, aki ezután egy középtávolit is bedobott, ezzel egy kosárnyira csökkentve a differenciát a felek között a nagyszünetre (20. perc 43-41).

„Supi” ziccerével kiegyenlítettünk a fordulás után, Barac két büntetőjét követően pedig Milos egy triplával a vezetést is megszerezte csapatunknak. Ezután Váradi dobott két hármast, amellyel ismét a szombathelyiek jártak előrébb, majd Perl is feltett öt pontot a táblára, jött is a következő időkérésünk (24. perc 55-46). Ez sem állította meg a hazai rohamokat, két perccel később, amikor a Falco futása már 17-0-ig nyúlt, ismét időt kértünk (61-46). Ebben a játékrészben a Falco a pálya mindkét oldalán dominált, bő két perccel az utolsó szünet előtt már 26 dobott pontnál tartottak válasz nélkül (70-46). Ekkor Milos révén mi is feliratkoztunk a táblára, a vasi hengert azonban nem tudtuk megállítani, a hazaiak további kosarakat szeretek, és még magabiztosabbá tették a vezetésüket az utolsó negyed előtt (30. perc 74-48).

A záróetapban szűk három percig egyik fél sem tudott betalálni, a jeget pedig a hazaiak törték meg, Hawkins triplája után a különbség már a harminc pontot közelítette, az amerikai játékos újabb két pontjával pedig át is lépte azt (34. perc 79-48). Az első soproni pontokra öt percig kellett várni, amikor Quincy tett vissza egy támadó lepattanót, majd két büntetőt is értékesített. Ennek ellenére az utolsó percekben már csak a végső különbség volt a kérdés, az sajnos nem, hogy a Falco könnyed játékkal győzte le irányítóját nélkülöző csapatunkat (40. perc 102-56).

Kostas Flevarakis: Ez a csapat mindig nagy küzdő volt. Nem csak a nagyszerű szériánk alkalmával, amikor sorra nyertük a mérkőzéseket, hanem most is, amikor egylabdás meccseket veszítünk, vagy épp hosszabbításban maradunk alul, a csapat az utolsó másodpercig harcol, ennél többet pedig nem kérhetünk tőlük. Hogy mi történt az utolsó tizenöt percben, miután átvettük a vezetést? Mindenkitől elnézést kérek ezért, a szurkolóktól, és mindenkitől, mert mi egyáltalán nem ilyenek vagyunk. Igen, hiányzott az irányítónk, de ott volt rengeteg magasemberünk, úgyhogy sokkal keményebben kellett volna próbálkoznunk. Az utolsó tizenöt perc szörnyű volt, és ez nem fordulhatna elő. Tudom, hogy tettünk nagy dolgokat a szezon során, de mindenkinek tudnia kell, hogy a mostani helyzetünk nem könnyű. Remélem, hogy az idény hátralévő részében tudunk jobbak is lenni. A Falcónak gratulálok és sok sikert kívánok nekik a folytatásra!

A fotók a Falco elleni hazai mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·