Főoldal » 2022, NBI A » Az első “felsős” siker

Az első “felsős” siker

Huszonöt percig remekül játszva kézben tartottuk a játék irányítását, és jelentős előnyre tettünk szert a fehérváriak ellen. A 3. negyed közepén azonban megtört a lendület, ellenfelünk a zárószakaszban szorossá tette a találkozót, de a hajrában sikerült újítani, így megszereztük első győzelmünket a felsőházi középszakaszban
SKC – Alba Fehérvár 83-75 (26-16, 21-16, 22-27, 14-16)
Sopron, férfi NB I, középszakasz, felsőház, 1200 néző
V.: Benczur, Frányó, Goda
SKC: MACK 12/12, MYERS 20/6, SITKU 7/3, Ford 7/3, MONTGOMERY 12
Cs.: BORISOV 19/12, Werner, CSENDES 3/3, Halász, Takács N. 3/3, Supola
Edző: Kostas Flevarakis
Alba: Pongó 2, VOJVODA 23/6, LUKÁCS 7, Davis 9/3, FAKUADE 17/3
Cs.: OMENAKA 8, Smith 8, Szabó Zs.1, Takács M.
Edző: Matthias Zollner

Óriási dobópárbajjal, látványos játékkal indult a találkozó, nálunk Mack és Quincy triplával jelentkezett, az Albát elsősorban Fakuade tartotta versenyben. A szakasz közepén Marci lépett elő főszereplővé, zsákolása, majd triplája után 6 ponttal elléptünk. Fakuade hősiesen, de kezdetben eléggé magára hagyatottan küzdött. A negyed hajrája egyértelműen a miénk volt, Milos két, valamint Mack újabb triplájára építve 10 pontos előnyt szereztünk a szakasz végére.

Saját nevelésű fiatal játékosunk, Csendes Péter hatalmas zajt kiváltó triplájával indult a 2. etap, s  a találat egy 9-3-as rohamot indított útjára, 16 ponttal léptünk el. Jött egy hullámvölgy, a negyed közepén egy 8-2-es rohammal 10-re feljött ellenfelünk. Ezt követően azonban Mack negyedszer, majd Norbi először villant újabb 3 pontért és ismét 16 volt közte.

Remek 6-0-lal kezdtük a 2. félidőt és 20 pont fölé nőtt az előny, de a fiatal Lukács egy 8-0-rohamot vezényelt a vendégeknek. Milos lendítette át csapatunkat a holtponton, majd Teyvon és Davis dobópárbaja következett. A szakasz hajrájában Vojvida dobott triplát, s egy 6-0-lal 10-re visszajött a szívósan küzdő Alba és lendületben is maradt, míg mi elbizonytalanodtunk támadásban. A vendégek a Vojvoda-Omenaka duó révén 9-1-gyel kezdve a 4. negyedet 2-re feljöttek. Ezt követően jórészt büntetőkkel tartottuk a szűk előnyt, amely 3 perccel a vége előtt E.J. zsákolásával 5-re nőtt. Ez új erőt adott a végjátékra a srácoknak, Marci fontos blokkot mutatott be és E.J., valamint Teyvon vezérletével végül “behúztuk” első felsőházi győzelmünket.

Kostas Flevarakis: Nagy győzelem volt a mai! A szezonnak ebben a szakaszában nagyon fontos, hogy annyi egészséges játékosunk legyen, amennyi csak lehet, mert a frissesség itt már nagyon sokat számít. Ez már nem az alapszakasz, itt már csak topcsapatok ellen játszunk, amelyeket erre a célra építettek fel, hogy itt legyenek a legjobb ötben, és hogy a végén a döntőért küzdjenek. Tudjuk, hogy ez nem egy könnyű feladat, de tetszett, ahogy ma játszottunk. Negyven percen keresztül be kell osztanunk az energiánkat, és ez a legnehezebb rész. Büszke vagyok a játékosokra, mert ma nagyot küzdöttek, és mindig hajtanak. A mai mérkőzésen talán még a győzelemnél is fontosabb volt, hogy Sitku Márton és Csendes Péter is fontos szerepet játszott, hiszen így a jövőt is építhetjük.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·