Főoldal » 2022, NBI A » Győzelem gyúrónk, Ricsi emlékére

Győzelem gyúrónk, Ricsi emlékére

Sokkoló esemény, gyúrónk, Falk Richárd hajnalban tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után fogadtuk és győztük le a tartalékos kupagyőztest.
A 3. negyed végéig kézben tartva az irányítást győztük le a 4 meghatározó játékosát – Kovács, Subotic, Young, Taivo – is nélkülöző kupagyőztes Szolnokot. A 4. negyedben ugyan volt némi kapkodás, a hajrában 5 pontra feljött tartalékos ellenfelünk, de végül a 30 pont fölé jutó Teyvon és E. J. vezérletével “behúztuk a győzelmet

A bemutatásnál játékosaink egy szál rózsával búcsúztak a hajnalban tragikus hirtelenséggel elhalálozó gyúrónktól, Falk Richárdtól, Ricsitől.


Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 97-90 (26-17, 27-22, 22-20, 22-31)

Sopron, férfi NB I, középszakasz, felsőház, 1.200 néző
V.: Kapitány, Tőzsér, Minár

SKC: MACK 18/9, MYERS 32/3, SITKU 7/3, Ford 6/3, MONTGOMERY 18
Cs.: Borisov 4, Csendes, Halász, Werner, FAZEKAS 9/3 Takács 3/3, Supola
Edző: Kostas Flevarakis

Szolnok: Pongó 6, Badzim 14/3, PALLAI 10, RUDNER 14/12 CAKARUN 19
Cs.: CUMMINGS 22/9, Sebők, Vincze 3/3, Arabo, Csornai
Edző: Gasper Potocnik

Két vendég dupla után Marci villant, majd a Quincynek adott ügyes átadása után sikerült kiegyenlíteni. Védekezésben elég álmosan kezdtünk, de Teyvon 2+1-es akciójával átvettük a vezetést, s hátvédünk ezt egy triplával is megfejelte. Marci és Mack és Milos jóvoltából 8 ponttal elléptünk. A szakasz hajrájában Mack újabb 2 triplájával 10 fölé nőtt előnyünk, végül 9-cel nyertük a negyedet.

A 2. szakaszt 3 fiatallal – Csabi, Csendes Peti, Vitya – kezdtük, a rutint pedig Ákos és Milos képviselte. Előbbi bravúros kosárral köszönt be a kupagyőztesnek. A kis pihenő után visszatérő Teyvon és Mack villanásaival a 2. negyed közepén 15 pontosra nőtt az előny, szurkolóink jó hangulatát pedig csak fokozta E. J. zsák plusz büntetős akciója, valamint Csabi triplája. A vendégeknél főleg Cakarun és időnként Rudner hozta a pontokat, állandósult 15 és 20 pont közötti vezetésünk. A félidő hajrájában zónára váltott a Szolnok, Teyvon betörése után E. J. zsákolt hatalmasat. A vendégeknél Cummings-nak voltak villanásai, Teyvon a térdét fájlalva cserét kért, majd Norbi dobott szép triplát. A félidő Badzim 3 jó büntetőjével, s csapatunk 14 pontos vezetésével zárult.

Szünet után maradt a zóna az Olajnál, amely ellen elég pontatlanul, bizonytalanul játszottunk, és egy 5-0-lal 10-en belülre került ellenfelünk, jól jött Marci hármasa. Milos is villant, ellenfelünk visszaállt emberfogásra, amely ellen Teyvon talált be, s faultot reklamált, s kapott technikait. Hátvédünk szép duplával, majd gólpasszal tette túl magát a történteken, utóbbiból Quincy dobott triplát. E. J is villant kétszer, s 19-re nőtt az előny, a vendégeknél Cummings és Pallai tartotta 20 ponton belül, 16 pontos vezetéssel várhattuk a 4. negyedet.

Ez Rudner két triplájával indult, majd E. J. talált be némi szerencsével. Cummings hármasával ismét 10 ponton belülre kerültek a vendégek, időt kért Kostas. E. J., majd Teyvon próbálta átlendíteni a csapatot a holtponton. A túloldalon Cummings “elkapta a fonalat”. A szakasz közepén állandósult a 10 pont körüli előny, majd a hajrában elkezdtünk kapkodni. 2 perccel a vége előtt Badzim bravúr hármasával 8-ra csökkent az előny, de Teyvon extra duplával felelt. A végjátékban kapkodtunk, 5-re feljött a Cakarun-Cummings duó vezette Olaj, de végül Teyvon büntetőivel nyertünk.

Kostas Flevarakis: Újabb nagy győzelem volt ez Sopron számára, és szeretnénk megköszönni a szurkolók támogatását. Minden játékos küzdött már a mérkőzés elejétől fogva, de ki kell derítenünk, hogy miért nem tudjuk szépen befejezni a találkozóinkat az utóbbi időben.
A mai mérkőzést és a győzelmet a gyúrónknak, Falk Richárdnak ajánljuk, aki a családunk tagja, és már most nagyon hiányzik. Úgy gondolom, hogy ma nem a kosárlabda volt a legfontosabb, hiszen Sopron elveszítette egy családtagját. Ő volt azon kevesek egyike, aki mindenhová velünk tartott, segített mindenben, amiben szükségünk volt rá.
Nyugodj békében, Ricsi! Ahogy már mondtam, a kosárlabda ma másodlagos. Örülök, hogy megismerhettem egy ilyen nagyszerű embert itt Sopronban.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·