Főoldal » 2022, NBI A » Tévés meccs Körmenden

Tévés meccs Körmenden

Holnap 19.15-től Körmenden “tévés” meccsen folytatja szereplését, a felsőházi közpépszakaszban a két legutóbbi mérkőzését megnyerő csapatunk
A két együttes pár hete Sopronban találkozott és egy drámai mérkőzésen, hosszabbítás után a körmendiek nyertek. Most viszont mi  “hangoltunk” jobban, hiszen legyőztük a Szolnokot, míg a körmendiek nagy verésbe szaladtak bele Székesfehérváron.
Az a bevett szófordulatot, miszerint mi várhatjuk jobb hangulatban a találkozót Falk Ricsi szomorú elvesztése, halála miatt nem használhattuk. Edzőnk, Kostas  is nagyon nehezen tér napirendre a szerdai, Szolnok elleni meccs hajnalán elhunyt gyúrónk elvesztése fölött. Mint mondta, sokat voltak együtt, az első magyar szavakat – például a számokat – ő tanította meg neki… Kostasnak ezért is volt különösen értékes, hogy csapata egy ilyen előzmény után, a mérkőzés nagy részében irányítva a játékot le tudta győzni a Szolnokot – még ha az tartalékos is volt.
A holnap esti összecsapás kapcsán edzőnk először azt hangsúlyozta, nem szabad kiindulni a körmendiek 20 pontos székesfehérvári vereségéből, hiszen sűrű a program, előfordulhatnak formaingadozások. Az Euroligában is megesik, hogy egyik nap az egyik csapat szinte “kivégzi” a másikat, pár napra rá pedig ugyanaz történik, csak éppen fordítva.
A Körmend ellen is nagy energiával kell játszani, kulcsfontosságú, hogy a srácok ne adjanak el sok labdát, és ne engedjék a rendezetlen védelem ellen nagyon erős Körmendnek a saját, lerohanásokra épülő játékát játszani. Védekezésben kulcskérdés az egy az egy elleni játékban erős körmendi mezőnyemberek és a távolról nagyon veszélyes dobóik “féken tartása”, valamint, hogy játékosai ne engedjenek túl sok lepattanót és második esély saját palánk alatt az ellenfélnek. Támadásban pedig csak csapatként játszva lehet esély a bravúrra…

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·