Főoldal » 2022, NBI A » Megfogyatkozva sem adtuk olcsón a bőrünket

Megfogyatkozva sem adtuk olcsón a bőrünket

Megilletődötten kezdtünk Körmenden, hamar 10 pont fölötti előnyt szerzett ellenfelünk. Ezt követően kiegyenlítetté tettük a játékot, s a félidő hajrájában remekelve szünetig ledolgoztuk a hátrányt. Sajnos a 3. etap közepén 2 erősen véleményes technikáival kulcsjátékosunk, az előző forduló MVP-je, Teyvon kivált a játékból. Ennek ellenére megfogyatkozva is volt tartásunk, többször is szorossá tettük a meccset, de fordítani nem sikerült

Egis Körmend – Sopron KC 86-79 (24-14, 15-25, 27-19, 20-21)
Körmend, férfi NB I, középszakasz, felsőház, 1.500 néző
V.: Cziffra, dr. Mészáros, Ádám

Körmend: STOKES 19/15, White 16, Takács K. 6, Szavics 9/3, HENRY 11
Cs.: GORDON 12, Martinez 2, FERENCZ 11/6, Durázi, Kiss M.
Edző: Antonis Constantinides

SKC: MACK 21/3, Myers 10/3, Sitku, Ford 7, MONTGOMERY 15
Cs.: FAZEKAS 6/6, BORISOV 20, Werner, Halász, Takács N.
Edző: Kostas Flevarakis

Henry és a fiatal Takács K. vezetésével jóval határozottabban, pontosabban egy 15-4-gyel el kezdtek a hazaiak – mi pedig elég megilletődötten, több labdát is eladva. Érthető volt Kostas időkérése bő 4 perc elteltével, amely után védekezésben valamivel agresszívebbek lettünk, támadásban pedig büntetőkből “araszolgattunk” , majd Milos szerzett hosszú idő után mezőnykosarat csapatunkból. A Körmend a mi palánkunk alatt visszaszerző lepattanókból volt eredményes, nálunk Csabi villant 3 pontért. A szakasz végén pedig Ferencz, 10 pontos hazai vezetéssel zárult az első 10 perc.

Közel másfél perc elteltével Quincy szerezte a 2. etap első kosarát, a palánk alatt üresen hagyott Szavics felelt rá. Küzdelmes, ám elég sok hibával tarkított játék mellett volt centerünk, Wesley Gordon 2+1-es akcióival tartotta 10 pont körüli előnyét a Körmend, majd ez Stokes triplájával 15-re nőtt – jött az újabb időkérés edzőnktől. Próbáltuk letámadással lassítani az akciókat, s egy 5-0-lal 10-re visszajöttünk. Távolró Csabin kívül egyszerűen más nem talált be. A szakasz közepén azonban ifjú játékosunk saját és csapatunk második tripláját is beemelte, s ez óriási lökést adott a srácoknak. Összeállt a védekezés, labdákat szereztünk, jobb ritmusban támadtunk, Teyvon is betalált távolról, s a félidő hajrájában egy szédületes 17-2-vel ledolgoztuk a tetemes hátrányt, s egálról fordultunk. Sajnos a szünetben az egyik ítéletet vitátó Ákos technikait kapott, így hazai büntetővel kezdődhetett a 2. félidő.

Ezt Ferencz értékesítette, majd White dobott duplát, E. J. felelt rá közelről. Ekkor Teyvon kapott elég szigorú technikait színészkedésért – Ferencz ismét büntetett, ráadásul Szavics hármast is dobott. Csataunkat ekkor E. J tartotta versenyben. Stokes és Ferencz hármasaira Milos felelt duplákkal. A szakasz közepén Stokes újabb triplájával 10-re nőtt a különbség, majd Teyvon – a mi támadásunknál, ki tudja miért – újabb technikait kapott, s mivel ez már a második volt neki, sajnos kiállt a játékból. 13 pontos hátránynál Kostas újból időt kért. Mack lépett elő, E. J.. mellett, s egy 9-2-vel 6-ra feljöttünk. A szakasz White kosarával, s 8 pontos körmendi vezetéssel zárult.

A 4. etap Quincy 6-ból 5 jó büntetővel indult, 3 pontra zárkóztunk föl – időt kértek a hazaiak. Volt labdánk még szorosabbá tenni de hibáztunk, Ferencz viszont közelről betalált. Gordon is megvillant, de Milos nem engedte el jobban ellenfelünket, hanem egy duplával és 2 büntetővel visszahozta 3-ra csapatunkat. A hajrában fáradni látszott megfogyatkozó csapatunk, Stokes és Szavics villanásaival 9-cel ellépett ellenfelünk. Ezúttal sem törtünk meg, hanem Milos büntetőivel és kosarával, valamint Mack szerencsés triplájával 2 perccel a vége egy 7-0-lal előtt 2 pontra visszajöttünk. Henry 2+1-es akciója után Milos és Mack dobása kimaradt, így a Körmend győzött.

Kostas Flevarakis: – Gratulálok mind két csapatnak nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők, de sajnos nem tudtuk kontrollálni a meccset és csak futottunk az eredmény után. A következő meccsre kell koncentrálnunk már. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítás.

A fotók a március 12-i mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·