Főoldal » 2022, NBI A » Pár perc jó játék a tartalékos Falco ellen is kevés

Pár perc jó játék a tartalékos Falco ellen is kevés

Az első negyed közepén elhúzott ezúttal elég enerváltnak tűnő csapatunktól a tartalékos Falco, amely sokáig tartotta a 10 pont körüli előnyét. A 3. negyedben volt egy remek időszakunk, egy 12-0-lal 1 pontra felzárkóztunk, de ezzel gyakorlatilag “ellőttük a puskaporunkat”. Jövő héten Székesfehérváron, ennél jóval több kell

Sopron KC – Falco Volvo Alpok Autó Szombathelyi KC: 70-81 (18-28, 20-16, 15-17, 17-20)
Sopron, férfi NB I, középszakasz, felsőház, 1400 néző
V.: Papp P., Nagy V., Goda

SKC: Mack 3/3, MYERS 22/6, Sitku, FORD 13/3, MONTGOMERY 10
Cs.: Fazekas 4, Borisov 7/3, Supola 2, Csendes 3/3, Schöll, Takács N. 6/6
Edző: Kostas Flevarakis

Falco: SOMOGYI 10/6, PERL 25/6, Sövegjártó 5/3, GOLOMÁN 12, Keller 10/6
Cs.: CLARK 13/9, Hawkins 6, Verasztó, Takács Zs., Horváth Á.
Edző: Milos Konakov

A vendégektől a Barac-Benke-Váradi trió hiányzott, csapatunkból pedig két beteg játékos, Ákos és Viktor.
Szép kosárral indult a meccs, sajnos nem dobtuk, hanem kaptuk – Keller zsákolt. Kezdetben Golomán vezérletével a vendégek vezettek, Mack triplájával egalizáltunk, de jött egy újabb Keller “húzás”. E. J. vezetésével tapadtunk ellenfelünkre, a szakasz közepén Teyvon kosarával átvettük a vezetést. Clark és Somogyi 1-1 triplájára építve egy 10-2-vel megugrott a bajnok, ráadásul Teyvon 3 személyinél járt. Csapatunkat Csabi próbálta versenyben tartani, de eladott labdáinkból – 5 ilyen volt az első 10 percben – Perl vezérletével indulva, a negyed végére 10 pontosra nőtt a hátrány.

“Csikócsapattal”,- Csendes Péterrel és Schöll Ricsivel a pályán – lelkesen, de pontatlanul kezdtük a második szakaszt, de Csendes triplájával 10-en belülre kerültünk – amelyre azonnal felelt Somogyi hármassal. Sok hibával tarkított játék mellett tartotta előnyét a Falco. A szakasz közepéhez közeledve Milos triplájával kerültünk 10-en belülre. A negyed második fele Perl és Teyvon dobópárbajával indult, majd a félidő hajrájában Norbi és Teyvon 1-1 hármasával 6 pontra küzdöttük vissza magunkat.

Golomán zsákolásával kezdődött a 2. félidő és vezérletével 9-2-vel indított szünet után, és ismét 10 pont fölötti előnyre tett szert ellenfelünk. Érthető időkérésünk után egy 6-0-lal közelítettünk, ekkor a Falco kért időt. Határozottabban védekeztünk és Quincy triplájával 4-re, Teyvon 2+1-es akciójával pedig 12-0-t “repesztve”, 1 pontra jöttünk föl. A bajnok kosárcsendjét Hawkins törte meg. A felzárkózás sokat kivett csapatunkból, egy 8-1-es vendég rohammal és 8 pontos vendég vezetéssel zárult a szakasz.

Perl duplája és Keller hármasa után ismét 10 pont fölé nőtt a bajnok előnye. Büntetőkkel 10-en belülre kerültünk, ám 2 triplával ismét a lélektani határon túli előnyre tett szert a Falco. E. J. mutatott be szenzációs szerelést Golomán dobásánál. Állandósult a 10 pont körüli Falco-vezetés, és ellenfelünk a hajrában is visszavert minden felzárkózási kísérletet, mi pedig belefáradtunk ellenfelünk üldözésébe.

Kostas Flevarakis: Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyertek. A csapatomat is dicséret illeti, hiszen vissza tudtunk jönni a meccsbe, és még a végjátékban is volt esélyünk a győzelemre. Nem könnyű úgy játszani, ha tizenegy perc után két kulcsember, Ford és Myers is három-három hibával áll, Néha meg kell értenünk, hogy ami az egyik mérkőzésen támadóhiba, az a másikon nem az. Számomra az a legfontosabb, hogy néhány kulcsjátékosom, akik a szezon során nagyon motiváltak voltak és jól játszottak, újra megtalálják a motivációt a középszakasz utolsó meccsére az Alba ellen, és a rájátszásra. Ha ez megtörténik, akkor még mindig jó esélyekkel várhatjuk a folytatást. Mindkét csapat szurkolóinak köszönjük a nagyszerű hangulatot, amit teremtettek a csarnokban!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·