Főoldal » 2022, NBI A » A playoff-pályaelőnyért lépünk pályára Székesfehérváron

A playoff-pályaelőnyért lépünk pályára Székesfehérváron

Holnap 18 órától leendő playoff ellenfelének, az Alba Fehérvárnak az otthonában játssza csapatunk az utolsó mérkőzését, a felsőházi középszakaszban. A székesfehérvári összecsapás tétje nem kisebb, mint a playoff-pályaelőny

Edzőnk, Kostas már egy amolyan “nulladik playoff meccsként” készül a holnapi találkozóra, mert, mint kifejtette a következő hetekben 4-6 meccset vív majd egymással a két gárda. A holnapi eredmény ugyan még nem számít bele a rájátszásba, de az, hogy melyik csapatnál lesz a pályaelőny, sokat számíthat. Az pedig annál a csapatnál lesz, amelyik a holnap győztesen hagyja el a fehérvári csarnokot.
Kostas szerint mivel a két gárda már remekül ismeri egymást, nagy szerepük lehet a mentális, lélektani dolgoknak. A motiváció és a koncentráció az alap, emellett fegyelmezetten kell játszani. A fehérváriak gyakran alkalmazott letámadása ellen nem szabad eladni a labdákat, mert az Alba villámgyorsan megy át védekezésből támadásba és szerez könnyű kosarakat. Amiben még nagyon erősek a fehérváriak, az a támadó lepattanók visszaszerzése. Ezzel egyes időszakokban – nem tagadta edzőnk – voltak nehézségei a csapatnak, most kulcsfontosságú lesz erre is nagyon figyelni. Holnap este támadásban, amellett, hogy nem szabad eladott labdákkal lendületbe hozni az ellenfelet, meghatározó lehet, milyen napot fognak ki a kulcsjátékosok, de mindenkire szükség lesz.
Zárszavában edzőnk azt emelte ki: a két együttes utolsó 2 találkozóján, az alapszakaszban Székesfehérváron, majd a középszakaszban Sopronban az ő csapata győzött – bízik benne, hogy ez holnap is így lesz…

Az Alba Fehérvár elleni mérkőzésre, szerdán 12 óráig lehet megvásárolni a belépőjegyeket, az XComputer soproni üzletében.(Sopron, Juharfa u. 5.)


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·