Főoldal » 2022, NBI A » Parádé és pályaelőny

Parádé és pályaelőny

Nagyon “beragadtunk” a rajtnál a playoff pályaelőnyéről döntő fehérvári összecsapáson, de rendeztük sorainkat és már az első negyed végén fordítottunk. A folytatásban jó ideig inkább az Albánál volt az előny, de a harmadik negyed közepén “robbantottunk”, s a legszebb időket idéző 19-2-es “száguldással” elhúztunk. A 4. negyedben volt már 17 pontos előnyünk is, majd a hajrát ugyan nehézzé tettük magunknak, de végül csak “behúztuk” és a fehérvári bravúrral megszereztük a pályaelőnyt a rájátszásra
Alba Fehérvár – Sopron KC 85-89  (18-19, 28-23, 14-24, 25-23)
Székesfehérvár, NB I, középszakasz, felsőház,  1000 néző
V.: Benczur, Kapitány, dr. MészárosAlba:Pongó 2, VOJVODA 28/15, LUKÁCS 11/6, Fakuade 9/3, Davis 21/6
Cs.: OMENAKA 9, Szabó Zs. 3/3, Takács M. 2, Góbi, Kass
Edző: Matthias ZollnerSKC: MACK 16/6, MYERS 33/12, Sitku 2, Ford 2, MONTGOMERY 14
Cs.: Fazekas 3/3, BORISOV 16/9, Werner, Supola 3/3, Takács N.
Edző: Kostas FlevarakisMegadta a módját az összecsapás felvezetésének a fehérvári klub, sejtelmesen elsötétített játéktérre belépve mutatták be a hazai játékosokat, de a mi csapatunkat is szép számmal kísérték el Székesfehérvárra és szurkolóink nem is fukarkodtak a decibelekkel.
Érződött a tét, több rontott támadás után a hazaiak kaptak előbb lábra. Fakuade duplája és Davis hármasa után 2 perc elteltével Quincy “izmozta be” a labdát a hazai gyűrűbe. 8-2 után Teyvon dobott szép visszalépős triplát. Nem oldódott a görcs, a helyzetek ugyan megvoltak, de kimaradtak, a szakasz közepén 12-5-ös hazai vezetésnél időt kért Kostas. Ez sem segített, eladott labdáinkból leindított minket az Alba. 16-5 után újra Quincy volt eredményes támadópattanó után. Milos rögtön triplával villant, majd Csabi is hármast vágott, s egy 8-0-lal ott voltunk ellenfelünk sarkában. Sőt, Milos újabb hármasával 11-0-ra javult rohamunk és ledolgoztuk a hátrányt. Vojvoda szép duplájára a negyed végén Teyvon felelt hármassal, így a szakasz végén átvettük a vezetést.

Milos kosarára Davis felelt a 2. etap elején. Rutinos montenegrói bedobónk parádézott, a túloldalon Vojvoda dobott bravúros triplát. Fakuade hármasával átvették a vezetést a hazaiak, akik a szakasz közepén az ő és Vojvida vezérletével egy 8-0-lal elléptek. Kostas érthető időkérése alatt a fehérvári szakvezető technikait kapott. Teyvon büntetője és Mack triplája után 4 pontra jöttünk föl. A mérkőzést kapkodva kezdő Mack nagyot javult, labdát és könnyű kosarat szerzett, 2 -re felhozva minket. Lukács hármasa, majd a Milosnak kiosztott technikait követő büntető után 6-ra nőtt a különbség. A félidő Marci kosarával és 4 pontos hazai vezetéssel zárult.

Szünet után váltva estek a kosarak, duplára E. J. révén duplával, triplákra pedig Teyvon és Milos jóvoltából hármassal feleltünk, azaz tapadtunk az ekkor Davis vezette Albára. A szakasz közepén Mack hármasával 1 pontra jöttünk föl, Teyvon kosarával pedig át is vettük a vezetést. Teyvon egy triplával is megfejelte remeklését,  “repesztettünk egy 13-2-t, s 4-gyel elléptünk. A hazai időkérés után E. J. is betalált, majd Mack szerzett labdát, s könnyű kosarat. Milos is villant, összeállt  védekezés, szinte hihetetlen 19-2-t “repesztettünk” és 10 ponttal elléptünk. A szakasz 2 hazai kosárral – kár az utolsó pillanatban kapott pöciért – és csapatunk 6 pontos vezetésével ért véget.

Egy jó hazai büntetőre, régi nagy sikereire emlékezve Supi felelt pazar hármassal. Teyvon tett hozzá újabb 3 pontot egy 2+1-es játékkal, s 10 fölé nőtt az előny. A Pongó technikaijáért megítélt büntetője után újabb duplát dobott a tarthatatlan Teyvon, a 35. percre 15 pontos előnnyel fordultunk. Mack kosarával nyílt tovább az olló, majd e kosár szerzője technikait kapott. Vojvoda és Davis egy 6-0-lal a 10 pontos lélektani határ közelébe hozta vissza a hazaiakat, sőt bő perccel a vége előtt eladott labdánk után Vojvoda triplájával 8-ra csökkent előnyünk. Megzavarodtunk a végére, Vojvoda pedig extázisban játszva dobálta a triplákat. Kellett 12 másodperccel a vége előtt Mack két jó büntetője. Vojvoda 2-re hozta vissza a hazaiakat, de Teyvon keze sem remegett meg a vonalon, így nyertünk, és pályaelőnnyel kezdhetjük a fehérváriak elleni playoff-párharcot.

Kostas Flevarakis: – Hullámzó mérkőzés volt, amelyet megérdemelten nyertünk meg. A meccs rávilágított arra, mire számíthatunk a fehérváriak ellen a rájátszásban, amelyre kiharcoltuk a fontos pályaelőnyt. Amikor jól játszottunk, rájuk kényszerítettük az akaratunkat, de a hajrá azt is megmutatta, hogy a koncentrációnak nem szabad kihagynia, mert azt rögtön büntetik. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást, a rájátszásban is szükség lesz a támogatásukra, amelyre számítunk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·