Főoldal » 2022, NBI A » Pályaelőnnyel a playoff-ban

Pályaelőnnyel a playoff-ban

Holnap este, 19 órakor hazai pályán kezdi a bajnoki rájátszást együttesünk, amely az Alba Fehérvár csapatát fogadja a három nyert mérkőzésig tartó párharc első találkozóján
A középszakasz utolsó fordulójában, Székesfehérváron sikerült legyőzni az Alba fehérvár csapatát és ezzel kiharcolni a pályaelőnyt. Kostas Flevarakis együttese számára az ellenfél jól ismert, hiszen az idei bajnokságban már négy találkozón vannak túl, amelyből hármat sikerült megnyerni.
Méltán népszerű görög szakvezetőnk honlapunk érdeklődésére elmondta: kulcsfontosságú lesz az első mérkőzés. A két gárda múlt heti fehérvári összecsapása óta, a társaság leginkább azokon a dolgokon igyekezett finomítani és javítani, amiben legutóbb – a győzelem ellenére is – hibáztak.
 Edzőnk kiemelte: az Alba ellen a legfontosabb, hogy a srácok “megbecsüljék” a labdát, ne adják el túl gyakran a játékszert az agresszív fehérvári letámadással szemben, mint ahogy tették azt nemegyszer a legutóbbi mérkőzés hajrájában. Ezt pedig egy olyan klasszis, mint Vojvoda vezetésével könyörtelenül büntette a fehérvári gárda, amely csapatunk tetemes előnye után tudta szorossá, izgalmassá tenni a végjátékot. A másik kulcs a védőlepattanók biztosítása. A fehérvári együttes tele van lendületes, atletikus játékosokkal – s itt nem csak a légiósokra, hanem az Alba néhány fiatal magyar játékosára is utalt az SKC szakvezetője, –  akik harcosan, keményen mennek az ellenfél palánkja alatt is a lepattanókért.

Kostas úgy véli: kiváló, erős, bő kerettel rendelkező együttes ellen kezdi meg a párharcot csapata. Hangsúlyozta: roppant fontos volt, hogy fiai kiharcolták a pályaelőnyt, hiszen a Novomatic Arénában a szurkolók mindig rengeteget segítettek, különösen a kritikus, nehéz helyzetekben, hullámvölgyekben. Ebben most is bízik, és kéri is, hogy látogassanak ki minél többen buzdítani a srácokat és hajszolják bele őket a győzelembe…

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·