Főoldal » 2021/22, NBI A » Hosszabbításban vesztettük el a pályaelőnyt

Hosszabbításban vesztettük el a pályaelőnyt

A mérkőzés nagy részében görcsösen kosarazva, de óriási szívvel küzdve szinte végig futottunk az eredmény és az Alba után, a playoff nyitó mérkőzésén. Teyvon bravúros triplájával mentettük hosszabbításra a meccset, ott már 4 ponttal is “mentünk”, de végül drámai küzdelemben alulmaradtunk

Sopron KC – Alba Fehérvár 90-91 (18-25, 21-15, 15-23, 24-15, 12-13)
Sopron, férfi NB I, rájátszás, 1. mérkőzés, 1500 néző
V.: Földházi, Győrffy, Goda

SKC: MACK 18/12, MYERS 23/3, SITKU 8/6, FORD 10, MONTGOMERY 22
Cs.: Borisov 5/3, Werner, Halász, Supola 2, Takács N.
Edző: Kostas Flevarakis

Alba: PONGÓ 4, VOJVODA 16/9, Lukács 4, FAKUADE 12, DAVIS 18/6
Cs.: SMITH 16/6, Omenaka 2, Stark 13/3, Szabó Zs 5., Takács M.
Edző: Matthias Zollner

Lukács lerohanásból a vendégeknek szerzett vezetést, Teyvon rögtön felelt szép duplával. Pongó büntetői után Mack dobott szép hármast, átvettük a vezetést, sőt Marci is bevágott egy hármast. Felpörgött a meccs, sűrűn estek a kosarak. A vendégeknél Davis villogott, de a nagyot zsákoló E. J. révén nálunk volt az előny. A szakasz közepén elkezdtünk kapkodni, rosszul dobtunk, ellenfelünk egy 12-0-lal elhúzott. A közel 5 perces kosárcsendünket a szakasz hajrájában Teyvon megtörte, de így is 7 pontos hátrányból várhattuk a 2. etapot.

Ennek elején a védekezésen szigorítva és labdákat szerezve, 3 pontra felzárkóztunk. Eladott labdák következtek, gyorsan visszaállt az első negyed utáni 7 pontos különbség. E. J. és Teyvon révén a félidő hajrájában ledolgoztuk a hátrányt. Smith triplájával és zsákolásával újra ellépett ellenfelünk. Ugyanezt megtette E. J. is szép támadás végén, a félidő Teyvon büntetőivel és 1 pontos vendég vezetéssel zárult.

Tompán kezdtük a 2. félidőt, nem úgy jól dobó és agresszív ellenfelünk, amely egy 14-4-es 3 és fél perccel 10 pont fölötti előnyt szerzett, csapatunkból ekkor csak Mack volt veszélyes a kosárra. Az időkérés sem segített, görcsösen kosarazó játékosaink sorra dobták mellé a tiszta helyzeteket. Távolról nem ment, de agresszív védekezésből labdákat szerezve indításokból egy 6-0-lal zárkóztunk, szurkolóink űzték-hajtották a srácokat. Az Alba időkérése viszont megtörte a lendületüket, “visszaadta” a 6-0-t, s újra 10 fölötti előnyt szerzett ellenfelünk. A negyed végén Mack 9 méteres triplájával kerültünk 10 ponton belülre.

A 4. negyed úgy indult, ahogy az előző végződött: Mack triplával. Marci “sapkázta le” korábbi játékosunkat, Szöszit, új erőt adva ezzel szurkolóinknak. Sajnos sem a buzdítás, sem a néhány apró jó momentum nem tudta kirángatni a csapatot a “görcsölésből”, tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét az Alba. A szakasz közepén E. J. 2+1-es játékával 3-ra jöttünk föl. Igazi katlan hangulat uralkodott az Arénában, Milos első sikeres hármasával egyenlítettünk, Teyvon büntetőivel pedig egy 9-0-t bemutatva fordítottunk. Sajnos Milos újabb triplái nem ültek, visszavette a vezetést és egy 6-0-lal megugrott ellenfelünk. Büntetőkkel 17 másodperccel a vége előtt, 2 pontra zárkóztunk föl. Starks egy jó büntetőjével 3-ra nőtt az Alba előnye, de Teyvon a dudaszó pillanatában “kifacsart” helyzetből dobott bravúros triplájával hosszabbításra mentette a meccset.

Kihagyott vendégbüntetők után E. J. nekünk szerzett vezetést. Vojvoda fordítást érő bravúros triplájára Mack felelt hármassal. A ráadás közepén Marci rutinos öreg rókákat megszégyenítő módon dobott újabb triplát. Vojvoda is a ráadásra tartogatta tripláit, s másfél perccel a hosszabbítás letelte előtt Szabó ziccerével újra ellenfelünknél volt az előny. Visszavettük a vezetést, s a nem sokkal korábban remek triplát “vágó” Marci dobhatott büntetőket. Sajnos kihagyta őket, Starks pedig 7 másodperccel a befejezés előtt megszerezte ellenfelünknek a győztes kosarat.

Kostas Flevarakis: Jó mérkőzés volt, amelyet bárki megnyerhetett volna. Ha lett volna még egy nagy dobásunk, egy extra büntetőnk, vagy eggyel kevesebbet hibázunk védekezésben, más lett volna a végeredmény. Két célunk volt erre a találkozóra, az egyik az volt, hogy jobban figyeljünk a labdára, és mégis sok pontot ajándékoztunk nekik eladott labdákból és gyorsindításokból. A második a lepattanózás, amelyben szintén alulmaradtunk, így pedig természetesen sokkal kevesebb esélyünk volt a győzelemre. Mostantól a következő összecsapásra készülünk. Már legutóbb is mondtam, hogy nem tudom, mennyire fontos a hazai pálya előnye, hiszen az Alba másodszor nyert itt, és mi is nyertünk az ő pályájukon. Ezért mondom azt, hogy a hazai pálya számít, de nem minden. Idegenben sokkal jobban kell teljesítenünk abban a két szegmensben, amelyeket korábban említettem, és a kis dolgokban is javulnunk kell, mint például büntetőzésben.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·