Főoldal » 2022, NBI A » Nem a mi napunk volt

Nem a mi napunk volt

A 2. negyed közepéig tudtuk tartani a lépést az Albával, a playoff párharc második mérkőzésén. Ellenfelünk a 2. és a 3. etap közepe közötti időszakban sajnos szinte átrohant rajtunk, és ekkor gyakorlatilag el is döntötte a találkozót, hiába “kozmetikáztunk” a végén

Alba Fehérvár – Sopron KC 87-72 (19-13, 31-20, 26-19, 11-20)
Székesfehérvár, férfi NB I, 1000 néző
V.: Kapitány, Praksch, Farkas

Alba Fehérvár: PONGÓ 12/3, VOJVODA 17/6, LUKÁCS 15, FAKUADE 9, Davis 4
Cs.: Omenaka 6, Stark 7/3, Smith 4, Szabó Zs. 7/3, Takács M. 6/6, Kass
Edző: Matthias Zollner

SKC: Myers 10/3, FAZEKAS 7/3, Borisov 11/6, FORD 20, MONTGOMERY 9
Cs.: Mack 9/3, Sitku, Supola 3/3, Werner, Halász, Takács N.
Edző: Kostas Flevarakis

Két helyen változtatott kezdőjén Kostas, Mack és Marci helyett bekerült Milos és Csabi. Lukács és Vojvoda révén 6-0-lal indított az Alba. Első kosarunkat E. J. szerezte, majd Csabi is villant, de ez nem törte meg az Alba lendületét, amely Vojvoda vezérletével egy 8-0-s rohammal 14-4-re elhúzott. Mack villanásaival és Teyvon triplájával egy 9-0-lal 1-re feljöttünk, de a szakasz 5 hazai ponttal, Vojvoda triplával, és 6 egységnyi hazai előnnyel zárult.

Ahogy a meccset, a 2. etapot is az Alba kezdte jobban, s egy 8-3-mal 10 pont fölé növelte előnyét. E. J. tartotta versenyben csapatunkat, majd a szakasz közepén Csabi hármasával csillant fel a remény. Sajnos újra eladott labdák és hazai kosarak következtek, s egy 15-3-as rohammal a szakasz közepén közel 20 pontosra nőtt a hátrány. Szünetig maradt a 15 és 20 pont közötti fehérvári vezetés, félidőben 50-33-ra “ment” az Alba.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, majd a hazai Takács hármasával 20 pontosra nőtt a hátrány. Ráadásul ez a találat egy 7-0-s hazai rohamot indított útjára a szakasz közepén. Az időkérés sem segített, kár szépíteni, szétestünk és Szabó triplájával 30 pont fölé nőtt a hátrány. A szakasz hajrájában Supi és Milos 1-1 triplájára építve egy 10-0-lal a 20 pont közelébe kerültünk, de az etap hazai hármassal és 24 pontos Alba-vezetéssel zárult.

A 4. negyed formalitás volt,Quincy és Milos jóvoltából “tisztesre kozmetikáztuk” vereségünket, de a 3. negyed közepétől nem volt esélyünk szorossá tenni a találkozót. Kedden az “életben maradásért” játszunk otthon.
A párharc állása: 2-0

Kostas Flevarakis : – Ez volt az a mérkőzés, amikor gyakorlatilag semmi nem sikerült. Voltak a szezonban nagyon jó pillanataink, ez most nem tartozik azok közé. Nagyon sok könnyű kosarat engedtünk az Albának, és nem működött úgy a játékunk, ahogy azt előtte elterveztük. Küzdünk tovább, nem adjuk fel, úgy készülünk, hogy kedden nyerni fogunk. Bízom abban, hogy talpra fogunk állni ebből a nehéz helyzetből.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·