Főoldal » 2021/22, NBI A » Maximális energiával a versenyben maradásért

Maximális energiával a versenyben maradásért

Holnap este 19 órától, 2-0-s hátrányból fogadjuk az Alba Fehérvár csapatát. A Flevarakis-legénység az utolsó esélyt próbálja megragadni, hogy versenyben maradjon
Mint ismeretes, a három győzelemig tartó párharc első, drámai csatában, Sopronban hosszabbítás után elveszített “ütközete” után Székesfehérváron simán, 87-72-re úgy kaptunk ki, hogy volt már 30 pontos is a fehérvári előny.
A holnap esti mérkőzés tétje csapatunk számára egyértelmű: legyőzni a fehérváriakat és ezzel versenyben maradni. Görög vezetőedzőnk, Kostas szerint ahhoz, hogy maradjon remény, és ne záruljon le a párharc egyértelmű, hogy jóval nagyobb energiával, intenzitással kell játszania csapatának, mint tette azt szombaton, Székesfehérváron.
Szakvezetőnk úgy véli, felállt védelem, 5-5 elleni játékban csapata jobb, hatékonyabb lehet ellenfelénél, csakhogy az előző két mérkőzésen a srácok által eladott számos labdából sok könnyű kosarat szerzett az Alba, valamint a lepattanózásban is jócskán felülmúlt minket.
Ahogy eddig is a párharc során edzőnk most is azt hangsúlyozta: kulcskérdés, hogy a letámadó fehérváriak ellen “vigyázzunk” a labdára, ne adjuk el túl sokszor és ne engedjük, hogy az atletikus ellenfél könnyű, lerohanásos kosarakat szerezzen.  A másik fontos tényező pedig a védőpalánk alatti lepattanók kontrollálása.
Kostas kiemelte: holnap este mindent ki kell adniuk magukból a srácoknak, csak teljes erőbedobással, intenzitással, maximális energiával kosárlabdázva, a közönség támogatásával lehet esély kiharcolni, hogy tovább folytatódjon a párharc…

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·