Főoldal » 2021/22, NBI A » Nagy kár a végéért

Nagy kár a végéért

Három negyeden át jól játszva kézben tartottuk a játék irányítását és 14 pontos előnnyel mentünk neki a 4. negyednek. A záróetapban azonban elbizonytalanodtunk, ellenfelünk viszont magára talált és extra dobóformát mutatva fordított, majd feszült légkörű végjátékban csapatunk fölé kerekedett, így – bár sokáig nyerésre álltunk – nem sikerült győzelemmel ünnepelni edzőnk 53. születésnapját

Sopron KC – Alba Fehérvár 85-92 (27-23, 25-17, 23-21, 10-31)
Sopron, férfi NB I, rájátszás, 3. mérkőzés, 1.300 néző
V.: Papp P., Tóth C., Makrai

Sopron: MACK 22/6, Fazekas 2, Borisov 12/3, FORD 10/3 , MONTGOMERY 11
Cs.: Sitku, Supola 4, Myers 15/3, Werner, Halász, TAKÁCS N. 9/9
Edző: Kostas Flevarakis

Alba: PONGÓ 15/3, VOJVODA 22/9, Lukács 2, FAKUADE 17, Davis 7/3
Cs.: STARK 10, Smith 9/3, Szabó Zs. 2, Omenaka 5, Takács M. 3/3
Edző: Matthias Zollner

Pongó 2+1-es akciójára Milos felelt betörés és némi forgolódás után. Ez szervezett védekezésünknek is köszönhetően egy rutinos montenegrói bedobónk vezette 6-0-s rohamnak “ágyazott meg”. Szép szóló formájában Csabi is megvillant, a fehérváriakat Pongó szinte egymaga tartotta versenyben. Mack és Vojvida triplaváltása után újra Milos lépett elő vezérré, Smith bravúros triplájára is hármassal felelt. Mack és a frissen beszálló Supola révén a szakasz hajrájában 6 ponttal elléptünk, s volt labdánk növelni az előnyt. Ekkor sajnos azt csináltuk, amit korábban is többször a párharc során: eladtuk a labdát, végül 4 ponttal nyertük a szakaszt.

A 2. negyed sok hibával tarkított játékkal indult. E. J. növelte az előnyt, de a palánkunk alatt visszaszerzett lepattanók utáni kosarakkal tartotta a lépést csapatunkkal az Alba. Mi pedig az 5 pont körüli előnyt, egészen a szakasz közepéig, amikor eladott labdáink után 1-re feljöttek a fehérváriak – időt is kért születésnapos szakvezetőnk. Az ünnepelt tanácsait megfogadva egy Mack vezette 6-0-lal elléptünk, sőt a félidő végén Norbi és Mack triplájával 10 pont fölé hizlaltuk az előnyt.

Eladott labdánkkal és fehérvári kosárral indult a 2. félidő, Quincy szép hármassal felelt rá. Fakuade triplájával 10 ponton belülre került az Alba. A szakasz közepén Norbi hármasával ismét “tízen túli” előnyünknek örülhettek szurkolóink. A negyed végén Fakuade-t nem tudtuk tartani, szerencsére nálunk Mack, Teyvon és egy újabb triplával Norbi is megvillant, így 14 pontos vezetésről várhattuk a 4. negyedet.

Ezt azonban kapkodva kezdtük, nem úgy új erőre kapó ellenfelünk szerencsére 2 és fél perc elteltével Teyvon triplájával újra 10 fölé nőtt az előny. Türelmetlenül játszottunk, s az Alba Vojvoda triplájával egy 11-3-as 4 perccel 6-ra feljött. Elkapták a fonalat a vendégek, mi pedig “megálltunk” támadásban, Vojvodát pedig nem tudtuk tartani, egy 19-5-ös 6 és fél perccel ledolgozta hátrányát ellenfelünk. A végjátékban pontosabban, tudatosabban játszottak a vendégek, ráadásul 6 másodperccel a vége előtt egy Teyvon ellen ítélt lépéshiba után hátvédünk egy, edzőnk 2 technikait kapott, s a kiállítás sorsára jutott, az Alba pedig – ismerjük el – parádés 4. negyedbeli játékával fordított és bejutott az elődöntőbe.

Kostas Flevarakis: A mérkőzésről nem mondok semmit, csak annyit, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra mindazért, amit a novemberi érkezésem óta tettek. Olyan helyzetben voltunk, hogy senki nem hitt bennünk, mégis bizonyítottuk, hogy erős csapat tudunk lenni, annak ellenére, hogy jobb csapatok ellen játszottunk, akiknek nagyobb a költségvetése, és mélyebb a kerete. Szeretnék a csapat minden tagjának gratulálni a teljes idényért, és mindenkinek, aki közel állt hozzánk, főképp a szurkolóknak, a hihetetlen támogatásukért, nem találok rá szavakat. Úgy gondolom, hogy a Sopron jó irányba halad, és az a legfontosabb, hogy olyan csapatot építsenek, amely az utolsó pillanatig tud küzdeni.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·