Főoldal » 2021/22, NBI A » Álomrajt után jöhet a döntő (SSKA U18)

Álomrajt után jöhet a döntő (SSKA U18)

Szinte hihetetlen bő másfél negyedet produkálva, az első félidő hajrájában már 29 ponttal vezetett U18-as csapatunk a végső győzelem egyik legnagyobb esélyesének tartott pécsi gárda ellen. A folytatásban magára talált ellenfelünk és a záróetapban 10 ponton belülre került, ám a kritikus pillanatokban mindig volt aki hozzátette a magáét, s a győzelem lényegében nem is forgott veszélyben. A holnapi döntőben, a Vasas csapata lesz az ellenfelük

SSI KA SKC A – NKA Pécs 81-73

SSI: TÓTH D. 8/6, CSENDES 19/9, CSÁTALJAY 29, SZABÓ D 16/6. Flasár
Cs: Nyikos, LAKATOS 7/3, Bőhm, Woditsch

Kitűnően, 10-4-gyel kezdték az elődöntőt a srácok, majd feljött 12-9-re a pécsi együttes. Ezt követően azonban a Csátaljay-Csendes, Szabó trió vezetésével szinte hibátlan, “álomjátékot” produkáltak fiataljaink, akik egy őrületes 19-0-lal a negyed hajrájában 20 pont fölötti előnyre tettek szert.
A 2. etap elején váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén Csátaljay kosaraira és a rendkívül hatékony, szervezett védekezésre építve úgy növelte 29 pontosra az előnyt a társulat, hogy Csendes és Szabó egyaránt pihent. A félidő hajrájában egy 9-0-lal 20-ra jött föl az NKA, de a 2. negyed Csátaljay 2 jó büntetőjével, Lakatos ügyes kosarával és 24 pontos soproni vezetéssel zárult.

A második félidőt hihetetlen elszántsággal és 9-0-lal kezdték a pécsiek, míg fiataljaink sorra adták el a labdákat. A hullámvölgyön – vezéregyéniséghez méltó módon Csendes lendítette át a csapatot, duplája, majd triplája után 20 pontosra nőtt az előny. A folytatásban úgy tartották 15 és 20 pont közötti előnyüket a srácok, hogy 5 büntetőből csak egyet értékesítettek. A szakasz egy 8-1-es pécsi rohammal és fiataljaink 10 pontos vezetésével ért véget.
A 4. negyed 4 pécsi ponttal kezdődött, 6 pontos vezetésünknél Tóth D. dobott 2 fontos triplát és 10-re nőtt az előny. Ekörül “billegett a meccs, 7-re visszajött a Pécs, amikor 2 és fél perccel a vége előtt Lakatos Levente – akinek nem ez a specialitása – emelt be egy triplát, újra 10 pontosra növelve az előnyt. Az utolsó percre 6 pontos előnnyel fordulhattak a srácok, amikor Szabó keze nem remegett meg a büntetővonalon. Kaptunk egy triplát, de 10 másodperccel a vége előtt Lakatos két büntetőjével eldőlt, döntősök a srácok.

Fotó: SSKA/ Facebook


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·