Főoldal » 2021/22, NBI A » Bajnok a Soproni Sportiskola U18-as együttese (SSKA U18)

Bajnok a Soproni Sportiskola U18-as együttese (SSKA U18)

Minden negyedet megnyerve, végig vezetve nyerte meg a Soproni Sportiskola az U18-as bajnokság döntőjét. A fiú junior országos bajnokság döntőjének MVP-je az SKC fiatal játékosa Csátaljay Péter lett, az All-Star csapatban pedig a soproni srácok közül Csátaljay Péter mellett Csendes Péter is helyet kapott

“Szokásukhoz híven” pazarul (13-2) kezdtek a srácok, majd a folytatásban többször is felzárkóztak a fővárosiak, de a kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki villant és átlendítette a holtponton a társaságot, a végére pedig a Vasas belefáradt a soproni fiatalok üldözésébe.

SSI KA SKC A – Vasas Akadémia 76-63 (20-17, 17-12, 18-14, 21-20)
SSI: Tóth D., CSENDES 13/3, CSÁTALJAY 27/3, SZABÓ D. 15/9, FLASÁR 13
Cs.:Lakatos 4, Bőhm 3/3, Nyikos. Keller, Woditsch, Pokker 1
Edző: Carlos Vallejo

A fináléban az a Vasas várt U18-as együttesünkre, amelyet a csoportkörben már legyőztek fiataljaink. A Vasas egy a mi elődöntőnkhöz hasonló forgatókönyv alapján íródó elődöntő után jutott a fináléba, csak ott a végkifejlet volt más: az első negyedet 21-5-re nyerte a Honvéd, ám végül 60-58-ra a Vasas győzött.

Flasár szerzett vezetést fiataljainknak, majd Csátaljay triplájával és 2+1-es játékával, bő másfél perc alatt 8-0-ra léptek el fiataljaink. Bár betaláltak a fővárosiak, csapatunk lendületben maradt, Szabó D. tripláját és Csendes betörés utáni szép kosarát követően 13-2-re vezettünk, s nem egészen 4 perc elteltével időt kért ellenfelünk. A szakasz második felében tartottuk 8 és 10 pont közötti előnyüket a fiúk, de a negyed végén a fővárosiak kellemetlen letámadó zónája ellen, eladott labdákból egy 7-0-lal 3 pontra feljött ellenfelünk.
Vasas duplával indult a 2. etap, Flasár egy jó büntetővel felelt, s ezzel zónára átálló csapatunk egy 10-0-s rohamot indított útjára. Ekkor dobott egy triplát ellenfelünk, majd a félidő hajrájában mindkét csapat több akciót elrontott. Flasár villant, majd egy támadásunk után visszaindított minket ellenfelünk. A félidő végén váltva estek a kosarak, Csátaljay emelt be egy triplát, 8 pontos előnnyel fordulhattak fiataljaink.

Ügyes Csendes-Csátaljay akcióval, s utóbbi szép kosarával indult a 2. félidő. A rendkívül agresszív védekezésre váltó fővárosiak ugyan betaláltak betörésből és triplát is dobtak, de fiataljainknak Flasár és Csátaljay révén mindenre volt válaszuk. A szakasz közepén utóbbi villanásaival a 3. etap közepén 10 pont fölé nőtt az előny, amely Szabó ügyes akció végén dobott hármasával és ziccerével 16-ra hízott. Ekkor egy 11-2-t “repesztettek” a srácok. A negyed végén 12-re feljött a Vasas.
Ennek elején másfél percig nem esett kosár, majd két újabb duplával 10 ponton belülre került a szívósan küzdő Vasas. Első pontunkat Csátaljay dobta büntetőből, de ellenfelünk tovább zárkózott. Megálltunk támadásban, erőlködünk, kapkodtunk, egy 10-1-gyel 3-ra felzárkózott a Vasas, rövid időn belül kétszer is időt kért Carlos Vallejo. Első akciókosarunkat 4 perc és egy támadó pattanó után dobta Lakatos Levi. Felelt rá a Vasas, majd Csendes 6 rontott triplakísérlet után +3-nál beemelte első hármasát a döntőben. Ez óriási lökést adott a srácoknak, Szabó betörésből villant, majd triplát dobott, egy 9-1-et “futva” 3 és fél perccel a vége előtt újra 10 pont fölötti volt az előny. Időkérés után triplát szerzett a Vasas, Csátaljay remek szólóval felelt. Az utolsó 2 percnek 9 pontos előnyről vágtak neki a srácok, A palánkok alatt domináló Flasár Botond 2+1-es játékával elérte a dupla-duplát (13 pont, 12 lepattanó), majd Csátaljay duplájával 78 másodperccel a befejezés előtt 14 ponttal vezettek a srácok és megnyerték a bajnokságot.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·