Főoldal » 2021/22, NBI A » Stabil NB I-es játékos szeretne lenni a junior MVP – interjú Csátaljay Péterrel

Stabil NB I-es játékos szeretne lenni a junior MVP – interjú Csátaljay Péterrel

Már első csapatunkban is átesett a tűzkeresztségen, múlt hétvégén pedig a Soproni Sportiskola csapata által veretlenül megnyert junior országos döntő legértékesebb játékosa lett Csátaljay Péter. Az U18-as finálé MVP-jével beszélgettünk

– Gratulálunk Péter! A csapatnak a bajnoki címhez, neked pedig azon túl a különdíjadhoz. Veretlenül nyertétek a tornát, belülről hogy érezted, mikor gondoltad úgy, hogy sikerülhet?
– Azzal tisztában voltunk, hogy mi vagyunk az egyik esélyes csapat, de ez abszolút nem nyomásként nehezedett ránk. Úgy láttam és éreztem, hogy egyrészt erre a nyolcas döntőre, mint csapat nagyon jól összeálltunk. Ami a játékot illeti, szerintem meccsről meccsre lett jobb és pontosabb, úgyhogy ahogy jöttek a mérkőzések és a győzelmek, úgy nőtt az önbizalmunk.

– A korosztályt jól ismerők úgy vélték, tulajdonképpen az NKA Pécs elleni elődöntő volt az igazi döntő…
– Ők azonban a csoportban kikaptak a Honvédtól, így másodikként jutottak tovább, így már a döntőbe jutásért találkoztunk velük.

– Ellenük az elődöntőt harmincegy-kilenccel, a Vasas elleni finálét pedig tizenhárom-kettővel kezdtétek. Mennyire volt tudatos és fontos a jó kezdés a két utolsó, a torna két legfontosabb találkozóján?
– Köszönhetően annak, hogy veretlenek voltunk, megvolt a kellő önbizalmunk. Próbáltunk koncentráltan, jól kezdeni, és előnyt szerezni. Nagyon fontos volt, hogy sikerült, mert ezeken a mérkőzéseken tulajdonképpen a jó kezdésből “éltünk”. A mérkőzések későbbi szakaszaiban ugyanis voltak hullámvölgyeink, az ellenfelek feljöttek, szorossá tették a meccseket, ám ez a felzárkózás, a hátrányuk lefaragása azért sok energiájukba került, így a kritikus, kiélezett pillanatokban mindig sikerült újítani. Hozzátenném, ami nagyon fontos, hogy a tornán ilyen szituációkban szinte mindig más és más lépett elő, ez is a csapat erejét, egységét mutatja.

– A döntőt az ellen a Vasas ellen játszottátok, amelyet a csoportban már megvertetek. Ez mennyit jelentett a fináléban?
– A tudat, hogy tudtuk azt, hogy meg tudjuk verni őket nagy önbizalmat adott, és úgy érzem, valahol ennek is volt köszönhető az a jó kezdés, amely a végső győzelmet megalapozta.

– A Debrecenben mutatott játékoddal, Te érdemelted ki a döntő legértékesebb játékosa, az MVP-címet. Milyen érzés volt átvenni a díjat?
– Természetesen nagyon jó, de a pályán, a mérkőzéseken egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy az egyéni elismerésért játsszak. Végig azt próbáltam tenni, amiről úgy éreztem, a csapatnak a legjobb, a leginkább hasznára lehetek.

– Van példaképed?
– Amikor először kapcsolatba kerültem a kosárlabdával, édesapám a Falco csapatánál volt másodedző Szombathelyen. Akkor nagyon magával ragadott Kálmán László játéka, elsősorban azért szerettem bele a kosárlabdába, amit ő mutatott a pályán, és ezért is játszom nyolcas mezben.

– És a nemzetközi kosárlabdában?
– Dallas-“fan” vagyok, a közelmúltban Dirk Nowitzki volt a kedvencem, most pedig Luka Doncic.

– Mi a terv a közeljövőre, MVP-ként hazatérve Debrecenből?
– Ami a tanulmányokat illeti, jövőre fogok érettségizni, ami pedig a kosárlabdát, egy-két nap pihenés után újra elkezdek edzeni, dolgozni, a célom eléréséhez ugyanis – hogy stabil NB I-es játékos lehessek – még nagyon sok munkára lesz szükségem.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·